LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

10|11
2020
10:25

Lockdown Vol.2: Νέα μέτρα, νέα πραγματικότητα για το delivery και το take away

Του Γιώργου Κατσάμπουλα

Το νέο lockdown, φέρνει διαφορετικά δεδομένα και πάλι για τις επιχειρήσεις και καφετέριες που συνεχίζουν να λειτοιυργούν μόνο ως take away και delivery. Πλέον καλούνται να ανταποκριθούν και να προσαρμοστούν στην νέα πραγματικότητα και στο νέο μοντέλο εργασίας και εξυπηρέτησης.

Αν και οι μέρες που το καινούριο lockdown βρίσκεται σε ισχύ είναι λίγες και δεν υπάρχουν σαφή συμπεράσματα ακόμα, παρατηρείται ένας περιορισμός στις μετακινήσεις σε σχέση με το προηγούμενο lockdown.

Στο ilialive.gr μιλήσαμε με εκπροσώπους του χώρου για να καταγράψουμε τη νέα πραγματικότητα.

Ο Νίκος Ξενοπανάγος, υπάλληλος καφετέριας, δήλωσε περιορισμό τόσο στο Delivery όσο και στο take away από το κατάστημα και ειδικότερα μια πτώση της τάξεως του 50% σε σχέση με το προηγούμενο lockdown.

Ο Θοδωρής Χρονόπουλος, υπεύθυνος σε γνωστή καφετέρια στο Πύργο, τονίζει χαρακτηριστικά πως τα κοντέρ έσπασαν στοn προηγούμενο περιορισμό των μετακινήσεων, σε σχέση με το τωρινό.

Ο Γιάννης Παπαγιάννης παρατήρησε πως ο κόσμος είναι περισσότερο αποφασισμένος να ζήσει, όπως παρατήρησε από την κινητικότητα στους δρόμους, λέγοντας πως αν και παρατηρεί πτώση στην αγορά, αυτό οφείλετε όχι στην πανδημία και στον φόβο για τον κορονοϊό αλλά στην οικονομική δυσχέρεια των πολιτών.

Τέλος, ο Νίκος Ζορμπάς ιδιοκτήτης γνωστής επιχείρησης take away cafe, δηλώνει πως κόσμος είναι πιο υπάκουος, λαμβάνοντας τις ανάλογες προφυλάξεις, παροτρύνοντας επίσης την χρήση τραπεζικών καρτών και την ανέπαφη συνναλαγή.

Συμπεριασματικά αυτό που διαπιστώσαμε στο ρεπορτάζ είναι πως ο κόσμος είναι περισσότερο φοβισμένος και λιγότερο αποφασισμένος, προκαλώντας ένα μούδιασμα και στον τομέα του take away, αλλά με το delivery και τις online παραγγελίες να βρίσκονται σε άνθηση.

delivery 2

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ