LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|02
2021
11:15

"Άγιος Ανδρέας": Η ταχύτητα διασποράς οδήγησε στον εντοπισμό των μεταλλαγμένων

Τι τρομάζει τους ειδικούς

Το κακό σενάριο που ήθελε η μεγάλη διασπορά στην παθολογική κλινική του γενικού νοσοκομειου Άγιος Ανδρέας να οφείλεται σε μεταλλαγμένο στέλεχος του κορωνοϊού από τη Βρετανία επιβεβαιώθηκε με την ταυτοποίηση από τα ειδικά εργαστήρια, των 11 κρουσμάτων γιατρών και νοσηλευτών.

Το πώς διαχύθηκε στη διάρκεια του Ιανουαρίου η μεταλλαγμένη εκδοχή του κορωνοϊού της Βρετανίας και το πώς έφθασε στα μέρη μας παραμένει άγνωστο.

Οπως είναι γνωστό, ο μεταλλαγμένος ιός είναι εξαιρετικά μεταδοτικός και παρουσιάζει υψηλότερο δείκτη θνησιμότητας σε σχέση με τη «συμβατική» εκδοχή του. Η πληροφορία προβλημάτισε πολύ τον υγεινομικό κόσμο, γιατί πιθανή διασπορά του μεταλλαγμένου ιού στην ευρύτερη κοινότητα της περιοχής είναι μια πολύ κακή συνθήκη για τον Φεβρουάριο.

Ο διοικητής του νοσοκομείου Ηλίας Θεοωρόπουλος, δήλωσεη: «Από την πρώτη στιγμή που εντοπίστηκαν τα θετικά κρούσματα στην Α’ Παθολογική μας έκανε εντύπωση η υπερβολικά γρήγορη μεταδοτικότητα του ιού. Άμεσα προχωρήσαμε, παράλληλα με την λήψη μέτρων για τον έλεγχο και περιορισμό της διασποράς, σε έλεγχο για μεταλλάξεις στέλνοντας τα δείγματα για γονοτύπηση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στην Αθήνα, όπου και φάνηκεότι πρόκειται για την βρετανική μετάλλαξη του ιού. Το νοσοκομείο μας βρίσκεται σε καθημερινή συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και το Υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπιστεί η δύσκολη κατάσταση. Αυστηροποιούμε τα ήδη εφαρμοζόμενα μέτρα και τονίζουμε την αναγκαιότητα  εμβολιασμού του υγειονομικού προσωπικού».

Άννα Μαστοράκου: Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε...

Δυστυχώς επιβεβαιώθηκα σχετικά με το ερώτημα που είχα θέσει προ ημερών για την παρουσία του μεταλλαγμένου βρετανικού...

Δημοσιεύτηκε από ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ στις Κυριακή, 31 Ιανουαρίου 2021

Πηγή: TheBest.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών