LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|01
2020
14:38

Αστακός: Με ιστιοφόρο έφεραν τους 1,2 τόνους κοκαΐνης από την Καραϊβική - Οι Αρχές αναζητούν ένα Έλληνα

Αλβανοί και Μαροκινοί είναι οι οκτώ συλληφθέντες που βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, μετά την εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών - Ένα καίριο πλήγμα στη δράση των καρτέλ της Λατινικής Αμερικής

 
Αλβανοί και Μαροκινοί είναι οι οκτώ συλληφθέντες που βρίσκονται στα χέρια των Αρχών, μετά την εξιχνίαση μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών, κατά την οποία εντοπίστηκε και κατασχέθηκε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια στον Αστακό Αιτωλοακαρνανίας ένας τόνος και 181 κιλά κοκαΐνης.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης, που αποτελεί σημαντικό πλήγμα στη δράση των λατινοαμερικανικών καρτέλ, ήταν αποτέλεσμα πολύμηνης έρευνας της Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής.

 
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, η τεράστια ποσότητα ναρκωτικών έφτασε στον Αστακό κατευθείαν με ιστιοφόρο σκάφος από τον Άγιο Βικέντιο στην Καραϊβική, από μια σπείρα που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα καρτέλ διακίνησης ναρκωτικών παγκοσμίως. Στόχος των μελών της σπείρας ήταν να μετατρέψουν τη χώρα μας σε «διαμετακομιστικό» κέντρο, αφού ο Αστακός θα ήταν μόνο ο πρώτος «σταθμός» του ταξιδιού. Μέρος της κοκαΐνης θα παρέμενε στην Ελλάδα, ενώ η υπόλοιπη θα μεταφερόταν στην Βόρεια Αφρική και τη Βόρεια Ευρώπη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr, εκτός από τους οκτώ συλληφθέντες οι Αρχές αναζητούν έναν Έλληνα, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται σε Ισπανία και Αλβανία.

 
Υπενθυμίζεται ότι τα ναρκωτικά εντοπίστηκαν σε ενοικιασμένα δωμάτια που είχαν κλείσει για το σκοπό αυτό τα μέλη της οργάνωσης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν το απόγευμα στον αρμόδιο εισαγγελέα στην Αθήνα, ενώ θα γίνει αναλυτική ενημέρωση από τον διευθυντή της Ασφάλειας Αττικής, υποστράτηγο Πέτρο Τζεφέρη και τον εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Θεόδωρο Χρονόπουλο.
 
Πηγή: Protothema.gr
 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ