LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

18|06
2021
11:15

Πανελλήνιες 2021: Σήμερα πρέπει να κάνουν υποψήφιοι και καθηγητές το 2ο self test

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμη και αυτή τη στιγμή ότι στην περίπτωση, που αρρωστήσουν και αναγκαστούν να διακόψουν τις εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να τις επαναλάβουν το Σεπτέμβριο αλλά σε όλα τα μαθήματα.

Προς το τέλος των Πανελληνίων Εξετάσεων οδεύουν οι μαθητές των Γενικών λυκείων, οι οποίοι αποτελούν και των κύριο όγκο των υποψηφίων για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, ενώ σήμερα Παρασκευή 18 Ιουνίου πρέπει να γίνει και το δεύτερο self test για όλους όσοι συμμετέχουν σε αυτές. Μετά και την ολοκλήρωση των σημερινών εξετάσεων σε Κοινωνιολογία, Χημεία, Πληροφορική, απομένει μόνο μια μέρα ακόμη εξέτασης την Τρίτη 22 του μήνα και το «μαρτύριο» τελειώνει για τους χιλιάδες υποψήφιους οι οποίοι διεκδικούν μια θέση στα πανεπιστήμια.

Το υπουργείο Παιδείας υπενθυμίζει επίσης ότι μαθητές εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό πρέπει να κάνουν σήμερα το δεύτερο self test με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από την Παρασκευή 18 μέχρι τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021. Για τους υποψηφίους των Επαγγελματικών Λυκείων το δεύτερο test θα γίνει το Σάββατο 19 Ιουνίου 2021 με δυνατότητα επιβεβαιωτικού τεστ, σε περίπτωση θετικού αποτελέσματος, από το Σάββατο 19 μέχρι την Τρίτη 22 Ιουνίου 2021.

Η συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις προϋποθέτει την προηγούμενη διενέργεια αυτοδιαγνωστικού τεστ και την επίδειξη σχετικής βεβαίωσης από την πλατφόρμα self-testing.gov.gr ή χειρόγραφης δήλωσης. Σε κάθε περίπτωση οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν ακόμη και αυτή τη στιγμή ότι στην περίπτωση που αρρωστήσουν και αναγκαστούν να διακόψουν τις εξετάσεις θα έχουν τη δυνατότητα να τις επαναλάβουν το Σεπτέμβριο. Βέβαια θα υποστούν το βάσανο να επαναλάβουν τις εξετάσεις σε όλα τα μαθήματα και όχι μόνο σε αυτό ή σε αυτά που έχασαν.

Η βαθμολόγηση των γραπτών

Στο μεταξύ η βαθμολόγηση των γραπτών προχωρά κανονικά και σε εντατικούς ρυθμούς ώστε τα αποτελέσματα ν΄ ανακοινωθούν στους υποψήφιους χωρίς μεγάλες καθυστερήσεις καθώς φέτος η εφαρμογή της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής είναι βέβαιο ότι θα παρατείνει την αγωνία των υποψηφίων για περισσότερες μέρες από ότι σε προηγούμενες χρονιές.

Η ολοκλήρωση των Πανελλαδικών Εξετάσεων

Η «αυλαία» των πανελλαδικών εξετάσεων 2021  πέφτει για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων την Τρίτη 22 Ιουνίου. Συγκεκριμένα διαγωνίζονται στα εξής μαθήματα: Ιστορία, Φυσική και Οικονομία. Για τους μαθητές των ΕΠΑΛ οι εξετάσεις θα ολοκληρωθούν στις 28 του μήνα.

Τα ειδικά μαθήματα 

Στις 29 του μήνα θα ξεκινήσουν οι εξετάσεις για όσους εξετασθούν σε ειδικά μαθήματα με το μάθημα των Αγγλικών και θα ολοκληρωθούν στις 9 Ιουλίου.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων

Φέτος λόγω της εφαρμογής της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής θα σημειωθεί καθυστέρηση στην έκδοση των αποτελεσμάτων τόσο όσον αφορά στις βαθμολογικές επιδόσεις όσο και στην ανακοίνωση των βάσεων και των ονομάτων των επιτυχόντων.Σε κάθε περίπτωση πάντως έως το τέλος του Ιουλίου κατά πάσα πιθανότητα οι υποψήφιοι θα καταθέσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο και προς το τέλος του Αυγούστου θα ενημερωθούν για τα αποτελέσματα των εξετάσεων εισαγωγής. Φέτος ειδικά οι μαθητές εφόσον το θελήσουν θα μπορέσουν να συμπληρώσουν και παράλληλο μηχανογραφικό, ώστε να εισαχθούν σε κάποιο ΙΕΚ και να φοιτήσουν σε ειδικότητα της επιλογής τους.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ