LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|01
2021
21:09

«Βόμβα» Σαρηγιάννη για σχολεία: Να μείνουν κλειστά Γυμνάσια, Α' και Β' Λυκείου

Να επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές μόνο της Γ' Λυκείου λόγω των πανελληνίων εξετάσεων, λέει ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης

«Βόμβα» του καθηγητή, Δημοσθένη Σαρηγιάννη, να μην ανοίξουν καθόλου Γυμνάσια και Λύκεια λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Αυτό υποστήριξε ο ίδιος ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, μιλώντας στην εκπομπή «Τώρα Ο,τι Συμβαίνει», την ώρα που τα σχολεία ανοίγουν (Δημοτικά, Νηπιαγωγεία, Βρεφονηπιακοί Σταθμοί και Σχολεία Ειδικής Αγωγής) τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, παρά την παράταση του lockdown έως τις 18 Ιανουαρίου.

Μπορεί, μάλιστα, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού να εμφανίζεται μειωμένος τις τελευταίες ημέρες, ωστόσο ο αριθμός των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία παραμένει πρόβλημα που φοβούνται οι ειδικοί. Συγκεκριμένα, αυξημένος είναι ο αριθμός των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες, στα νοσοκομεία του Λεκανοπεδίου της Αττικής. Την ίδια ώρα, είναι αρκετά υψηλά και τα κρούσματα κορονοϊού που εντοπίζονται στην Αττική. Μόνο το Σάββατο στην Αττική εντοπίστηκαν 301 κρούσματα κορονοϊού από τα συνολικά 800.

Σχολεία: Η πρόταση για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια

Με αυτά τα δεδομένα, ανοίγουν τα δημοτικά σχολεία τη Δευτέρα, 11 Ιανουαρίου, αλλά για τα Γυμνάσια και τα Λύκεια, τα πράγματα είναι πολύ πιο πολύπλοκα όπως φαίνεται.

Κι αυτό γιατί, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων φαίνεται πως συμμορφώνονται εύκολα στους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό, κάτι που δεν ισχύει - τουλάχιστον όχι στον ίδιο βαθμό - για τους μεγαλύτερους σε ηλικία μαθητές. Γι' αυτό ορισμένοι επιστήμονες φτάνουν ακόμη και στο σημείο να προτείνουν ακόμα και να παραμείνουν κλειστά μέχρι το τέλος της χρονιάς Γυμνάσια και Λύκεια, με εξαίρεση την Γ΄ λυκείου λόγω των πανελληνίων

Χαρακτηριστικά ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης ανέφερε τα εξής στο OPEN TV: «Η Γ' Λυκείου είναι διαφορετική περίπτωση λόγω των πανελληνίων εξετάσεων. Τα Γυμνάσια και η Α' και Β' Λυκείου, θεωρώ, ότι δεν θα έπρεπε να ανοίξουν καθόλου μέχρι το τέλος της χρονιάς». 

Έτσι θα λειτουργήσουν τα σχολεία από Δευτέρα - Όλα τα προληπτικά μέτρα

Ταυτόχρονα με την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, επιστρέφουν και οι νέες «συνήθειες» που έχει επιβάλει η πανδημία του κορονοϊού, δηλαδή τα έκτακτα μέτρα. Για τη δια ζώσης λειτουργία των δομών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής θα ισχύσουν τα μέτρα που ίσχυαν και όταν άνοιξαν τα σχολεία τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Έτσι, η μάσκα θα είναι υποχρεωτική στους εσωτερικούς και τους εξωτερικούς χώρους, ενώ θα πρέπει τα σχολεία να είναι «εξοπλισμένα» με αντισηπτικά. Ειδικά μέτρα θα ισχύουν για τα κυλικεία, σχετικά με τη λειτουργία τους και τα προϊόντα που θα μπορούν να παρέχουν προς πώληση.

Ακόμη, προβλέπεται ο σχολαστικός καθαρισμός και αερισμός των σχολικών αιθουσών. Σχολαστικοί καθαρισμοί σε αίθουσες και εξοπλισμό προβλέπονται ειδικότερα για τα εργαστήρια πληροφορικής και για τα μουσικά όργανα. Ο ΕΟΔΥ θα πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στα σχολεία. Σε συνδυασμό και με την εθελοντική εξέταση εκπαιδευτικών που είναι προληπτικής φύσεως, οι αρμόδιες αρχές στοχεύουν στο να έχουν μία επιδημιολογική εικόνα για τα σχολεία.

Επιπλέον μέτρα πρόληψης αυτή τη φορά αφορούν την αποφυγή συγχρωτισμού κατά την έλευση και αποχώρηση των μαθητών και των μαθητριών από τα σχολεία. Ειδικότερα, προβλέπεται διαφοροποιημένη ώρα προσέλευσης και αναχώρησης, ανά ομάδες τμημάτων όπου αυτό είναι εφικτό και αναγκαίο (με εξαίρεση περιπτώσεις μαζικής μεταφοράς μαθητών).

Ακόμη, όσα σχολεία διαθέτουν περισσότερες της μίας εισόδου καλούνται να τις χρησιμοποιούν. Τα παραπάνω για το πώς θα λειτουργήσουν δια ζώσης οι δομές της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της Ειδικής Αγωγής καθορίζει σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση, που υπεγράφη την περασμένη Πέμπτη από τους υπουργούς Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Ανάπτυξης. Η ΚΥΑ θα έχει ισχύ μέχρι τις 30 Ιουνίου 2021.

SMS 13033: Με ποιο κωδικό πηγαίνουμε από Δευτέρα τα παιδιά στα σχολεία  

Όπως και το προηγούμενο διάστημα που ήταν ανοιχτά τα σχολεία έτσι και τώρα απαιτείται μήνυμα sms στο 13033, από τους κηδεμόνες που συνοδεύουν τα παιδιά τους στα σχολεία.

Ο τρόπος μετακίνησης από και προς το σχολείο είναι ο εξής:

  • Επιλογή 4 στο sms 13033
  • Τα παιδιά πρέπει να φέρουν μαζί την έγγραφη βεβαίωση

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ