LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|12
2018
08:51

Γαστούνη: Στάχτη “η Μουριά” το καφενείο σύμβολο της πόλης (photos & video)

Του Γιάννη Σπυρούνη

Ήταν το σημείο αναφοράς στη Γαστούνη, το σημείο συνάντησης κάθε στιγμή της ημέρας. “Η Μουριά” το ιστορικό καφενείο στην κεντρική πλατεία της πόλης, παραδόθηκε στις φλόγες το απόγευμα του Σαββάτου από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Το ευτύχημα ήταν πως οι ιδιοκτήτες και οι θαμώνες αντιλήφθηκαν έγκαιρα την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσε και πρόλαβαν να διαφύγουν ασφαλείς από το χώρο. Τα επόμενα λεπτά θα μείνουν όμως για πάντα χαραγμένα στη μνήμη των πολιτών της Γαστούνης. Το κτίριο λαμπάδιασε και καταστράφηκε ολοσχερώς παρά τις προσπάθειες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

“Μέσα σε πέντε λεπτά…”

kafeneio gastouni 16

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο ιδιοκτήτης του καφενείου Παντελής Κεχάογλου, όλα συνέβησαν μέσα σε πέντε λεπτά. “Καταστραφήκαμε. Μέσα σε πέντε λεπτά έγιναν όλα. Είμασταν μέσα και άρχισε κάτι να μυρίζει. Γυρνάω και βλέπω τη φωτιά. Παίζαμε χαρτιά, βλέπαμε τηλεόραση και συνέβη αυτό. Το μαγαζί έχει διάφορα μέσα, δεν ξέρω τι έγινε. Πάλι καλά που είμαστε καλά, γιατί το μαγαζί ήταν γεμάτο εκείνη την ώρα” εξήγησε λίγη ώρα μετά την καταστροφή του καφενείου του, με όσο κουράγιο του είχε απομείνει.

Καστρινός: "Η καταστροφή του Δράμαλη"

kafeneio gastouni 14

Το μέγεθος της καταστροφής για την πόλη της Γαστούνης και την τοπική κοινωνία, θέλησε να μεταφέρει ο δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός. Και ο ίδιος σοκαρισμένος από την εικόνα της καταστροφφής, λίγα μέτρα μακριά από το Δημαρχείο της πόλης.
“Όπως καταλαβαίνεται είναι η καταστροφή του Δράμαλη. Τι άλλο να πούμε; Στο κεντρικότερο σημείο της πόλης απέναντι από τον Αγ. Νικόλαο, το πατροπαράδοτο καφενείο “η Μουριά” με ιστορία χρόνων, φούντωσε. Δεν ξέρουμε από ότι είναι. Μας ειδοποίησαν οι ιδιοκτήτες για το περιστατικό. την ώρα που ξέσπασε η φωτιά υπήρχε κόσμος στο καφενείο. Να δούμε το πόρισμα της Πυροσβεστικής. Εδώ η καταστροφή δεν είναι μόνο για τους ιδιοκτήτες αλλά και για την πόλη. Μια παλιότερη φωτιά που είχε πιάσει απέναντι πριν χρόνια έμενε αμανάτι για την πόλη. Θα τα βρει η Πυροσβεστική, θα τα βρουν οι ασφαλιστικές, όμως πρέπει να γίνει σύντμηση χρόνου. Δοξάζουμε το Θεό που δεν έγινε ατύχημα, που δεν υπάρχει εκεί μέσα άνθρωπος και πάνω από όλα αυτό πρέπει να δούμε. Υπήρχαν μπουκάλες υγραερίου πίσω, δίπλα άλλο κατάστημα εστίασης, δίπλα είναι η κεντρική πλατεία, είναι γιορτές, καταλαβαίνεται τι έγινε. Δεν μπορούσε να μας ξημερώσει κάτι χειρότερο. Δοξάζουμε το ότι δεν έχουμε νεκρό”.

"Ζητούμε δομές..."

Ο κ. Καστρινός συνέχισε σχολιάζοντας το γεγονός που έρχεται να στιγματίσει την Γαστούνη, πως ο ίδιος και η δημοτική αρχή είχαν ζητήσει δομή της Πυροσβεστικής - όπως και της Ασφάλειας - στην περιοχή, για να αντιμετωπίζονται όσο πιο άμεσα και αποτελεσματικά γίνεται τέτοιες περιπτώσεις. “Όταν γίνεται ένα άσχημο γεγονός όλοι θυμούνται αυτά που δεν έχουν γίνει. Όταν είχαμε ζητήσει σε ανύποπτο χρόνο να γίνει εδώ σταθμός της Πυροσβεστικής, όταν δίναμε παραχώρηση χώρου για να έρθει εδώ, όταν δεν έβρισκαν κτίριο στα Λεχαινά, είπαν ότι πάμε να τους πάρουμε τις δομές. Δεν μας ενδιαφέρει εμάς αυτό. Μας ενδιαφέρει η προστασία του πολίτη μας και πάντα προς τα αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε. Όταν κάποτε έλεγαν να έρθει Τμήμα Ασφαλείας, πρέπει να γίνει πρώτα το κακό για να την πληρώσουμε. Δεν κάνουμε πολιτική έτσι. Με ενδιαφέρει οι συμπολίτες μου να νιώθουν ασφάλεια για τη ζωή και την περιουσία τους. Κάποιες φορές η σιωπή εκτιμάται ως φόβος. Πρέπει να γίνει άλλη δομή ανά καλλικρατικό δήμο με σωστό σχεδιασμό” σχολίασε ο κ. Καστρινός.

kafeneio gastouni 2

kafeneio gastouni 3

kafeneio gastouni 4

kafeneio gastouni 5

kafeneio gastouni 6

kafeneio gastouni 7

kafeneio gastouni 9

kafeneio gastouni 10

kafeneio gastouni 12

kafeneio gastouni 13

kafeneio gastouni 15

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ