LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|04
2020
17:15

Κορωνοϊός - Χαρδαλιάς: Περιορισμοί κυκλοφορίας στα παραλιακά μέτωπα της Πάτρας και του Βόλου (upd)

Στις 7.00 το απόγευμα θα ξεκινήσει η διαδικασία για την απομάκρυνση όσων βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό από το πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας

Τα παραλιακά μέτωπα έχουν σειρά στα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορωνοϊού, αφού αναστολή κυκλοφορίας στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας και του Βόλου ανακοίνωσε το απόγευμα της Παρασκευής ο Νίκος Χαρδαλιάς.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας γνωστοποίησε ότι από αύριο Σάββατο τίθεται σε εφαρμογή η απαγόρευση της κυκλοφορίας στην παραλία της Πάτρας και ιδιαίτερα στις περιοχές Νότιο πάρκο και Πλαζ Αγιάς, για χρονικό διάστημα από τις 2 το μεσημέρι μεχρι τις 8 το επόμενο πρωί, με καθολική απαγόρευση το Σαββατοκύριακο.

Επίσης, μετά από επικοινωνία με τη δημοτική αρχή απαγορεύεται η κυκλοφορία και στον πεζόδρομο της παραλίας του Βόλου, στην επέκταση της οδού Αργοναυτών για 14 ημέρες, από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τις 8 το πρωί της επομένης, ενώ η πρόσβαση θα απαγορεύεται τελείως στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου.

Αναφορικά με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους στη δομή της Ριτσώνας, αρνητικά υπήρξαν τα αποτελέσματα για 22 δείγματα, σε συνολικά 90 δειγματοληψίες ανακοίνωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Αναλυτική ενημέρωση παρείχε ο κ. Χαρδαλιάς και αναφορικά με την εξέλιξη της κατάστασης στο επιβατικό πλοίο "Ελ.Βενιζέλος", καθώς από τις 7 το απόγευμα και μέχρι το βράδυ αναμένεται να ολοκληρωθεί η μεταφορά σε τρεις διαφορετικές μονάδες φιλοξενίας των 261 επιβατών που βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό, σε ξενοδοχεία εντος Αττικής.

Παράλληλα 119 επιβαίνοντες που βρέθηκαν θετικοί θα παραμείνουν με βάση τις υποδείξεις του ΕΟΔΥ εντός του πλοίου για 14 ημέρες, στην υποστήριξη των οποίων θα συνδράμουν τα 31 μέλη του πληρώματος, τα οποία δεν εχουν βρεθεί θετικοί στον ιό.

Μόλις ολοκληρωθεί η καραντίνα των 119 επιβαινόντων, θα ακολουθήσει καραντίνα 14 ημερών και για τα 31 μέλη του πληρώματος που βρέθηκαν αρνητικοί στον ιό, ενώ 2 επιβαίνοντες εκτός των 119 εχουν διακομιστεί ήδη σε νοσοκομείο.


«Είμαστε στο τέλος της αρχής για τα μέτρα»

«Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», δήλωσε ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του ΕΟΔΥ Σωτήρης Τσιόδρας απαντώντας σε ερώτηση για το πότε θα αρθούν τα περιοριστικά μέτρα.

«Συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της επιδημίας στη χώρα μας. Δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε εφησυχασμό τα δεδομένα, εξαρτάται από εμάς το αν θα χρειαστεί να εφαρμοστούν παραπάνω μέτρα. Είμαι χαρούμενος, αλλά θα το κρατήσω μέσα μου. Είμαστε χαρούμενοι, αλλά μπορεί πολύ γρήγορα να φτάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν θέλω να δω στην πατρίδα μου να απογοητευτούν επειδή κάποιοι είπαν μέσα τους ότι τέλειωσε».

«Αν εφησυχάσουμε, θα μας διαλύσει γρήγορα. Είμαστε στο τέλος της αρχής, θα υπάρξει μέση, θα υπάρξει και τέλος», είπε και συνέχισε: «Δεν θα μείνουμε κλειδωμένοι για πάντα μέσα αλλά αυτή τη στιγμή αυτά τα μέτρα σώζουν ζωές κάθε μέρα»

Από την πλευρά του ο Νίκος Χαρδαλιάς τόνισε: «Αν παραμείνουμε συνεπείς δεν υπάρχει λόγος για νέα μέτρα. Χρειάζεται να περιορίσουμε στο ελάχιστο τις κινήσεις μας μέχρι το τέλος. Αυτό είναι το μόνο εργαλείο για να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού».

Πηγή: Protothema.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ