LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

17|06
2020
10:06

Κατσιφάρας: Συναντήσεις με φορείς και παραγωγούς στην Ηλεία

Σειρά σημαντικών και παραγωγικών συναντήσεων είχε ο τ. Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου, την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας αλλά και με τον αγροτικό κόσμο, συνοδευόμενος από τα μέλη της παράταξης Λώλο Θοδωρή, Μητρόπουλο Κώστα, Μπράμο Παναγιώτη, Μπράτη Θεώνη, Φλεβοτόμο Παναγιώτη και Χατζηγιάννη Νίκο.

katsifaras 4

Κατά την επίσκεψη στο συσκευαστήριο πατάτας, στο Κουρτέσι, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τους εργαζομένους, παραγωγούς πατάτας αλλά και τον εκπρόσωπο της επιχείρησης και παραγωγό κ. Ηλία Σταθόπουλο, κατά τη διάρκεια της οποίας αναλύθηκαν τα προβλήματα που έχουν προκύψει από τις αθρόες εισαγωγές αιγυπτιακής πατάτας με αποτέλεσμα τον ουσιαστικό αποκλεισμό των ντόπιων προϊόντων από τις αγορές super market και την επακόλουθη κατάρρευση της τιμής τους.

katsifaras 5

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 90% της τοπικής παραγωγής πατάτας πωλήθηκε έναντι του ευτελούς ποσού των 15 λεπτών του ευρώ ανά κιλό προϊόντος. Οι αγρότες το μόνο που εισπράττουν , μέχρι τώρα, από την Κυβέρνηση και την Περιφέρεια είναι διαβεβαιώσεις αλλά πρακτικά δεν απολαμβάνουν κανενός μέτρου στήριξης. Παρόμοιο πρόβλημα κατάρρευσης τιμών παρατηρείται και για το καρπούζι η τιμή του οποίου έχει κατρακυλήσει στα 7 λεπτά του ευρώ ανά κιλό.

Απέναντι στην κοινή αυτή διαπίστωση, διατυπώθηκε η πολιτική βούληση από πλευράς της παράταξης για τη συνεχή παρακολούθηση του θέματος αλλά και την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών μέσω του Περιφερειακού Συμβουλίου αλλά και με δημόσιες παρεμβάσεις.

katsifaras 3

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Αμαλιάδας, όπου ενημερώθηκαν από το Διοικητή της κ. Κωνσταντίνο Χριπάτσιο για τις δράσεις και το σχεδιασμό της υπηρεσίας για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο.

Ο Απόστολος Κατσιφάρας εξέφρασε την αμέριστη συμπαράσταση της παράταξης στο έργο και την προσπάθεια των υπηρεσιών και του προσωπικού για τη νέα αντιπυρική περίοδο καθώς και την ικανοποίηση των στελεχών της για τη δικαίωση της επιλογής να προτάξει ως έργο η προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή, την καθολική ανανέωση του στόλου και των μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος, ώστε να μπορεί να επιτελεί το έργο του με ακόμα καλύτερη αποδοτικότητα σε όλη την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Η προσθήκη των 8 νέων οχημάτων για την Ηλεία, επί συνόλου 28 στην Περιφέρεια, με υπερσύγχρονο εξοπλισμό και μέσα, που έχουν διατεθεί στους σταθμούς Πύργου, Αμαλιάδος, Λεχαινών και Κρεστένων, και είναι έτοιμα να μπουν στη μάχη της αντιπυρικής περιόδου αποτελεί τη μεγαλύτερη παρέμβαση στην Ελλάδα και είμαστε, ιδιαίτερα, υπερήφανοι που και εμείς από τη μεριά μας κάναμε ότι ήταν δυνατό με γνώμονα την καλύτερη αξιοποίηση των πόρων της Περιφέρειας για την προστασία του Περιβάλλοντος, των σπάνιων οικοσυστημάτων που υπάρχουν στην περιοχή, της ίδιας της ζωής.

katsifaras 2

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου συζητήθηκαν τα έντονα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος και κυρίως εστιάζονται στην έλλειψη ρευστότητας, την απροθυμία των τραπεζών να στηρίξουν τις επιχειρήσεις και τον σχεδόν πλήρη αποκλεισμό τους από το ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα "πυρόπληκτα δάνεια" των επιχειρήσεων της περιοχής, θέμα για το οποίο έγινε εκτενής ενημέρωση σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η παράταξη "Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο" αλλά και για τη μέχρι τώρα κατάρρευση της κρουαζιέρας στην περιοχή. Αναλύθηκε δε, η σημαντική και αρνητική επίπτωση που έχει η οικονομική κατάρρευση του πρωτογενούς τομέα στους τομείς της μεταποίησης και του λιανικού εμπορίου. Τέλος, σημαντικό μέρος της συζήτησης εστιάστηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των αξόνων στήριξης της επιχειρηματικότητας μέσα από τις ήδη εγκεκριμένες αλλά και από νέες δράσεις και προγράμματα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας με έμφαση στην ψηφιακή μετάβαση και την λειτουργία Ανοικτού Κέντρου Εμπορίου.

Η παράταξη μας ευχαριστεί θερμά τους φορείς για την υποδοχή και τη συνεργασία και δηλώνει ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των υγιών παραγωγικών δυνάμεων και των απλών εργαζομένων.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo