LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|12
2019
11:36

Αντωνακόπουλος για δομή προσφύγων στο Επιτάλιο: “Θα κατεβάσουμε το λαό στο δρόμο”

Καυστικός υπήρξε για άλλη μια φορά ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος για το θέμα της δημιουργίας δομής φιλοξενίας προσφύγων σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση στην περιοχή του Επιταλίου. Ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε πως το κλίμα στην τοπική κοινωνία είναι έκκρυθμο, δεν μπορεί να δεχθεί μια τέτοια δομή - φυλάκισης - που υποβαθμίζει την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και σημείωσε πως η δημοτική αρχή θα κατεβάσει τον λαό στο δρόμο.

“Για μας αποτελεί πρόκληση η άγνοια της καθολικής άρνησης της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή εκφράστηκε μέσα από την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου, τις αποφάσεις των τοπικών συμβουλίων όλων των κοινοτήτων του πρώην Δήμου Βώλακα, όλων συλλογικών φορέων του Επιταλίου, αρνητική απόφαση για δημιουργία δομών φύλαξης τύπου στρατοπέδου στην περιοχή μας. Εμείς λέμε ναι στην φιλοξενία, όχι στις δομές όπως λέει όλη η  Ελλάδα” σημείωσε ο κ. Αντωνακόπουλος.

“Χθες διάβαζα ότι η Περιφερειακή Ένωση δήμων Κρήτης ομόφωνα πήρε τέτοια απόφαση. Πάρα πολλοί δήμοι θα δείτε ότι παίρνουν τέτοιες αποφάσεις. Δεν διαφωνούμε στην φιλοξενία, διαφωνούμε σε αυτές τις δομές, διότι ιδεολογικά είμαστε αντίθετοι με αυτό τον τρόπο φύλαξης των ανθρώπων, παραβιάζεται κάθε έννοια ανθρώπινης αξιοπρέπειας και νομίζουμε ότι αυτές οι δομές όπως έχει αποδειχθεί μέχρι τώρα γίνονται εστίες έντασης και εξαγωγής κινδύνου στις περιοχές. Δεν κινδυνολογούμε… Δείτε πάλι την ειδησεογραφία καθημερινά, Μόρια οπουδήποτε αλλού έχουν κάνει τέτοιες δομές, τι γίνεται... Είναι εξοντωτικές συνθήκες για τους φυλακισμένους και εμπεριέχονται κίνδυνοι για τον περιβάλλοντα κοινωνικό χώρο” είπε ο δήμαρχος Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνέχισε λέγοντας τα εξής: “Γιατί να το δεχτούμε; Ποιος θα κερδίσει; Η ΜΚΟ; Δεν είμαι ΜΚΟ εγώ. 2,3 εκατομμύρια, ήρθαν κάποιοι εργολάβοι από την Αμαλιάδα, δεν τολμούν να πουν σε Πυργιώτες εργολάβους, και πήγαν να δουν το χώρο, από Θεσσαλονίκη την έχει πάρει τη δουλειά κάποιος, είναι σύστημα πυραμίδα. Είναι πέντε ΜΚΟ. Τα λεφτά γυρίζουν πάλι πίσω, δεν παίρνει κανείς τίποτα από την τοπική οικονομία. Το είδατε και στις πρώτες φιλοξενίες από τον μητροπολίτη, από την Καλαμάτα παίρνουν φαγητό. Είναι καθετοποιημένη η ιστορία αυτή. Εμείς στείλαμε ήδη στους βουλευτές επιστολή να πάρουν θέση. Πρέπει να πάρουν θέση όλοι. Μην κρυβόμαστε άλλο, είναι τεράστιο το θέμα. Το κρυφτούλι φτάνει πια στην περιοχή! Είναι προβλήματα που απαιτούν θέση! Συμφωνεί ή διαφωνεί κάποιος πρέπει να πάρει θέση, δεν μπορεί να κρυβόμαστε στα μεγάλα, κρυβόμαστε για τον δρόμο, κρυβόμαστε για το θέμα αυτό που βγήκε τώρα, κρυβόμαστε για το ένα, κρυβόμαστε για το άλλο, ποιος ο ρόλος τότε να παίρνουμε δημόσια αξιώματα. Για να κρυβόμαστε και να πηγαίνουμε στις παρελάσεις;” αναρρωτήθηκε.

Απαντώντας στο αν είχε επίσημη ενημέρωση για μια δομή που θα δημιουργηθεί στα όρια ευθύνης του δήμου Πύργου, δήλωσε ότι “… σε μένα δεν υπήρξε επίσημη ενημέρωση ποτέ. Αυτό δείχνει την υπεροψία και την περιφρόνηση της κεντρικής εξουσίας. Πριν ένα μήνα πάλι ένα τηλέφωνο μετά τη σύσκεψη που είχε γίνει στο υπουργείο εσωτερικών τότε και είχα θέσει τα μειονεκτήματα της περιοχής που τα ξανά θέτω με επιστολή, θα τα στείλω και σε δικαστικές αρχές, γιατί κάποιοι πρέπει να τιμωρούνται δεν μπορεί να είναι στο απυρόβλητο…"

“Θα κατεβάσουμε το λαό στο δρόμο”

Ο κ. Αντωνακόπουλος στις δηλώσεις του προανήγγειλε δυναμικές κινητοποιήσεις για το θέμα αυτό. “Εμείς θα κατεβάσουμε το λαό στο δρόμο γι’ αυτό το θέμα, θα έχουμε εντάσεις στην περιοχή. Στο Επιτάλιο η κατάσταση είναι έκρυθμη. Μίλησα χθες και προχθές, είναι όλοι στα κάγκελα! Δεν πρόκειται εκεί να γίνει. Κάνουν περιπολίες τη νύχτα και αυτοί είδαν τους εργολάβους από την Αμαλιάδα που πήγαν να δουν το χώρο και τα λοιπά. Είμαστε σε μία συνεχή επικοινωνία, θα συνεχίσουμε την δράση μας με ώρες πλέον κοινωνίας, και σαν λαϊκό κίνημα θα παρέμβουμε. Δεν υπάρχει άλλη λύση και στείλουν την αστυνομία να μας συλλάβει. Τι να κάνουμε; Θα προτιμήσουμε δηλαδή να παίζουμε το παιχνίδι της Γερμανίας; Να φυλακίζουμαι τους μετανάστες να μην πηγαίνουν επάνω - γιατί δεν είναι πρόσφυγες είναι μετανάστες οι περισσότεροι - και θα συλλαμβάνουμε εδώ τους Έλληνες που διαφωνούν για αυτή την κατάντια;” σχολίασε ο δήμαρχος Πύργου.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ