LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|09
2020
09:03

Αντωνακόπουλος: "Οι απολυμάνσεις έχουν μηδενική αξία" !!!!

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα επιχειρεί ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος, σχετικά με το θέμα των απολυμάνσεων που δεν έγιναν στις σχολικές μονάδες της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Πύργου. "Οι απολυμανσεις σχετικα μετους ιους εχουν μηδενικη αξια" ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του στο Facebook, ως δήμαρχος αλλά και ως γιατρός Δημόσιας Υγείας.

Ο κ. Αντωνακόπουλος παρουσιάζει διακυμάνσεις στο θέμα της αντιμετώπισης του κορωνοϊου από το  Μάρτιο που ξέσπασε η πανδημία. Τότε είχε προβεί σε γενικόλογη καταγγελία στον Εισαγγελέα Ηλείας σχετικά με αυτούς που ενώ έπρεπε να βρίσκονται σε καραντίνα υποτίθεται πως κυκλοφορούσαν ελεύθεροι.

Λίγο νωρίτερα είχε αποφασίσει ο ίδιος να κάνει απολυμάνσεις στα σχολεία, ενώ αυτά ήταν κλειστά - και παρέμειναν έτσι - ενώ είχε αποφασίσει να γίνονται συχνά και απολυμάνσεις στις πλατείες και τους δρόμους της πόλης!!!

Ο δήμαρχος Πύργου κατήγγειλε πρόσφατα πως στην περίπτωση των μεταναστών που έφτασαν με ιστιοπλοϊκό στο Κατάκολο, ο ΕΟΔΥ δεν ήρθε για τεστ, ενώ τελευταία δήλωσε πως δεν θα επιτρέψει να πάνε τα παιδιά σχολείο στο δήμο Πύργου, αν δεν έρθουν οι μάσκες.

Ο ίδιος δε, το Δεκαπενταύγουστο μετέβει στην Ιερά Μονή Σκαφιδιάς μαζί με αντιδήμαρχό του χωρίς τη χρήση μάσκας μέσα στην εκκλησία, την ώρα που οι υπόλοιποι επίσημοι φορείς την φορούσαν όπως και οι λιγοστοί πιστοί, ενώ και την μεθεπόμενη ημέρα δέχθηκε ευχές στο γραφείο του από πολίτες επίσης χωρίς χρήση μάσκας από κανέναν.

Τέλος επέλεξε να κάνει πολιτική συγκέντρωση στο πάρκο Ξυστρή - σε ανοιχτό χώρο - με διακόσια άτομα (ίσως και παραπάνω) χωρίς μάσκες και μέτρα προστασίας (αποστάσεις στις καρέκλες) ως μια κίνηση εντυπωσιασμού σε μια περίοδο που όλο και περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις και σε έναν χώρο που ένα μήνα πριν είχαν ματαιωθεί οι πολιτιστικές εκδηλώσεις λόγω του κορωνοϊού.

Και διερωτόμαστε όλα αυτά δεν πρέπει να τα εξετάσουν οι αρμόδιες αρχές;

Η ανάρτηση του κ. Αντωνακόπουλου

Η ημιμαθεια χειροτερη της αμαθειας.Καλο ειναι να διαβαζουν και κανενα υγειονομικο πρωτοκολλο,οσοι ομιλουν ως γιατροι δημοσιας υγειας με υφος δημοσιου κατηγορου.Οι απολυμανσεις σχετικα μετους ιους εχουν μηδενικη αξια. Οι οδηγιες του υπουργειου ειναι πολυ συγκεκριμενες στα πλαισια των επιστημονικων δεδομενων. Η αντοχη των ιων στο περιβαλλον ειναι ελαχιστη,απο λιγα λεπτα εως λιγες ωρες. Η απολυμανση ειναι στιγμιαιο γεγονος, αφου λιγες ωρες μετα την εφαρμογη της μπορει ο χωρος να μολυνθει απο ιους. Επομενως ποιο το κερδος?? Αντιθετα η επιμονη , επαναλαμβανομενη απολυμανση πολυαγγιζομενων επιφανειων εχει τεραστια αξια. Γι αυτο δινεται μεγαλη σημασια στον τροπο εργασιας του προσωπικου καθαριοτητας στα σχολεια. Εχουν σταλει οδηγιες. Ειναι γνωστο οτι ορισμενες μελετες αναφερουν οτι ο κοροναιος επιβιωνει μεχρι τρεις ωρες σε επιφανειες και λιγα λεπτα στο ελευθερο περιβαλλον. Τι χρειαζεται η απολυμανση?? Περισσοτερο μυοκτονια και εντομοκτονια ειναι παρα αντιικη. Παρ ολα αυτα για λογους αισθηματος ασφαλειας ολοκληρωνονται τις επομενες μερες απολυμανσεις σε ολα τα σχολεια. Ηδη εχουν ολοκληρωθει στην πρωτοβαθμια,. Οπως τονισαμε δεν υπαρχει καμια διοικητικη και επιστημονικη οδηγια για απολυμανσεις στα σχολεια προς αντιμετωπιση του κοροναιου. Γι αυτο και αρκετοι δημοι δεν εκανναν καθολου απολυμανσεις. Βεβαια ορισμενοι φροντιζουν να αποδεικνυουν τον πνευματικο μεσαιωνα οπου κινειται ο νου τους. Δαιμονοποιηση των παντων.

antonako

 

Η ημιμαθεια χειροτερη της αμαθειας.Καλο ειναι να διαβαζουν και κανενα υγειονομικο πρωτοκολλο,οσοι ομιλουν ως γιατροι...

Δημοσιεύτηκε από ΤΑΚΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Β' στις Τρίτη, 15 Σεπτεμβρίου 2020

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

Μ.Η.Τ. 242102 | ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος.

Μέλος του 
Μητρώο ΜΗ

Καλλιόδης Κωνσταντίνος - Μαιευτήρας - Χειρουργός - Γυναικολόγος