LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

30|01
2021
08:42

Κορυφή Πύργου: Καρέ - καρέ η επιχείρηση ανάσυρσης της σορού του 78χρονου από το γκρεμό

Στο περιθώριο της τραγωδίας, στο χωριό Κορυφή Πύργου, με την αυτοκτονία του 78χρονου - πιθανότατα για λόγους υγείας - θα πρέπει να σταθούμε στην επιχείρηση που στήθηκε από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου και την 6η ΕΜΑΚ για την ανάσυρση της σορού του ηλικιωμένου από το γκρεμό.

Αρχικά περίπου στη 1.30 το μεσημέρι το ένα από τα δύο drone που διαθέτει η Up & High Media and Productions και το ilialive.gr συνέδραμαν στην έρευνα για τον εντοπισμό του 78χρονου, αφότου είχε εντοπιστεί ο φακός και το σημείο που φαινόταν να είχε φύγει στο γκρεμό…

Το σημείο ήταν εξαιρετικά απότομο και υπήρχε η εκτίμηση πως το σώμα του ηλικιωμένου θα μπορούσε να βρισκόταν σε απόσταση από τη βάση του γκρεμού.

Έτσι δεν άργησε να εντοπιστεί μέσα στη βλάστηση σε ένα σημείο κοντά στην ρεματιά, σε βάθος 58 μέτρων από το χείλος του γκρεμού (σύμφωνα με το GPS του drone). Άμεσα ο επικεφαλής του κλιμακίου της 6ης ΕΜΑΚ κ. Χατζής, που είχε φτάσει με διασωστικό σκύλο για τις έρευνες, ενημέρωσε τους ανωτέρους του για τον εντοπισμό και την ανάγκη ανάσυρσης της σορού από μεγάλο βάθος σε απότομο σημείο.

Ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος ενημέρωσε με τη σειρά του για την οργάνωση επιχείρησης από ειδικό τμήμα της 6ης ΕΜΑΚ με ορειβατική ομάδα. Πολύ γρήγορα έφτασαν από την Πάτρα τα μέλη της ομάδας και αρχικά εξέτασαν αν μπορούν να βρουν πρόσβαση από την πλευρά της Βροχίτσας μέσα από λιοστάσια να φτάσουν δίπλα στη ρεματιά και να μην χρειαστεί να γίνει κατάβαση στον γκρεμό.

Αυτό το ενδεχόμενο αποκλείστηκε καθώς φάνηκε ακόμα πιο δύσκολη η πρόβαση και αποφασίστηκε δύο πυροσβέστες να κατέβουν με τον κατάλληλο εξοπλισμό στον γκρεμό για να ανασύρουν τη σορό του 78χρονου.

Και η επιχείρηση ήταν εξαιρετικά δύσκολη τόσο στην κατάβαση, όσο και στην ανάβαση και χρειάστηκε πολύ ώρα για να ολοκληρωθεί η προσπάθεια με επιτυχία και φυσικά με την συμμετοχή αρκετών πυροσβεστών από το ύψος του δρόμου.

Όπως δήλωσε ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος “… σήμερα περί ώρα 10 το πρωί, ειδοποιήθηκε η υπηρεσία μας από την Ελληνική Αστυνομία για έναν εξαφανισμένο άντρα, στην τοπική κοινότητα Κορυφής. Αμέσως κινηθήκαμε προς την περιοχή, ζητήσαμε την συνδρομή της ΕΜΑΚ και ενός διασωστικού σκύλου, ξεκίνησαν οι έρευνες και περί ώρα 13.40 εντοπίστηκαν κάποια αντικείμενα του εξαφανισθέντος ανδρός και με τη βοήθεια ενός drone εντοπίστηκε η σορός του άτυχου άντρα σε βάθος 70 με 80 μέτρα στην περιοχή Γλίνες Κορυφής. Αμέσως ξεκίνησε η προσπάθεια ανάσυρσης της σορού του 78χρονου από τις δυνάμεις κυρίως της ΕΜΑΚ με την συνδρομή την δική μας.

Εκ μέρος της 6ης ΕΜΑΚ ο πυρονόμος Κωνσταντίνος Λαβαζός, ανέφερε για το περιστατικό ότι “… ήρθαμε μία ομάδα ορειβατική τεσσάρων ανδρών, σε συνδρομή με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Πύργου για να ανασύρουμε έναν άνδρα από γκρεμό 70 μέτρων περίπου. Ήταν μία σχετικά δύσκολη επιχείρηση λόγω της ιδιομορφίας του έδαφος. Λόγω του σαθρού του εδάφους που είχε μία επικινδυνότητα”…

diasosi korufi 1

diasosi korufi 2

diasosi korufi 3

diasosi korufi 4

diasosi korufi 5

diasosi korufi 6

diasosi korufi 7

diasosi korufi 8

diasosi korufi 9

diasosi korufi 10a

diasosi korufi 11

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ