LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

08|01
2021
10:23

Δήμος Ζαχάρως: Ενίσχυση με τάμπλετ για την τηλεκπαίδευση

Του Γιώργου Κατσάμπουλα

Συσκευές τάμπλετ για τους μαθητές των σχολείων προμηθεύτηκε ο Δήμος Ζαχάρως, για τις ανάγκες των μαθητών, όσο αφορά την εξ αποστάσεως εκπαίδευση, δείχνοντας ευαισθησία και έμπρακτο ενδιαφέρον για τις ανάγκες ενός σχολείου, όπως αυτές προκύπτουν σε μια εποχή πανδημίας.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει πρωτόγνωρες καταστάσεις και έχει θέσει νέους κανόνες στην εκπαίδευση, με αυτήν να γίνεται εξ αποστάσεως, υποχρεώνοντας τους μαθητές να διαθέσουν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή ή κάποιο άλλο μέσο, ώστε να μπορούν να παρακολουθήσουν διαδικτυακά μαθήματα. Το νέο μοντέλο μάθησης έχει προκαλέσει πολλά και σοβαρά προβλήματα, οδηγώντας την κατάσταση σε αδιέξοδο, με ένα μεγάλο ποσοστό μαθητών να μην μπορεί εύκολα να παρακολουθήσει την διδακτέα ύλη, πράγμα που δημιουργεί πολλά κενά από την αρχή της σχολικής χρονιάς.

Ο Δήμος Ζαχάρως, προέβη στην αγορά τάμπλετ, με σκοπό να δοθούν, ανάλογα με κριτήρια, σε μαθητές, οι οποίοι δεν είχαν την δυνατότητα, να μπορούν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των τάμπετ που δόθηκε στα σχολεία είναι ο εξής:

Δημοτικό Σχολείο Ζαχάρως: 12

Νηπιαγωγείο Ζαχάρως: 8

Γυμνάσιο/Λύκειο Ζαχάρως: 12

Η κ. Δήμητρα Σκαλτσά, αντιδήμαρχος παιδείας και πρόεδρος στην δευτεροβάθμια σχολική επιτροπή, επισημαίνει ότι “Τα τάμπλετ, θα δοθούν με κριτήρια, τα οποία θα καθοριστούν από τους διευθυντές του εκάστοτε σχολείου και με τον τρόπο που ορίζει το υπουργείο. Παιδιά που δυσκολεύονται, εξαιτίας κάποιας οικονομικής δυσκολίας, να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους, θα έχουν πλέον την δυνατότητα. Οι συσκευές είναι ιδιοκτησία του σχολείου και με την λήξη της καραντίνας, των μέτρων και της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, θα επιστραφούν για χρήση στο σχολείο”.

Η κ. Διονυσία Κωνσταντοπούλου, διευθύντρια Λυκείου, δήλωσε ότι “ Το Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως, ευχαριστεί θερμά το Δήμο, καθώς πολλά παιδιά δεν έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα μαθήματα τους. Θα τα δώσουμε άμεσα σε αυτά και εύχομαι αυτή η κατάσταση να πάψει να υπάρχει ώστε να επιστρέψουμε στη σχολική πραγματικότητα, η οποία δεν αντικαθίσταται με καμία εξ αποστάσεως εκπαίδευση”.

Η κ. Αθηνά Αβραμίδη, καθηγήτρια, επισημαίνει ότι “Ευχαριστούμε το Δήμο για την προσφορά. Το σχολείο έχει γίνει ψηφιακό, καθιστώντας αυτή την κίνηση πιο χρήσιμη από ποτέ. Με το ενδιαφέρον τους μας υπενθυμίζουν ότι οι αρχές του τόπου είναι κοντά μας και μας στηρίζουν”.

Η κ. Δήμητρα Σκαλτσά, συμπληρώνει ότι “Είναι πολύ θετικό ότι το κατάστημα της Wind στη Ζαχάρω, από το οποίο προμηθευτήκαμε τα τάμπλετ, έκανε δώρο για κάθε τάμπλετ και μια κάρτα sim, ώστε να διευκολυνθούν τα παιδιά που δεν έχουν την δυνατότητα πρόσβασης στο ίντερνετ να μπορούν να συνδέονται απρόσκοπτα και να παρακολουθούν τα μαθήματα τους. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την κυρία Κατερίνη, την ιδιοκτήτρια, για την προσφορά της καθώς και την εξαιρετική συνεργασία που είχαμε”.

Η κ. Αναστασία Ζήρου, πρόεδρος της πρωτοβάθμιας σχολικής επιτροπής, δήλωσε ότι “ Ως πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμο Ζαχάρως για τα τάμπλετ που διέθεσε για τα παιδιά όλων των τάξεων, για τα σχολεία Ζαχάρως, Κακοβάτου, Γιαννιτσοχωρίου και της Νέας Φιγαλείας. Να ευχαριστήσω και την κ. Κωνσταντίνα Κατερίνη και το κατάστημα Wind για την δωρεά των καρτών sim καθώς και μεταξύ μας συνεργασία”.

Τις επόμενες μέρες θα παραδοθεί και στα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής ο εξής αριθμός τάμπλετ:

Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιγαλείας, Νηπιαγωγείο Νέας Φιγαλείας: 12
Γυμνάσιο/Λύκειο Νέας Φιγαλείας: 8

Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσοχωρίου, Νηπιαγωγίο Γιαννιτσοχωρίου: 5

Δημοτικό Σχολείο Κακοβάτου: 4

 

Η προσπάθεια του δήμου, μέσω των σχολικών επιτροπών, απεδείχθη καρποφόρα και αναγκαία χείρα βοηθείας για τις οικογένειες που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα σε αυτό το νέο μοντέλο εκπαίδευσης.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ