LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|06
2020
18:56

Αρχ. Ολυμπία: Αντιδράσεις για το “πετσόκομα” των κουτσουπιών και η τοποθέτηση του Τοπικού Συμβουλίου

Αντιδράσεις προκάλεσε το κλάδεμα - πετσόκομα των κουτσουπιών στον περιβάλλοντα χώρο του παλιού δημαρχείου της Αρχ. Ολυμπίας την περασμένη Παρασκευή.

Το έργο δόθηκε σε εργολάβο και κατά γενική ομολογία κόπηκαν παραπάνω από το κανονικό με αποτέλεσμα κάτοικοι της Αρχ. Ολυμπίας να εκφράσουν τα παράπονά τους και μαζί με αυτούς και το Τοπικό Συμβούλιο της κοινότητας…

Ο πρόεδρος του Τ.Σ. Αρχ. Ολυμπίας Πάνος Μαντάς και τα μέλη του συμβουλίου σε ανακοίνωσή τους ανέφεραν ότι “… την Παρασκευή 5 Ιουνίου, στον περιβάλλοντα χώρο του παλαιού Δημαρχείου Αρχαίας Ολυμπίας, πραγματοποιήθηκαν εργασίες πρασίνου, στο πλαίσιο των οποίων, κλαδεύτηκαν τα δέντρα (*κουτσουπιές). Οι εργασίες αυτές, δυστυχώς, έγιναν εν αγνοία του Τοπικού Συμβουλίου Αρχαίας Ολυμπίας και χωρίς προηγούμενη συζήτηση-ενημέρωση μας, ως όφειλαν να πράξουν εκείνοι που ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την ενέργεια αυτή, εκ μέρους της Δημοτικής Αρχής.

Πέραν του τυπικού της υπόθεσης, για το οποίο μπορούμε να δεχθούμε την απουσία πρόθεσης παράκαμψης μας, αλλά και την εικόνα που παρουσιάζει η περιοχή αυτή τη στιγμή, υπάρχει ένα ακόμα ουσιαστικό ζήτημα που αφορά την επιλογή του τρόπου κλαδέματος και αν αυτό έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες – υποδείξεις ειδικών, προκειμένου να μην «πληγωθούν» τα δέντρα και να μην επηρεαστεί η ανάπτυξή τους.

Οι πολίτες της Κοινότητας μας, μας εμπιστεύτηκαν για να φροντίζουμε για το καλό και την ανάπτυξη της Αρχαίας Ολυμπίας και σ’ αυτή την κατεύθυνση θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, όπως κάνουμε από την 1η Σεπτεμβρίου 2019. Κι αυτό είναι για εμάς αδιαπραγμάτευτο. Θεωρούμε αυτή την ενέργεια μια κακή στιγμή, που ελπίζουμε ότι δε θα επαναληφθεί στο μέλλον”.

Απαντώντας σχετικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παναγιώτης Φλέσσας, ανέφερε τα εξής: “Θεωρώ ότι οι κουτσουπιές έχρηζαν παρέμβασης γιατί επισκίαζαν δύο φωτιστικά πάρα πολύ, είχαν αρχίσει να προξενούν ζημιά στην στέγη του παλιού δημαρχείου, προξενούσαν φθορές με εκκρίματα σε σταθμευμένα αυτοκίνητα. Ωστόσο αναγνωρίζω ότι λόγω κακής συνεννοησης κόπηκαν παραπάνω από όσο έπρεπε και από όσο υποδείχθηκαν. Το σίγουρο είναι ότι πολύ σύντομα τα δέντρα θα αναπτυχθούν και πάλι γρήγορα στο σημείο”.

koutsoupies2


 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Ευπρεπές Cooking & Decor