LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

11|02
2021
20:56

Αντωνακόπουλος: Δημοπρατούμε τα ώριμα έργα μέσα στις επόμενες 40-60 ημέρες

Τηλεδιάσκεψη των Δήμων της Ηλείας με τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας έργα

Σε άμεση δημοπράτηση των μεγάλων ώριμων έργων θα προχωρήσει ο Δήμος Πύργου μέσα στις επόμενες 40-60 ημέρες. Αυτή ήταν κι η προτροπή του Περιφερειάρχη Δ.Ε. Νεκτάριου Φαρμάκη σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε με τους Δημάρχους Ηλείας με θέμα "Ένταξη Έργων στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων". Κάτι που βρίσκει όχι μόνο καθ’ όλα σύμφωνο τον Δήμο Πύργου, αλλά και πανέτοιμο καθώς όπως ενημέρωσε και ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος μια σειρά σημαντικών έργων είναι έτοιμα για δημοπράτηση εντός των επόμενων εβδομάδων.

Συγκεκριμένα πρόκειται για το έργο “Επέκταση υποδομών & Β’ φάση αποκατάστασης ανοιχτού κολυμβητηρίου Δήμου Πύργου” που εντάχθηκε με υπουργική απόφαση στις 8/2 στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων προϋπολογισμού 785.000.000, καθώς και δύο έργα της ΔΕΥΑΠ, που αφορούν στην επέκταση-εκσυγχρονισμό του βιολογικού ύψους  2.200.000 και την αποχέτευση στην περιοχή Λαστείκων (όπισθεν ΟΑΕΔ) ύψους 2.500.000 ευρώ.

“Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Φαρμάκης είναι “σφιχτές” οι ημερομηνίες δημοπράτησης των έργων. Πρέπει σε 40-60 ημέρες να έχουμε δημοπρατήσει τα ώριμα έργα και έτσι θα πράξουμε” δηλώνει ο κ. Αντωνακόπουλος. “Όσον αφορά το κολυμβητήριο τις επόμενες ημέρες θα κάνουμε διαμόρφωση όρων του διαγωνισμού στην Οικονομική Επιτροπή και προχωράμε στη δημοπράτηση. Τα άλλα δύο έργα ακολουθούν άμεσα και από εκεί και πέρα θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν μας ότι το ΠΔΕ αλλάζει σε άλλη δομή, ένα νέο χρηματοδοτικό εργαλείο το οποίο λέγεται ΕΠΑ (Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης) Αυτό σημαίνει ότι μέχρι  τον Ιούλιο είναι πολύ “σφιχτές” οι ημερομηνίες γιατί η μετατροπή του ΠΔΕ σε άλλη δομή σημαίνει και πολλές μετατοπίσεις,  απεντάξεις κ.α.  Πρέπει λοιπόν να προχωρήσουμε τα έργα και να τα δημοπρατήσουμε το δυνατό συντομότερα”.

Επίσης όπως ενημερώνει ο Δήμαρχος Πύργου, τα ποσά των εκπτώσεων στον προϋπολογισμό του εκάστοτε έργου δεν επιστρέφονται στο Δήμο αλλά στην Περιφέρεια, η οποία με τη σειρά της εντάσσει άλλα ώριμα έργα. Κάτι που είναι πολύ θετικό για τον Δήμο Πύργου, καθώς και σ’ αυτή την περίπτωση υπάρχει σειρά ώριμων έργων προς εισήγηση όπως: ο τρίτος όροφος του Πολύκεντρου και ο χώρος του αρχείου ύψους 790.000 ευρώ, τα Υπνωτήρια του ΟΣΕ με 1.800.000 ευρώ όπου εκκρεμεί η απόφαση του ΚΑΣ, ο δρόμος στον Άγιο Ηλία ύψους 1.500.000 ευρώ, η πλατεία Νικάκη που έχει μπει και στο πρόγραμμα “Τρίτσης”, η πλατεία στον Ελαιώνα προϋπολογισμού 200.000 ευρώ στο χώρο της εκκλησίας (γίνεται άμεσα προγραμματική σύμβαση με την Μητρόπολη Ηλείας), καθώς και ο παράλληλος εσωτερικός δρόμος στο Κατάκολο ύψους 600.000 ευρώ.

kolumvitirio purgou11

«Αυτά τα έργα είναι έτοιμα από θέμα μελετών και μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα. Πρέπει να λύσουμε όλες τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, διαδικαστικές, μελετητικές ακόμη και δικαστικές και όπου δεν λύνονται θέματα “κόβονται” για να προχωρήσουμε σε δημοπρατήσεις έργων” συνεχίζει ο Δήμαρχος Πύργου. “Αυτό, γιατί σε σχέση και με τα υπόλοιπα έργα, τα οποία έχουν κάποιες εμπλοκές σε ατέρμονες δικαστικές διαδικασίες - όχι βέβαια με δική μας ευθύνη - αλλά και εμείς θα συμβάλλουμε να εξαντληθεί η έγκριση της τυπικότητας και της νομιμότητας σε θεωρητικό επίπεδο διότι δεν υπάρχουν συμβάσεις για όλα αυτά. Για να προλάβουμε και τους χρόνους θα αλλάξουμε διαδικασίες σε πολλά έργα όσον αφορά τον τρόπο δημοπράτησης. 

Θα κάνουμε αλλαγές εκεί που πρέπει άμεσα, διότι εμείς θέλουμε να γίνουν τα έργα. Άλλοι δεν θέλουν να γίνουν τα έργα, δημιουργούν προσκόμματα, δυσκολίες ατέρμονης διαδικασίες διερεύνησης κλπ. Εμείς δεν θα μπλέξουμε σ’ αυτή την ιστορία. Όπου υπάρχει τέτοιου είδους παραπλανητική διαδικασία εμείς την αποφεύγουμε και κάνουμε τις απαραίτητες διαδικασίες για να προλάβουμε και αυτά τα έργα. Όλες μας οι κινήσεις, και για λόγους απόδειξης του ενδιαφέροντός μας για την υλοποίηση των έργων και της ετοιμότητά μας, θα δράσουμε σύμφωνα με την προτροπή του Περιφερειάρχη.

Όλα τα υπόλοιπα τα αφήνουμε σ’ αυτούς που ανακυκλώνουν το …τίποτα με κέντρο από το …πουθενά, χρόνια στην πολιτική ζωή και από πολιτικά όντα έχουν παραμείνει επαγγελματίσκοι ενός συγκεκριμένου επαγγέλματος».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ