LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|10
2020
06:52

Αντωνακόπουλος : "Απαντάμε στις συκοφαντίες, για την Έκτακτη Ανάγκη"

Στον επικεφαλής της παράταξης "Μπορούμε" Στάθη Καννή και στις πρόσφατες καταγγελίες του για πάρτι απευθείας αναθέσεων για έργα, απάντησε με συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος Πύργου Τάκης Αντωνακόπουλος.

Έχοντας στο πλευρό του, τους περισσότερους Αντιδημάρχους και συνεργάτες του, αναφέρθηκε με σκληρές εκφράσεις για τους πολιτικούς του αντιπάλους, λέγοντας πως "απαντά σε συκοφαντίες".

"Μετά τις περσινές πλημμύρες του Σεπτέμβρη, του Οκτώβρη και του Νοεμβρίου με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου ομόφωνη, ζητήσαμε να κυριχθεί ο Δήμος Πύργου σε έκτακτη ανάγκη. Και μάλιστα πήραμε και παράταση πήραμε το πρώτο εξάμηνο και το δεύτερο εξάμηνο. Το σκεπτικό της έκτακτης ανάγκης είναι ότι πρέπει να κάνεις γρήγορα έργα προκειμένου να αποκαταστήσεις τις ζημιές και να προλάβεις τα χειρότερα. Σε αυτό συμφώνησαν όταν ψήφισαν  στο δημοτικό συμβόλαιο δεν έφεραν καμία αντίρρηση και ο κύριος Καννής ήταν εκεί παρόν συμφώνησε. Το βασικό στοιχείο της έκτακτης ανάγκης είναι η διαδικασία παραγωγής των δημοσίων έργων. Όταν ψηφίζεις σε έκτακτη ανάγκη το ξέρεις αυτό. Ότι πρέπει να γίνουν τα έργα με διαδικασία διαπραγμάτευσης γρήγορα" είπε ο δήμαρχος Πύργου.

"Με όλη αυτή την ιστορία του κορονοϊού, των αδειών ειδικού σκοπού αλλά και γενικότερα της πεπατημένης, δεν προλαβαίνεις να κάνεις τις μελέτες για την ζημιές που έγιναν και να αναθέσεις την διαπραγμάτευση σε τρεις μήνες. Έχουμε άπειρα παραδείγματα... Εμείς ακολουθήσαμε αυτή την διαδικασία οι υπάλληλοι Λίνας, μηχανικοί του Δήμου και προσωπικό που πήραμε για λίγους μήνες μέσα από διαδικασίες εκπόνησαν τις μελέτες. Οι μελέτες αυτές έχουν διαμορφωθεί από το προσωπικό μας. Ακολούθησε με τις διαδικασίες μετά όπως λέει ο νόμος.Στη συνέχεια υιοθέτηση της διαδικασίας της διαπραγμάτευσης πέρασε και από την οικονομική επιτροπή. Και μετά προχωρήσαμε. Αυτή η διαδικασία είναι η τυπική που προβλέπεται από το νόμο και αυτή ακολουθήσαμε, δεν κατασκευάσαμε κάτι από το μυαλό μας... Αυτά όλα στο τέλος πηγαίνουν για να ελεγχθούν στην αποκεντρωμένη. Δεν υπάρχει περιθώριο παρανομίας. Είναι μία διαδικασία η οποία έχει κάποια επίπεδα και στο τέλος την ελέγχει και κάποιος εάν είναι νόμιμη" είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε εκφράζοντας τον προβληματισμό του για την ένσταση που έγινε δεκτή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

"Το σκεπτικό αυτού που κάνει την ένσταση ποιο είναι; Το πρώτο είναι, ότι είναι παράνομη διαδικασία... Σας είπα ποια είναι η διαδικασία... Φαίνεται ότι όλα είναι ψεύτικα και υποκριτικά, τα στοιχεία της ένστασης είναι υποκριτικά... Πρώτον γιατί ο ίδιος έχει αξιοποιήσει αυτές τις διαδικασίες στο παρελθόν τα μέγιστα και στην διαδικασία των αντιπλημμυρικών στον Ερυθρό Σταυρό η αποτελεσματικότητα του έργου είδατε ποια ήταν, πλημμύρισε το νοσοκομείο. Και δεύτερον ήταν τόσο επείγον το έργο που είχαν κάνει τέσσερις ανακεφαλαιωτικούς πίνακες. Αυτό τα λέει όλα..."

Ο κ. Αντωνακόπουλος συνέχισε λέγοντας ότι "... εμείς ακολουθώντας το νόμο, ακολουθώντας την εντολή του δημοτικού συμβουλίου που δυο φορές είπε ότι είμαστε σε έκτακτη ανάγκη, ακολουθώντας τις αποφάσεις της οικονομικής επιτροπής και την εισήγηση των τεχνικών υπηρεσιών, κυρίως ακολουθώντας τις υπογραφές των προέδρων των κοινοτήτων που εδώ μέσα πριν από ενάμιση, δύο μήνες είπαν κάνετε τα έργα γρήγορα να προλάβουμε και ακολουθώντας και την σύσκεψη που είχαμε εδώ με όλους τους προέδρους που πάλι ομόφωνα πήραν απόφαση, προχωρήσαμε στην διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Μας είπαν λοιπόν ότι τα ποσοστά είναι χαμηλά 5%. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι στην διαπραγμάτευση τα ποσοστά είναι πάντα χαμηλά 5 με 10% γιατί πρώτον οι μελέτες εκπονούνται από υπηρεσιακά στελέχη και είναι πολύ σφιχτές, Αλλά η εμπειρία αυτό λέει. 5,2 % είχαν δώσει τότε στο έργο το αποχετευτικό στο αντιπλημμυρικό. Το 5,2, δεν ήταν εξωφρενικό τότε για τον κ. Καννή;"

"Κατέστρεψαν την πόλη με την δικομανία τους τα προηγούμενα χρόνια. Το ξέρει όλη η πόλη. 100 επαγγελματίες καταστράφηκαν Από το ΣΔΟΕ για την προκάλεσαν με τη μανία τους στην δικαστική που έχουν τους έλεγχο στις επιχειρήσεις που δεν είχαν κανέναν έλεγχο να ελεγχθούν, οι άνθρωποι καταστράφηκαν ενέπλεξαν μια δημοτική αρχή στα δικαστήρια με βαριές κατηγορίες και δεν έβαλαν ούτε παράσταση πολιτικής αγωγής όταν ο κύριος Λάτσης πήγε κατηγορούμενος. Απερχόμενοι του δημαρχείου τότε ενώ είχαν δικαίωμα, δεν έβαλαν παράσταση πολιτικής αγωγής να στηρίξουν αυτά που έλεγαν 10 χρόνια. Αυτοί είναι οι ηθικοί. Να μας απαντήσουν λοιπόν, για ποιον λόγο δεν έβαλαν παράσταση πολιτικής αγωγής για βαριές κατηγορίες, για ποιο λόγο κατέστρεψαν τους επαγγελματίες στον Πύργο για να ικανοποιήσουν την δικομανία τους. Δεν θα τους περάσει.  Εμείς φεύγουμε μπροστά με έργο..." είπε ο δήμαρχος Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ακόμα ότι "... οι εκπτώσεις είναι τέτοιες όχι μόνο στην διαπραγμάτευση αλλά έχουμε εδώ και έργα του κυρίου Λιατσή, Πέρυσι το καλοκαίρι του 2019, όπου με δημοπρασίες είναι πέντε τοις 100 τα έργα στην αγροτική οδοποιΐα".

"Όλα αυτά δεν ισχύουν, είναι συνειδητοί συκοφάντες αποδεδειγμένα. Ξέρουν ότι αυτά που λένε δεν ισχύουν. Είναι σε απελπιστική πολιτική κατάσταση δεν έχουν στο οπλοστάσιο τους τίποτα..."

"Για την πλατεία εδώ ο ίδιος άνθρωπος δεν έκανε προσφυγή; Να μη γίνει το έργο στην πλατεία; Το επιχείρημα του ήταν να μη γίνει έργο. Να καταστρέψουμε την πόλη να μην φανούν άλλοι. Δεν φτάνει που την κατέστρεψαν την πρώτη φορά..."

"Λέει ότι ήρθε κατασκευαστής από Αθήνα. Αυτοί ένα έργο μεγάλο έκαναν και από την Αθήνα έφεραν. Γιατί κάνουν κριτική;"

"Όλα τα υπόλοιπα έργα είναι εδω σε οικονομικούς τοπικούς φορείς. Αυτό το έργο επειδή είχε 92 ιδιαίτερες παρεμβάσεις και έπρεπε να έχουμε την μέγιστη τεχνική δυνατότητα και την μέγιστη οικονομική δυνατότητα του φορέα, απευθυνθήκαμε σε έναν από τους κορυφαίους φορείς της χώρας στα έργα. Αυτός ο φορέας κατασκευάζει και τον προβλήτα στο λιμάνι του Πειραιά. Πήγαμε σε εθνικών διαστάσεων φορείς για να είμαστε πιο σίγουροι. Τα υπόλοιπα σε τοπικούς οικονομικούς φορείς είναι..."

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Αντωνακόπουλος είπε ότι "...12 εκατομμύρια στην Αρχαία Ολυμπία, στον αρχαιολογικό χώρο δόθηκαν με διαπραγμάτευση σε εξω από την Ηλεία φορείς. Μίλησε κανένας; Μίλησε κανένας που 20.000 το Επιμελητήριο έκανε απευθείας ανάθεση σε διαφημιστική στην Πάτρα; Τον Σεπτέμβριο που πέρασε και 20.000 πέρισυ τον Αύγουστο πάλι στην ίδια εταιρία στην Πάτρα; Μίλησε κανένας; Ότι μας βολεύει δηλαδή λέμε έτσι; Λάσπη στον ανεμιστήρα για να χτυπήσουμε τους αντιπάλους μας..."

"Αυτά τα έργα θα γίνουν ούτως ή άλλως. Δε φοβόμαστε κανέναν, τα χρήματα τα έχουμε, τις μελέτες τις έχουμε. Αν μας αφήσουν, διότι υπηρεσίες μας αφήνουν, μέχρι τώρα για αυτά που δεν έχουν γίνει οι ενστάσεις, έχουν περάσει. Εκεί που πάνε από το πλάι και δεν ξέρουν τι γίνεται, μπορεί να τα κόψουν. Δεν πειράζει ομως,  θα τα κάνουμε με άλλη διαδικασία. Θα γίνουν. Θα το πιουν το πικρό ποτήρι της αποτυχίας τους και της δικιάς μας παραγωγής έργου. Ας ήταν κι αυτή ικανοί να παράξουν έργο επί θητείας τους".

Ο δήμαρχος Πύργου κλείνοντας ανέφερε ότι "... δεν τους θέλω για αντιπάλους τους θεωρώ πολύ μικρούς... Είναι εκτεθειμένοι, είναι ανοιχτά τα θέματα τους όλα. Ας προσέξουν, δεν εκβιάζω, δεν απειλώ αλλά τους λέω ότι υπάρχουν και όρια. Γιατί γνωριζόμαστε όλοι σε αυτή την πόλη..."

Δείτε video:

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ