LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

04|03
2020
10:24

Αμαλιάδα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 24χρονος που κατηγορείται για ληστεία

Ελεύθερος με τη σύμφωνη γνώμη της κας Εισαγγελέως και του κου Ανακριτή Αμαλιάδος αφέθηκε ο 24χρονος από την Αμαλιάδα ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για την κακουργηματική πράξη της ληστείας και την πλημμεληματική πράξη της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας. Ειδικότερα στις 20 Φεβρουαρίου στις 11.30 το πρωί ο δράστης χρησιμοποιώντας σκάλα ανέβηκε από το ισόγειο στον πρώτο όροφο τετραώροφης οικοδομής που βρίσκεται στο κέντρο της Αμαλιάδας και συγκεκριμένα στο μπαλκόνι του διαμερίσματος του πρώτου ορόφου και με τη χρήση βαριοπούλας έσπασε την τζαμαρία της μπαλκονόπορτας του διαμερίσματος, εισήλθε εντός αυτού και επιτέθηκε στον παθόντα, τον οποίο γνώριζε από το παρελθόν, έσπρωξε αυτόν με βία και αφού τον χτύπησε στο πρόσωπο με τα χέρια του, απαίτησε να του δώσει τα χρήματα που είχε επάνω του.

Στην αρχική άρνηση του θύματος να ενδώσει στις απειλές και απαιτήσεις του δράστη, ο τελευταίος που είναι χρόνιος τοξικομανής και έχοντας κάνει χρήση ναρκωτικών (ηρωίνης) μόλις λίγη ώρα πριν, εξοργίστηκε ακόμη περισσότερο και χτύπησε ξανά το θύμα, σκίζοντάς του και το πουκάμισο που φορούσε, με αποτέλεσμα να εξαναγκάσει το θύμα να του δώσει τελικά όλα τα χρήματα που είχε επάνω του. Κατόπιν της πράξης του ο δράστης κατέβηκε από την σκάλα του κλιμακοστασίου της πολυκατοικίας και αφού πήρε την σκάλα και την βαριοπούλα, που είχε χρησιμοποιήσει, εξαφανίστηκε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως κατέθεσε το θύμα στην Ασφάλεια Αμαλιάδος, ο δράστης κατ’ επανάληψη τον τελευταίο χρόνο, με απειλές και εκφοβισμούς για την σωματική του ακεραιότητα, είχε εξαναγκάσει το θύμα να του δίνει διάφορα χρηματικά ποσά. Μάλιστα το θύμα δήλωσε ότι αυτό είχε γίνει πάνω από 30-40 φορές.

Χρήζει ιδιαίτερης μνείας ότι ο δράστης στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί πάλι για την κακουργηματική πράξη της ληστείας από κοινού με έτερο συγκατηγορούμενό του και έχει καταδικασθεί αμετάκλητα από το Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Πατρών.

Στο κατηγορούμενο επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι: α) της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και β) της απαγόρευσης οποιασδήποτε συναναστροφής με το θύμα. Συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου ήταν ο Δικηγόρος Αμαλιάδας Δημήτριος Καραγιάννης.

karagiannis

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών