LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

03|09
2020
08:43

Ηλεία και Αρκαδία: Εξαρθρώθηκε σπείρα καλλιέργειας χασίς - Ηγετικό στέλεχος συνταξιούχος αστυνομικός

Ένας συνταξιούχος αστυνομικός από την Ηλεία φέρεται να είναι το ηγετικό στέλεχος σπείρας καλλιέργειας και διακίνησης ναρκωτικών που δραστηριοποιούταν σε Ηλεία και Αχαΐα και άλλος ένας μέλος της ίδιας ομάδας.

Χθες σε συντονισμένη επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή της Υ.Α. Πύργου, της ΟΠΚΕ ΑΔ Ηλείας και του Τ.Α. Τριπόλεως συνελήφθησαν έξι άτομα, τέσσερα από την Ηλεία και δύο από την Αρκαδία, εκ των οποίων ο ένας αν και μόνιμος κάτοικος Αρκαδίας είχε εξοχικό στην Ηλεία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του ilialive.gr οι δράστες αφού καλλιεργούσαν κάνναβη, αποθήκευαν το προϊόν και στη συνέχεια το διακινούσαν σε διάφορες περιοχές από τον Πύργο έως την Αθήνα.

Κατά την επιχείρηση εντοπίστηκαν από τους αστυνομικούς 1,5 κιλό χασίς, μια ζυγαριά, ένα μονόκανο όπλο και 90 φυσίγγια.

Η επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Εξαρθρώθηκε συμμορία που ενέχεται στη διακίνηση ναρκωτικών - Συνελήφθησαν τα έξι μέλη της ενώ κατασχέθηκε περισσότερο από ένα κιλό κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας, ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο και 90 φυσίγγια

Εξαρθρώθηκε, μετά από μεθοδική και εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών, του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, συμμορία που ενέχεται στην διακίνηση  ναρκωτικών ουσιών.

Για την υπόθεση αυτή,  ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία των μελών της συμμορίας και πρόκειται για έξι ημεδαπούς άντρες οι οποίοι συνελήφθησαν.

Η σύλληψη των δραστών πραγματοποιήθηκε, χθες στον Πύργο Ηλείας και στην Τρίπολη Αρκαδίας, στο πλαίσιο συντονισμένης αστυνομικής επιχείρησης που οργάνωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου, με τη συνδρομή της  Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, της ΟΠΚΕ Ηλείας και του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης.

Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε, κακουργηματικού χαρακτήρα, δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα, της σύστασης και συμμετοχής σε συμμορία, της διακίνησης και της αποθήκευσης ναρκωτικών και της παράβασης του νόμου για τα όπλα.

Από την προανάκριση που ενήργησαν, οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Πύργου προέκυψε ότι οι συλληφθέντες προέβαιναν στην αποθήκευση, απόκρυψη, μεταφορά και διακίνηση κάνναβης σε περιοχές του Πύργου Ηλείας της Τρίπολης Αρκαδίας και σε περιοχές της Αθήνας.

Τα μέλη της συμμορίας στις μεταξύ τους επικοινωνίες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες φράσεις και ήταν ιδιαίτερα προσεκτικοί  έχοντας προκαθορισμένο τρόπο επικοινωνίας.

Επίσης απεύφεγαν να συνομιλούν τηλεφωνικά για τις παράνομες δραστηριότητές τους και γι’ αυτό το λόγο έρχονταν σε επικοινωνία με φυσική παρουσία μεταξύ τους για να ρυθμίσουν τον τρόπο δράσης τους.

Σε έρευνες, που διενεργήθηκαν στις οικίες και αποθηκευτικούς χώρους των συλληφθέντων βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν:

● Ποσότητες ακατέργαστης αποξηραμένης κάνναβης, διαμοιρασμένες σε συσκευασίες,   συνολικού βάρους 1.048,6 γραμμαρίων περίπου,
● Μία ηλεκτρονική ζυγαριά,
● Ένα μονόκαννο κυνηγετικό όπλο, άνευ άδειας κατοχής,
● Τρία αυτοσχέδια τσιγαριλίκια μείγματα καπνού - κάνναβης
● Ενενήντα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων
● Μία μεταλλική γεμιστήρα πιστολιού, άνευ περιεχομένου
● Πλήθος συσκευών κινητής τηλεφωνίας

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ