LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

05|10
2020
18:04

Δήμος Ανδρίτσαινας - Κρεστένων: Μπαίνει το επόμενο χρονικό διάστημα σε ρότα εκτέλεσης σημαντικών έργων

Σάκης Μπαλιούκος: «Θα απαιτήσουμε από την Περιφέρεια να εντάξει  στο επαρχιακό δίκτυο, τον παραποτάμιο δρόμο από Σέκουλα μέχρι Μάτεσι»

Η υλοποίηση μιας σειράς σημαντικών έργων για την ευρύτερη περιοχή του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, θα βρεθεί στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης (Τρίτη 6 Οκτωβρίου) της Οικονομικής Επιτροπής, που θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Πρόκειται για παρεμβάσεις, οι οποίες σε συνδυασμό με τα έργα που αποφασίστηκαν σε προηγούμενες συνεδριάσεις τόσο της Οικονομικής Επιτροπής όσο και του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προσφέρουν  σημαντική εξυπηρέτηση στους κατοίκους, σε όλο το εύρος του δήμου.

Σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων κ. Σάκης Μπαλιούκος, αναφορικά με την υλοποίηση των έργων, τόνισε τα εξής:

«Ο δήμος μπαίνει σε μία ρότα εκτέλεσης των έργων που είχε κατακτήσει την προηγούμενη περίοδο. Άλλωστε η επαφή που είχαμε με το υπουργείο Εσωτερικών τις προηγούμενες ημέρες, όπως και οι ανακοινώσεις  που έκανε ο κ. Περιφερειάρχης στον Πύργο, μας δίνουν πλέον το έναυσμα να αρχίσει νέος κύκλος ωριμότητας διαφόρων σημαντικών παρεμβάσεων, σε όλο το εύρος του δήμου. Με αυτό  ασχολείται η υπηρεσίας μας τώρα, καθώς και όλο το επόμενο διάστημα προκειμένου να ετοιμάσουμε τους φακέλους. Το κεφάλαιο το οποίο ξεκινάει στην οικονομική επιτροπή της Τρίτης, πρόκειται για εγκεκριμένα έργα ενταγμένα σε επιχειρησιακά προγράμματα και πλέον μπαίνουμε  στη φάση της κατασκευής τους.  Κατ’ αρχήν δεν είναι οι  παρεμβάσεις που προβλέπονται σε αυτά τα 6-7 έργα, αλλά υπήρξαν και άλλες στην προηγούμενη οικονομική επιτροπή όπως  και στο Δημοτικό  Συμβούλιο και   αφορούν όλα τα διαμερίσματα του δήμου, γιατί ακούω διάφορες επισημάνσεις ότι ξέχασα τα πεδινά, τα ορεινά, τα μικρά και  τα μεγάλα χωριά. Δεν έχουμε ξεχάσει τίποτα, το κάθε πρόγραμμα απευθύνεται σε ορισμένες παρεμβάσεις οι οποίες όταν έχει ανάγκη το μεγάλο χωριό μπαίνει αυτό, αλλά χωρίς να αποκλείει να μπει το μικρό. Στα δίκτυα ύδρευσης είναι όλος ο δήμος.

Οι  μελέτες ετοιμάστηκαν εδώ και τρία χρόνια και υπεβλήθησαν και τώρα ήλθε η ώρα της χρηματοδότησής τους από τις διαχειριστικές αρχές.  Τότε λοιπόν ήταν μικρές παρεμβάσεις σε ορισμένα χωριά , που εκεί τις λύσαμε με δικούς μας πόρους και ήταν μεγαλύτερες που μείνανε για να μπουν στο πρόγραμμα. Γι’ αυτό θα πρέπει σε ένα ικανό χρονικό διάστημα  να εκτιμάει ο κάθε πολίτης τι έχει γίνει στο χωριό του και τι όχι. Και όχι να βλέπει ότι σήμερα κάνουμε έργο ύδρευσης σε ένα χωριό, λ.χ. στους Μύλους ή στο Ράμμα όπου εκεί δεν υπήρχε καν υδροδοτικό σύστημα, αλλά ήταν μεγάλο έργο που δεν μπορούσε να λυθεί μόνο από τους πόρους του δήμου. Γι’ αυτό υπάρχουν τα χρηματοδοτικά προγράμματα και εκεί επικεντρωνόμαστε.   Γιατί άκουσα  ένα φίλο χθες να λέει ότι στο Δραγώϊ δεν κάναμε τίποτα. Γιατί μας είδε τι κάναμε στον Επικούριο; Γνώριζε ότι ο Ναός που είναι στην αυλή του χωριού του δεν είχε υδροδότηση μέχρι την ημέρα που πήγαμε εμείς. Αλλά εμείς δεν δειλιάσαμε για ένα έργο που κοστολογούνταν από την υπηρεσία μας  πάνω από 500.000 ευρώ, το εκτελέσαμε μόνοι μας και στοίχισε πολύ λιγότερα, αλλά το δώσαμε στη χρήση.

Άκουσα και παλιότερα ενδοιασμούς από άλλο δημότη άλλης περιοχής, ότι  το μνημείο δεν   έχει νερό. Δεν είναι σε συνεχή ροή, έχει γεννήτρια και είναι εξασφαλισμένο όταν πέφτει το ρεύμα, για μην έχουμε φαινόμενα σαν αυτά που είδαμε στις Μυκήνες. Αυτά όμως είναι λεπτομέρειες που δεν οφείλει να τις ξέρει ο πολίτης , αλλά οφείλει να μην λέει ψέματα και αυτό που βλέπει να το ομολογεί.  Εμείς δεν βγήκαμε να διατυμπανίσουμε αυτά που κάνουμε. Είναι σημαντικές λοιπόν οι παρεμβάσεις που άπτονται όλων των δράσεων και αφορούν όλες τις περιοχές του δήμου  μας. Θα ακολουθήσουν και άλλες σε λίγο».

Αγροτική οδοποιία

Σημαντικό βάρος εξάλλου θα δοθεί από τη Δημοτική Αρχή στην αγροτική οδοποιία, για την οποία ήδη ξεκινάει η συλλογή στοιχείων προκειμένου να συνταχτεί πλήρης μελέτη, που θα περιλαμβάνει όλα τα δύσκολα σημεία του δήμου.

«Να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι σήμερα καταφέραμε στην επαφή μας με το υπουργείο Εσωτερικών, να έχουμε το ενδιαφέρον του υπουργού σε ένα σημαντικό κεφάλαιο που είναι το καθημερινό πρόβλημα του πολίτη μας στην  αγροτική οδοποιία. Ξεκινάμε τη συλλογή στοιχείων για να υποβάλλουμε μια πλήρη μελέτη, που να περιλαμβάνει όλα τα δύσκολα σημεία, όσα έχουν μείνει,  γιατί έγινε σημαντικό τμήμα και στην προηγούμενη περίοδο και στις 3 ενότητες με πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ. Και φαίνεται αυτό γιατί παρόλο τον κακό καιρό και πέρυσι και πρόπερσι, δεν είχαμε δυσκολία να διαβούμε το αγροτικό μας δίκτυο. Τώρα θα ολοκληρωθεί η προσπάθειά μας και βέβαια θα επεκταθεί και σε εκείνα τα κομμάτια που πρέπει να γίνουν, γιατί είναι σημαντικοί άξονες οι  οποίοι έχουν το χαρακτήρα του αγροτικού, αλλά παίζουν έναν άλλο ευρύτερο ρόλο. Να αναφέρω τον παραποτάμιο από Σέκουλα μέχρι Μάτεσι, ο οποίος ναι μεν είναι αγροτικός δρόμος, αλλά έχει άλλη σημασία για εμάς. Και βεβαίως από εδώ και πέρα εμείς δώσαμε το στίγμα, έχουμε εντάξει δύο κομμάτια ακόμα, περιμένουμε  την υλοποίηση, αλλά θα απαιτήσουμε από την Περιφέρεια να το εντάξει στο επαρχιακό δίκτυο. Ένας δρόμος ο οποίος ενώνει δύο νομούς δεν μπορεί να είναι αγροτικός και δεν μπορεί να είναι δημοτικός. Αυτό που δεν πράξανε άλλοι Νομάρχες οι οποίοι είχαν καταγωγή από εδώ, πρέπει να το κάνει ο Περιφερειάρχης από το Αγρίνιο και είμαι σίγουρος ότι θα το κάνει. Είναι λοιπόν μια παραγωγική περίοδος για το δήμο, δυστυχώς ο κορωνοϊός μας πήγε τόσο πίσω, γιατί όλα αυτά θα είχαν δρομολογηθεί από Απρίλιο και θα είχαμε το αποτέλεσμα τώρα. Γι’ αυτό να δώσω το μήνυμα στους πολίτες ότι γι’ αυτό που διαμαρτύρονται, θέλαμε πολύ περισσότερο να έχουμε εμείς το χρόνο  που έπρεπε και να μην έχουμε τις διαμαρτυρίες μετά. Αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ» ανέφερε ο δήμαρχος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων.

Τα έργα που θα συζητηθούν στη σημερινή Οικονομική Επιτροπή του δήμου, μεταξύ άλλων αφορούν την αποκατάσταση ζημιών από Θεομηνία του δήμου Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, την ενεργειακή αναβάθμιση  δημοτικών κτιρίων, την ανάπλαση Τ.Κ. Φαναρίου, την αισθητική αναβάθμιση ιστορικού κέντρου Δ.Κ. Κρεστένων, τον εκσυγχρονισμό και αναβάθμιση δικτύων ύδρευσης του δήμου κ.α.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ