LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

28|01
2019
08:15

Αλλαγή σελίδας για τον Αλέξη Καστρινό

Έτοιμος για το μεγάλο βήμα από το δήμο στην Βουλή

Έτοιμος για το βήμα στην κεντρική πολιτική σκηνή είναι ο Αλέξης Καστρινός που αφήνει στο δημαρχιακό θώκο μετά από τρεις κατά γενική ομολογία επιτυχημένες θητείες και με πολύ υψηλά ποσοστά εκλογές στο δήμο Γαστούνης πριν και δήμο Πηνειού σήμερα. Στον απολογισμό που έκανε χθες το πρωί στο κατάμεστο Κουρβισιάνειο Πολιτιστικό Κέντρο της Γαστούνης, μπροστά στους συνεργάτες του και τους δημότες που τον εξέλεξαν ως δήμαρχο, μέσα σε κλίμα συγκίνησης ο κ. Καστρινός και επίσημα δήλωσε πως βρίσκεται στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη για την συμμετοχή του στις επερχόμενες εθνικές εκλογές ως υποψήφιος βουλευτής Ηλείας.

Από την άλλη δρομολογεί τις διαδικασίες ώστε η παράταξή του να συνεχίσει το έργο που από κοινού έγινε και να οδηγηθεί ενωμένη προς τις δημοτικές εκλογές του Μαΐου.

Θα είναι ηθική δικαίωση για μένα, η παράταξη μου να πάει ενωμένη στις εκλογές. Όταν πρώτο ασχολήθηκα με τα κοινά ήταν δύσκολες εποχές κι άκουσα πολλά… Πείσμωσα όμως. Τότε είχε ειπωθεί από κάποιον πως ο ένας θα «έκαιγε» την παράταξη κι άλλος θα την «πουλούσε». Εγώ ήμουν αυτός που θα την… «έκαιγε». Κι έλεγαν καλύτερα να βγει ο άλλος που θα την «πουλήσει» για να την ξανα πάρουμε. Αυτό ήταν το σκεπτικό κάποιων ανθρώπων. Όπως είδατε, μάλλον δεν «πουλήθηκε», μάλλον αυγατίστηκε, μάλλον γίνανε πράγματα τα οποία δεν φανταζόταν κι εκείνος που στα αρρωστημένα όνειρά του θα ήθελε την οποιαδήποτε καταστροφή. Βλέπω εδώ ανθρώπους που εξελέγησαν, που δεν εξελέγησαν και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους σας. Σας ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου. Γιατί ξέρετε η συγκρότηση ενός ψηφοδελτίου δεν γίνεται απλά, είναι πολύ δύσκολο πράγμα να κάνεις ψηφοδέλτιο” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Καστρινός συμπληρώνοντας πως στις τρεις εκλογικές αναμετρήσεις ως υποψήφιος δήμαρχος δημιούργησε πολύ δυνατά ψηφοδέλτια, με ιστορικά στελέχη, με πρόσωπα που έκαναν την υπέρβαση, με νέους και με μεγαλύτερους.

“Είχα πει πως όταν φύγω από την αυτοδιοίκηση δεν θα κατηγορήσω κανένα και θα έχω ένα ολοσέλιδο στην εφημερίδα που θα λέει μόνο «Ευχαριστώ πολύ». Τις επόμενες ημέρες ανοίγει η διαδικασία” σχολίασε και τόνισε πως παραμένει δήμαρχος όσο το επιβάλει ο νόμος.

Ανοίγοντας στην διάρκεια της εκδήλωσης το “κεφάλαιο” εθνικές εκλογές, ξεκαθάρισε ο κ. Καστρινός πως το ενδιαφέρον του πλέον στρέφεται προς την κεντρική πολιτική σκηνή. “Το όνομά μου είναι στη διάθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτός αποφασίζει. Σας ευχαριστώ όλους για όλα. Είναι δύσκολη η στιγμή, η μέρα είναι καλή και πιστεύω θα μας βοηθήσει να ξεπεράσουμε την όποια αμφιβολία έχουμε” σχολίασε. “Σήμερα δεν είναι η αρχή του τέλους. Σήμερα είναι η αρχή μιας νέας αρχής. Αυτά που δεν παζάρεψα ποτέ μου ήταν η αξιοπρέπεια και η δικαιοσύνη. Θα τα διατηρήσω μέχρι το τέλος της θητείας μου, και της δημοτικής και όποιας άλλης, εάν αποφασιστεί από τον πρόεδρο της ΝΔ κι εάν οι πολίτες εκτιμήσουν ότι μπορώ. Θα επιδιώξω να τα διατηρήσω μέχρι το τέλος της ζωής μου. Είναι κάτι που δεν το παζαρεύω. Ποτέ δεν αισθάνθηκα φόβο. Πολλοί στη θέση μου, σε μια δημοτική αρχή με τεράστιο έργο, που με τη βοήθεια τη δική σας θα είχαμε ένα ποσοστό τεράστιο και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση, δεν θα έκαναν το βήμα. Εγώ πιστεύω ότι πάντα θα πρέπει να προσπάθεια για κάτι άλλο, να προσπαθείς να προσφέρεις στον τόπο σου από οπουδήποτε εσύ θα μπορέσεις να βγεις νικητής. Υπάρχουν πολλοί που θα άφηναν κάτι σίγουρα για να πάνε σε κάτι διαφορετικό; Αν υπάρχουν να μου τους πείτε και μένα. Υπάρχουν πολλοί που να παίρνουν αυτό το ρίσκο; Δεν υπάρχουν αι σας το λέω με σιγουριά. Γιατί όλα είναι ρίσκα και θα πρέπει να αναγνωρίζει κανείς στον ηγέτη και την ικανότητα να παίρνει ρίσκα. Δεν θα ήθελα να με ψηφίσει κανείς για χάρη” ανέφερε χαρακτηριστικά.

“Σήμερα είναι η αρχή μιας νέας αρχής Δεν θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος, αλλά η επιθυμία μου είναι ο συνδυασμός αυτός να μην πάει χαμένος και αυτό είναι το ηθικό. Θα είναι κρίμα να πάει χαμένος. Για μένα δεν υπάρχουν δαχτυλίδια, υπάρχουν συγκεκριμένες διαδικασίες. Θα μαζευτούμε εντός τις εβδομάδας και θα δούμε ποιες θα είναι οι διαδικασίες. Από το Αρκούδι μέχρι τη Σίμιζα είναι το ίδιο για μένα το ποιος θα είναι ο υποψήφιος. Αυτό πιστεύει αυτός που θεωρεί ενοποιημένο ντον Δήμο. Θέλω ο επόμενος Δήμαρχος να είναι έντιμος, σοβαρός, υπομονετικός, να έχει αντοχή και ψυχραιμία. Δεν έφυγα, γιατί δεν έχω μάθει να φεύγω από τις μάχες και δεν έχω μάθει να φεύγω από τον τόπο μου” είπε σε μια αποστροφή του λόγου του.  “Να είστε υπομονετικοί, να συνεχίσετε να μας έχετε εμπιστοσύνη και αν πραγματικά αγαπάτε τον τόπο σας να εμπιστευτείτε την επιλογή της παράταξής μας” είπε.

Στην αναφορά του σε κάποια πρόσωπα τα οποία συνεργάστηκε στάθηκε στον Θανάση Θεοδόση, που χαρακτήρισε ως στήριγμά του από την πρώτη θητεία και πρόσωπο - βαρόμετρο για τις τότε εκλογές. Αλλά και προς την αντιπολίτευση απηύθυνε ευχαριστίες σε πρόσωπο που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων “και δεν έλεγαν μόνο «όχι» όπως χαρακτηριστικά είπε, αναφέροντας ως παράδειγμα τον Γιώργος Κολοκατίνης, ενώ ευχαρίστησε και τους ειδικούς μου συνεργάτες.

Ο απερχόμενος δήμαρχος Πηνειού μίλησε επίσης για τη στάση του στη διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων, την εντιμότητα με την οποία στάθηκε απέναντι σε όλους, αποφεύγοντας να ευνοήσει ακόμα και άτομα του οικογενειακού του περιβάλλοντος, δεν έκανε “ρουσφετάκια”, πάλεψε για το δήμο και την αυτοδιοίκηση και από τη θέση του προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής των ΟΤΑ στην ΚΕΔΕ.

Δείτε στο video που ακολουθεί όλη την παρουσίαση του Αλέξη Καστρινού:

Kastrinos 1

Kastrinos 2

Kastrinos 3

Kastrinos 4 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ