LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

07|02
2020
21:57

Δράσεις για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας παρουσιάστηκαν στα μέλη του Δικτύου ΣΕΑΔΕ

Για πρωτοβουλίες και προγράμματα που μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις ενημερώθηκαν σήμερα Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, τα μέλη του Δικτύου «Συμμαχία για την Επιχειρηματικότητα και Ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα» στη διάρκεια συνεδρίασης που πραγματοποιήθηκε στην έδρα της Περιφέρειας, στην Πάτρα.

«Στόχος μας να στηρίξουμε στην επιχειρηματικότητα, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας και να βαδίσουμε στο μονοπάτι της προόδου αξιοποιώντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Δυτικής Ελλάδας»  τόνισε μεταξύ άλλων στον σύντομο χαιρετισμό του ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας Φωκίων Ζαϊμης.

Σε αυτήν την κατεύθυνση οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την Προϊσταμένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΑΕΔ Αγγελική Καλαπόδη για τα νέα, ευέλικτα προγράμματα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ, μεταξύ των οποίων και εκείνα που στηρίζουν τη νεανική επιχειρηματικότητα και την είσοδο ανέργων γυναικών στο επιχειρηματικό πεδίο.

sead1jpg

Από την πλευρά του ο Συντονιστής της δράσης REBRAIN GREECE Παντελής Νικολαϊδης  αναφέρθηκε εκτενώς στην πρωτοβουλία του υπουργείου Εργασίας που αφορά την επιστροφή ελλήνων επιστημόνων από το εξωτερικό κι εξήγησε πως λειτουργεί για τις επιχειρήσεις η πλατφόρμα αναζήτησης στελεχών υψηλής εξειδίκευσης.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης παρουσιάστηκε επίσης το ευρωπαϊκό έργο CI-NOVATEC που στοχεύει στην ανάπτυξη μιας εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα και ενός συστήματος διαχείρισης δεδομένων. Όπως εξήγησε η υπεύθυνη του έργου, Βίκυ Καραπάνου στις επιλεγείσες πιλοτικές περιοχές του έργου γίνεται  προσπάθεια αποτύπωσης της ικανοποίησης των επισκεπτών τους με τη χρήση ερωτηματολογίων και επεξεργασία των δεδομένων, με σκοπό την προαγωγή του τουρισμού και της επιχειρηματικότητας στα τουριστικά οικοσυστήματα.

sead2jpg

Επίσης η Μαρίσα Αντωνοπούλου υπεύθυνη επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης της “Action Finance Initiative” αναφέρθηκε σε μικροπιστώσεις που παρέχονται από τον φορέα, όπως επίσης τις συμβουλευτικές υπηρεσίες και εκπαίδευσης  που προσφέρονται δωρεάν προς  μικροεπιχειρηματίες και ανέργους.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στον κλάδο των μεταφορών από την συντονίστρια της ομάδας εργασίας Μαρία Κυριακοπούλου, η οποία αναφέρθηκε στις δυνατότητες και τις προοπτικές του συγκεκριμένου τομέα.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ