LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|11
2019
09:43

Αχαΐα: Απόπειρα διάρρηξης... με περίεργο στόχο στο Μουσείο Αιγίου - Ή τυχαίο περιστατικό;

Του Δημήτρη Τριανταφυλόπουλου

Πράξη, που γεννά πολλές υποψίες για την εσωτερική του λειτουργία και ασφάλεια, είναι αυτή που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου, ωστόσο -αν και κατεγράφη από την Αστυνομία- δεν δόθηκε στη δημοσιότητα, βρίσκεται σε στάδιο έρευνας, που απ' ό,τι φαίνεται θα έχει βάθος και μέλλον.

Η ΤΡΥΠΑ

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Π», το επιβλητικό κτίριο του Τσίλλερ στο κέντρο της πόλης, επιχειρήθηκε να διαρρηχθεί από αγνώστους, οι οποίοι χωρίς να γίνουν αντιληπτοί, έσπασαν τρία τζάμια στην πλευρά της οδού Μιχαλακοπούλου (πλακόστρωτο) και άνοιξαν μεγάλη οπή ώστε να μπουν μέσα και να σηκώσουν αντικείμενα ανυπολόγιστης αξίας.
Για κάποιο λόγο όμως δεν μπήκαν στο εσωτερικό του μουσείου κι έτσι δεν ενεργοποιήθηκε ο συναγερμός, ωστόσο η επιλογή του σημείου που «χτύπησαν» μόνο τυχαίο δεν ήταν, εγείροντας πολλές υπόνοιες....αρχικά.

Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ

Το σημείο εντόπισε ο υπαρχιφύλακας του μουσείου κατά την περίπολο περιμετρικά του κτιρίου (στις 8 το πρωί) δρώντας άμεσα. Ο αρχιφύλακας με το που έγινε γνώστης της απόπειρας - εκτελώντας μαζί με τον συνάδελφό του άρτια τα καθήκοντά τους - έκλεισαν το σημείο της παραλίγο διάρρηξης και ενημέρωσαν άμεσα, τόσο την Αστυνομία όσο και τη διεύθυνση της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αχαΐας, στην Πάτρα
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ
Οπως διαπιστώθηκε, αργότερα και κατατέθηκε ως στοιχείο στην Αστυνομία, το σημείο που πήγαν να «τρυπώσουν» οι επιτήδειοι, ήξεραν ότι θα τους έβγαζε ακριβώς στην κεντρική αποθήκη, όπου σίγουρα γνώριζαν ότι φυλάσσονταν αρχαία ευρήματα, τα οποία σύντομα επρόκειτο να εκτεθούν σε πρόσθετη προθήκη του μουσείου. «Ηξεραν που πήγαιναν οι δράστες» έλεγαν στην «Π» γνώστες του συμβάντος, που πιθανολογούν πως κάτι απρόοπτο έγινε και σταμάτησαν.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Ηδη έχει κατατεθεί μήνυση κατ' αγνώστων στο το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα κι από σήμερα αρχίζει η εσωτερική αναζήτηση μιας πολύ πιθανής διαρροής προς τους δράστες. Στο μουσείο, ο υπεύθυνος του χώρου έχει καλέσει σήμερα τους υπαλλήλους για να συζητήσουν το θέμα, ενώ στο πλαίσιο εσωτερικής «έρευνας» η διευθύντρια της ΕΦΑ Ανίτα Κουμούση θα πράξει το ίδιο, τη Δευτέρα στην Πάτρα.
Δεν αποκλείεται μάλιστα, παντελώς το ενδεχόμενο να πρόκειται για τυχαίο συμβάν και όχι για απόπειρα διάρρηξης!

Πηγή: Pelop.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ