LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

09|06
2021
16:18

Δολοφονία Ζάκυνθος: Στον εισαγγελέα οι 7 συλληφθέντες

Οι 7 συλληφθέντες αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ζακύνθου προκειμένου να απολογηθούν

Στον εισαγγελέα εκτέλεσης ποινών οδηγήθηκαν οι 7 συλληφθέντες που εμπλέκονται στη δολοφονία της συζύγου του Ζακυνθινού επιχειρηματία Ντίμη Κορφιάτη. Οι 7 αναμένεται να οδηγηθούν στον ανακριτή Ζακύνθου προκειμένου να απολογηθούν.

Ένας εκ των κατηγορουμένων απευθυνόμενος προς τους δημοσιογράφους, είπε λίγο πριν μπει στην κλούβα που θα τον μετέφερε στη ΓΑΔΑ «Δεν έχουμε κάνει τίποτα. Είναι όλα κατασκευασμένα.Σύντομα θα αποδειχθεί αυτό, μην αγχώνεστε καθόλου».

Μέσα από τη φυλακή έδωσε ο ηθικός αυτουργός την εντολή για την απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία Διονύση (Ντίμη) Κορφιάτη, η οποία είχε τελικά ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί η σύζυγός του τον περασμένο Ιούνιο στη Ζάκυνθο. Πρόκειται για έναν έγκλειστο απόστρατο αστυνομικό, ο οποίος μέσα από το κελί του έκανε όλες τις συζητήσεις με τους συνεργούς του προκειμένου να δολοφονήσουν τον επιχειρηματία.

Στην υπόθεση εμπλέκονται 10 άτομα

Η ΕΛ.ΑΣ ανακοίνωσε την Τετάρτη 9 Ιουνίου τα αποτελέσματα των ερευνών που οδήγησαν στην εξιχνίαση της υπόθεσης ανθρωποκτονίας της συζύγου του Κορφιάτη και απόπειρας ανθρωποκτονίας του ίδιου, που έλαβε χώρα την 9η Ιουνίου 2020 στη Λιθακιά Ζακύνθου. Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ, αναφέρει:
 
«Στην υπόθεση εμπλέκονται δέκα άτομα, από τους οποίους ένας έγκλειστος σε Κατάστημα Κράτησης, με διακριτούς μεταξύ τους ρόλους τόσο κατά τις προπαρασκευαστικές ενέργειες, όσο και κατά το χρόνο διάπραξης και μετά την τέλεση της εγκληματικής πράξης.

Συγκεκριμένα, πέντε από τους δράστες, κατηγορούνται για ανθρωποκτονία με δόλο και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και κατά συρροή και για παράβαση του νόμου περί όπλων. Ένας κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία και απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συναυτουργία και τέσσερις για συνέργεια σε αυτές τις πράξεις.

Σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, που έλαβε χώρα απογευματινές ώρες προχθές Δευτέρα, 7 Ιουνίου 2021, σε Αττική, Ζάκυνθο και Ηλεία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, του Τμήματος Ασφαλείας Ζακύνθου και της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, εντοπίστηκαν οι έξι από τους δράστες, ενώ ένας ακόμα εμφανίστηκε αυτοβούλως.

Σε βάρος τους εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης και σήμερα οδηγούνται στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Πώς στήθηκε το σχέδιο των εκτελεστών

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ μίλησε για τον τρόπο με τον οποίο στήθηκε η εκτέλεση: «Τις βραδινές ώρες της 04/05-06-2020, δύο από τους συλληφθέντες (38 & 36 ετών αντίστοιχα), κανόνισαν και πραγματοποίησαν τη μεταφορά του φουσκωτού σκάφους ιδιοκτησίας 44χρονου κατηγορουμένου – μη συλληφθέντα, από την Αθήνα στην Ηλεία.
 
Εκεί το σκάφος, παρελήφθη από 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης) και με τη βοήθεια 50χρονου συλληφθέντα, το απέκρυψε σε αποθήκη ξυλείας ιδιοκτησίας του τελευταίου, όπου και παρέμεινε κρυμμένο έως και την 08-06-2020.
 
Βραδινές ώρες της 08-06-2020, οι συλληφθέντες (38 & 39 ετών), μετέβησαν από την Αθήνα στην Ηλεία, όπου σε αποθήκη-ξυλουργείο συναντήθηκαν με τον 63χρονο συλληφθέντα (σήμερα έγκλειστο σε κατάστημα κράτησης) και τον 60χρονο συλληφθέντα, ιδιοκτήτη της αποθήκης.
 
Στη συνέχεια, οικείο πρόσωπο του 60χρονου μετέφερε το σκάφος με φορτηγό όχημα, από την αποθήκη σε λιμάνι μικρών σκαφών, σε παράκτια περιοχή της Ηλείας. Την ίδια μέρα (08-06-2020), οι συλληφθέντες 38 και 39 ετών, έθεσαν εν πλω το σκάφος και μετέβησαν στη Ζάκυνθο.
 
Κατά την άφιξή τους, τους ανέμεναν οι συλληφθέντες 35 & 36 ετών και η μη συλληφθείσα 27 ετών, με τους οποίους ενώθηκαν σε ομάδα και αναζήτησαν το 53χρονο θύμα.
 
Αμέσως μετά την τέλεση του εγκλήματος την 09-06-2020, οι 38χρονος και 39χρονος συλληφθέντες, με τη βοήθεια συνεργών τους, εγκατέλειψαν σε άγνωστο σημείο τη μοτοσικλέτα, επιβιβάσθηκαν στο ίδιο φουσκωτό σκάφος και διέφυγαν από τη Ζάκυνθο.
 
Την επόμενη μέρα (10-06-2020), ο 35χρονος συλληφθείς μετέβη σε λιμάνι της Ζακύνθου, όπου με διάφορα καθαριστικά είδη, καθάρισε το σκάφος, το οποίο εντοπίστηκε σε λιμάνι της Ζακύνθου την 11-06-2020 και κατασχέθηκε».

Στον εισαγγελέα οι κατηγορούμενοι

Οι 7 κατηγορούμενοι για την υπόθεση πέρασαν στη 13:00 το μεσημέρι την πόρτα του ανακριτή. Οι κατηγορούμενοι έφτασαν στο δικαστήριο με πούλμαν της Αστυνομία και μπήκαν από την πλαϊνή είσοδο του κτιρίου της εισαγγελίας.

Πηγή: Ethnos.gr  - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΒΑΣΙΛΗΣ ΡΕΜΠΑΠΗΣ/EUROKINISSI

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ