LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

25|01
2021
08:21

Δήμος Ζαχάρως: Κινητοποίηση των φορέων για τη στήριξη των πληγέντων

Του Γιώργου Κατσάμπουλα

Πολλά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στο Δήμο Ζαχάρως και στις ευρύτερες περιοχές του Δήμου. Ειδικότερα η περιοχή του Κακοβάτου, του Θολού, του Λεπρέου και του Ξηροχωρίου αντιμετώπισαν τις περισσότερες ζημιές από φερτά υλικά, τα οποία ήταν αποτέλεσμα έντονης νεροποντής διάρκειας τριών περίπου ωρών και μιας ώρας ραγδαίας βροχής. Οι ζημιές ήταν πολλές, ωστόσο απώλειες σε ανθρώπους και ζώα δεν υπήρξαν.

Ο κ. Φώτης Καλογερόπουλος, αντιδήμαρχος τεχνικών έργων και πολιτικής προστασίας, δήλωσε ότι “ Είχαμε πλημμύρες στο Δήμο Ζαχάρως, οι οποίες προκάλεσαν έντονα προβλήματα. Ο δρόμος Ζαχάρως- Ξηροχωρίου έκλεισε, ο δρόμος Ζαχάρως - Πύργου στο ύψος του Δημοτικού Σταδίου έκλεισε και στην περιοχή του Κακοβάτου, εξαιτίας του γεφυριού της Σιδηροδρομικής Γραμμής πλημμύρισε, με αποτέλεσμα πολλά σπίτια να πλημμυρίσουν. Επίσης, σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζει και ο περιφερειακός δρόμος Θολού- Φιγαλείας επειδή το υπόστρωμα του δρόμου έχει υποχωρήσει, με συνέπεια ο δρόμος να έχει γίνει μονής κυκλοφορίας. Αναμένεται όμως να γίνουν περισσότερες αυτοψίες που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων”.

Από νωρίς το πρωί συντελέστηκε συντονιστικό τοπικό όργανο με την παρουσία του Δημάρχου, της πυροσβεστικής και των προέδρων του Δήμου Ζαχάρως και Φιγαλείας με σκοπό να καταγραφούν τα προβλήματα ώστε να καταφύγουν στην επίλυση αυτών.

“Με την βοήθεια εργολάβων και της πυροσβεστικής, καταφέραμε να αντιμετωπίσουμε έγκαιρα πολλά προβλήματα που δημιουργήθηκαν”, εξήγησε ο κ Φώτης Καλογερόπουλος.

Ο Δήμαρχος Ζαχάρως, Κώστας Αλεξανδρόπουλος, και ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, κ. Βασίλης Γιαννόπουλος, παρευρέθηκαν στις περιοχές με τα καίρια προβλήματα.

“Στην συνεδρίαση που έγινε αποφασίστηκαν όλες οι ενέργειες για την ενίσχυση του αντιπλημμυρικού δικτύου. Από αύριο τεχνική υπηρεσία του Πύργου μαζί με αρμόδιο διευθυντικό στέλεχος θα παρευρεθεί στις περιοχές με τα σημαντικότερα προβλήματα για την ακριβή αποτίμηση των ζημιών”, δήλωσε ο Δήμαρχος Ζαχάρως.

zaxaro zimies 5

zaxaro zimies 6

zaxaro zimies 7

zaxaro zimies 1

zaxaro zimies 2

zaxaro zimies 3

zaxaro zimies 4

dromos tholo 2

dromos tholo 3

dromos tholo 4

dromos tholo 5

dromos tholo 6

dromos tholo 7

dromos tholo 8\

dromos tholo 9

dromos tholo 10

dromos tholo 11

dromos tholo 12

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών