LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|11
2020
08:52

Αποκαταστάθηκε η βλάβη του αγωγού Κακοταρίου

Από τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 28/11/2020 άρχισαν οι εργασίες για την αποκατάσταση της διαρροής που υπήρχε στον αγωγό Κακοταριου στην έξοδο του οικισμού Αγ.Ιωαννη στην Ε.Ο. Αμαλιαδα -Σιμοπουλο στην έξοδο προς Χάβαρι. Αφού έγινε οδοσημανση και με την συνδρομή της τροχαίας Αμαλιάδας για την ρύθμιση της κυκλοφορίας για την αποφυγή ατυχήματος, άρχισαν οι εργασίες εκσκαφής από ιδιωτικό συνεργείο που είχε ανατεθεί από τον πρόεδρο του Συνδέσμου " Ο ΠΗΝΕΙΟΣ " κ Βασίλη Παπαδόπουλο,ο οποίος ήταν εκεί και συντόνιζε την όλη διαδικασία.

Κατά την διάρκεια των εργασιών εκσκαφής διαπιστώθηκε ότι ο σωλήνας ήταν εγκυβοτισμενος με τσιμέντο, όποτε χρειάστηκε να ερευθει και άλλο εσκαπτικο μηχάνημα με σφύρα για το σπάσιμο του μπετόν και κομπρεσέρ αέρος για να μην διαλυθεί ο σωλήνας και να ερευθει το σημείο που είχε σπάσει ο σωλήνας. Με μεγάλη προσοχή και ύστερα από πολλές ώρες απελευθερώθηκε ο σωλήνας από το μπετόν και ευρέθη η ρωγμή σε μήκος δύο μέτρων.

agogos kaakotari2

Η εμπειρία του υδραυλικού που ασχολείται επί σειρά ετών στο σύνδεσμο και γνωρίζει την λειτουργία του αγωγού τοποθετήθηκαν τα ανάλογα υλικά τα οποία είχε προμηθευτεί ο σύνδεσμος και αποκαταστάθηκε η σύνδεση, έγινε παροχέτευση νερού στον αγωγό ώστε να μην υπάρξει πρόβλημα υδροδότησης στην πόλη της Αμαλιάδας.Ο πρόεδρος του Συνδέσμου "Ο ΠΗΝΕΙΟΣ " κ. Παπαδοπουλος Βασίλης μας δήλωσε" θεωρώ ότι ο αγωγός του Κακοταριου έχει ξεπεράσει τα χρονικά όρια της ζωής του και πρέπει να αντικατασταθεί, ήδη σε διάστημα 4 μηνών περίπου έχουμε 3 βλάβες σε απόσταση περίπου Ενός χιλιομέτρου.Ειμαστε σε διαδικασία ανάθεσης μελέτης για την αντικατάσταση του αγωγού μέχρι την δεξαμενή του Χαβαρίου.
 
Για το τμήμα από δεξαμενή Χαβαρίου μέχρι δεξαμενή Γερακίου έχει φροντίσει η δημοτική αρχή ΉΛΙΔΑΣ  και ο δήμαρχος κ.Γιαννης Λυμπέρης για την χρηματοδότηση και αντικατάσταση του αγωγού.Ο αγωγός πρέπει να αντικατασταθεί στο σύνολο του διότι εχει τρυπήσει σε πολλά σημείακαι έχουμε μεγάλες απώλειες νερού. Για άλλη μια φορά θα πω το αυτονόητο,ότι δηλαδή οι τρεις δήμοι που υδροδοτούνται πρέπει να είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους απέναντι στον σύνδεσμο, για να μπορεί και ο σύνδεσμος να έχει εύρυθμη λειτουργία και να αντιμετωπίζει τα προβλήματα που παρουσιάζονται.
 
agogos kaakotari3
 
Δεν είναι σωστό και νόμιμο ο δήμος να εισπράττει τέλη ύδρευσης από τους δημότες του και να μην αποδίδει στον Σύνδεσμο. Το διυλιστήριο δουλεύει από τις αρχές Ιουλίου δοκιμαστικά και από 15/7/2020 κανονικά παρέχει νερό και στους τρεις δήμους μέχρι και σήμερα και θα συνεχίσει με σύμβαση που έχει υπογράψει η εταιρεία με τον δήμο ΉΛΙΔΑΣ.Λογω της ανομβρίας το νερό από τίς πηγές Κακοταριου είναι πολύ λίγο και επαρκή μόνο για την Δημοτική Ενότητα Πηνείας.Επισης πρέπει να γίνουν εργασίες συντήρησης και επισκευής των υδρομαστευσεων .Ο σύνδεσμος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια προκειμένου να εισπράξει τις οφειλές από τον δήμο του κάμπου που έχει οφειλές από το 2017, 2018 και το 2019."

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών