LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|01
2021
13:57

Μάλιαρης: Ζητάμε απαντήσεις για την προγραμματική σύμβαση διαχείρισης του νερού ύδρευσης

Απο εισήγηση του Δημάρχου ΗΛΙΔΑΣ κ. Γ. ΛΥΜΠΕΡΗ προς την οικονομική επιτροπή του Δήμου του πληροφορηθήκαμε πως ο δήμος μας, ο δήμος ΑΝΔΡΑΒΊΔΑΣ-ΚΥΛΛΉΝΗΣ συμμετέχει, ως συμβαλόμενος, από κοινού με τους δήμους ΗΛΙΔΑΣ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΧΑΙΑΣ, σε προγραμματική σύμβαση διαχείρισης του νερού ύδρευσης αναθέτοντάς την μάλιστα σε ιδιώτη επενδυτή για είκοσι επτά (27) χρόνια!!

Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος ΑΝΔΡΑΒΙΔΑΣ- ΚΥΛΛΗΝΗΣ παραβιάζει τους κανόνες πολιτικής ηθικής και δημοκρατικής ορθότητας λαμβάνοντας αποφάσεις χωρίς ενημέρωση του δημοτικού συμβουλίου, συνεπώς και των δημοτών.

Αγνοεί ως φαίνεται ο δήμαρχος ότι το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι προϊόν παραγωγής από την εμπορία του οποίου ένας ιδιώτης επενδυτής προσδοκά σε προσωπικό οικονομικό όφελος. Ας κατανοήσει επιτέλους ο δήμαρχος ότι αποφάσεις που αφορούν στην ποιότητα ζωής των δημοτών δεν μπορούν να λαμβάνονται εν κρυπτώ και παρασκηνιακά αλλά μετά από λεπτομερή ενημέρωση και διεξωδικό διάλογο.

Οφείλει λοιπόν να φέρει ΑΜΕΣΑ προς συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να απαντήσει σε πλήθος ερωτημάτων που προκύπτουν από τη συγκεκριμένη σύμβαση.

Ερωτήματα όπως το ύψος του προϋπολογισμού εκτέλεσης του συγκεκριμένου έργου, το ποσοστό συμμετοχής του Δήμου μας στον προϋπολογισμό εκτέλεσης του έργου, εάν και πόσο θα επιβαρυνθούν οι δημότες από την κοστολόγηση της κατανάλωσης που θα ορίζει ο ανάδοχος επενδυτής  και πολλών άλλων ερωτημάτων που προκύπτουν από την ανάγνωση της θολής αυτής προγραμματικής σύμβασης.

Να απαντήσει επίσης και επί της απορίας για τη μη συμμετοχή του Δήμου Πηνειού.

Να μας πείσει, εν τέλει, αν πρόκειται για ένα ρεαλιστικό έργο δια του οποίου διασφαλίζεται το δημόσιο συμφέρον ή αν πρόκειται απλώς για φαντασιώσεις κάποιων.

Αναμένουμε.....

Διονύσιος ΜΑΛΙΑΡΗΣ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών