LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|01
2020
08:41

Επιτάλιο: “Στα κάγκελα” οι κάτοικοι για το προσφυγικό - Tι δηλώνουν

Εξαιρετικά οξυμένο είναι το κλίμα στο Επιτάλιο, με τους κατοίκους του χωριού να βρίσκονται “στα κάγκελα” όσο επιβεβαιώνεται όλο και περισσότερο ο σχεδιασμός για τη δημιουργία μιας δομής φιλοξενίας προσφύγων κλειστού τύπου σε πρώην βιομηχανική εγκατάσταση της περιοχής. Στην πλειοψηφία τους είναι κάθετα αρνητικοί σε μια τέτοια κίνηση και δηλώνουν πως θα υπάρξουν κινητοποιήσεις, ενώ σχολιάζουν πως ανέμεναν απο την Κυβέρνηση μέτρα για την ανάδειξη του τόπου και όχι κάτι τέτοιο.

Epitalio domi 2

Τι λένε οι κάτοικοι

tsampourlis

Σε ένα οδοιπορικό οι κάτοικοι του Επιταλίου σε δηλώσεις τους διατράνωσαν την αντίθεσή τους για την εγκατάσταση, σε όλους τους τόνους. “Να μην χρησιμοποιήσουν το “Αιγαίο” είπε ο Φώτης Τσαμπουρλής. “Γιατί δεν το πάνε στη Μουριά που είναι τόση έκταση δημόσια και το φέρνουν εδώ; Τη στιγμή που που έχουν σκοπό να βάλουν κοντέινερ τι το θέλουν το “Αιγαίο”; Το κτίριο αυτό τι το θέλουν. Αφού έχουν σκοπό να φέρουν κοντέινερ να το πάνε από εκεί στη Μουριά που είναι ιδιοκτησία του κράτους. Γιατί να να το φέρουν εδώ που είναι ιδιόκτητο και να χαλάσουν λεφτά; Να μην κάνουν κανένα αστείο, είμαστε κάθετοι” είπε.

kottas

“Το κτίριο αυτό είναι ακατάλληλο, που να έρθουν ανθρωποι εδώ. Τι είναι σκυλιά, δεν είναι άνθρωποι;” ανέφερε ο Δημήτρης Κόττας. “Δεν πρέπει να στεγαστούν εδώ, να τους πάνε κάπου αλλού. Όχι δεν τους δεχόμαστε εδώ, αλλά είναι ακατάλληλο, πως θα μείνουν εδώ οι άνθρωποι. Θα έχουν και παιδιά πως θα ζήσουν εδώ; Να μην έρθουν καθόλου, εδώ είναι ακατάλληλη η στέγαση για αυτούς, δεν είναι ζώα, είναι άνθρωποι”.

Xronopoulos Giannis

Ο Γιάννης Οικονομόπουλος σχολίασε “… ούτε να τους βλέπουμε εδώ κάτω δεν θέλουμε. Δεν είναι Σύριοι, είναι συμμαζωτάρια της Αφρικής. Να μην έρθουν ποτέ εδώ”.

Xronopoulos Nikos

“Διαφωνώ με την εγκατάσταση των μεταναστών εδώ. Δεν είμαι ρατσιστής. Ο τόπος μας είναι υποβαθμισμένος και εδώ και 30 χρόνια έχει ταλαιπωρηθεί, με χωματερές και άλλα. Δεν αντέχει ο τόπος τέτοιο πράγμα” ανέφερε ο Νίκος Χρονόπουλος παραθέτοντας επιχειρήματα για να δικαιολογήσει την άποψή του. “Εξάλλου, εκεί που πάνε να τους βάλουν στο πρώην εργοστάσιο του “Αιγαίον” είναι ένας χώρος που δεν κάνει ούτε για τα σκυλιά μας. Που να τους βάλουν. Γύρω από αυτό το χώρο είναι καλλιεργήσιμος χώρος με κηπευτικά, μπαμπάκι, καλαμπόκι. Τι θα κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Φρονώ ότι δεν πρέπει να έρθουν αυτοί εδώ πέρα σε καμία περίπτωση. Εμείς θα κάνουμε κάθε νόμιμη ενέργεια να μην έρθουν. Ειμαστε αντίθετοι. Και ο δήμαρχος είναι αντίθετος και το ΔΣ Πύργου και άλλοι παράγοντες. Ας πάνε σε άλλα μέρη που είναι καλύτερα απο τα δικά μας. Θα μας βρουν μπροστά τους σε αυτό το θέμα με έντονη παρουσία”.

Τ.Κ. Επιταλίου: “Θα μας βρείτε απέναντι σας”

Χθες με επίσημη ανακοινωσή της και η Τοπική Κοινότητα Επιταλίου τοποθετήθηκε επί του θέματος με τον πλέον επίσημο τρόπο.

“Από την Κυβέρνηση περιμέναμε - και περιμένουμε - στήριξη, μέτρα και αποφάσεις για την ανάπτυξη της ευλογημένης περιοχής μας..Έχουμε αεροδρόμιο, έχουμε θάλασσα, έχουμε καρπερή γη, είμαστε δίπλα στον ιερό τόπο της Αρχαίας Ολυμπίας.


Αντί αυτών μας επιλέγει για να "φιλοξενήσουμε" - άγνωστο για πόσο - μερικές χιλιάδες ανθρώπων από διάφορες χώρες σε έναν χώρο εντελώς ακατάλληλο και σε μια περιοχή που κατοικείται, καλλιεργείται και υποδέχεται εκατοντάδες επισκεπτών στην παραλία της τα καλοκαίρια.


Που είναι η διαβούλευση, κύριοι; Που είναι ο διάλογος με τις τοπικές κοινωνίες; Που είναι τα ανταποδοτικά οφέλη; Που είναι οι δεσμεύσεις για το 1% του πληθυσμού; 
Μη βιαστούν κάποιοι να μας χαρακτηρίσουν ρατσιστές.

Στην λαϊκή συνέλευση εκθέσαμε τις απόψεις και τις προτάσεις μας για το συγκεκριμένο θέμα. Με εσάς, κύριοι της Κυβέρνησης έχουμε το πρόβλημα. Όχι με τους πρόσφυγες.


Είστε ανοργάνωτοι, απροετοίμαστοι και αφερέγγυοι απέναντι σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Ελλάδας. Και πετάτε το μπαλάκι στις τοπικές κοινωνίες. Βλέπουμε τι γίνεται εδώ και χρόνια στα νησιά μας.

Τα έχετε αφήσει έρμαια και τα έχετε καταδικάσει στην ανομία, την εγκατάλειψη και τον μαρασμό.
Δεν θα σας επιτρέψουμε να κάνετε το ίδιο και στην περιοχή μας.
Θα μας βρείτε απέναντι..!

Το συμβούλιο της Τοπικής Κοινότητας Επιταλίου”

Epitalio domi 3

Epitalio domi 4

 


Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ