LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

19|06
2021
08:13

Ελεύθερη διακίνηση των τουριστών της κρουαζιέρας ζητά ο δήμος Πύργου

Το πρόβλημα της επανεκκίνησης της κρουαζιέρας με όρους που θα οφελεί και την τοπική αγορά εξετάζουν οι τοπικοί φορείς. Η ελεγχόμενη και κατευθυνόμενη λόγω covid19 διακίνηση των επιβατών των κρουαζιερόπλοιων, παρατείνει το lockdown στην αγορά του Κατακόλου και τα παράπονα είναι μεγάλα από τους επιχειρηματίες της περιοχές που περίμεναν την επιστροφή της κρουαζιέρας για να δουλέψουν και πάλι μετά από 15 μήνες.

Ο δήμος Πύργου με ομόφωνο ψήφισμα που εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο στην πρόσφατη συνεδρίασή του ζητά από το υπουργείο Τουρισμού να επέμβει ώστε σε συνεργασία με τις εταιρίες της κρουαζιέρας να υπάρξει ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες στην τοπική αγορά που συνεχίζει να πλήττεται οικονομικά.

Το ψήφισμα

Το ψήφισμα του ΔΣ Πύργου αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Λόγω των κανονισμών που ακολουθούν οι εταιρείες κρουαζιέρας στην μαζική τους πλειοψηφία, παρατηρείται το φαινόμενο όπου τουρίστες φεύγουν αμέσως μετά την αποβίβασή τους προς άλλους χερσαίους προορισμούς με οργανωμένες εκδρομές. Οι επιχειρήσεις της τοπικής αγοράς δεν είναι στη «λίστα» των εταιρειών, και στο σημείο αυτό ζητάμε την αρωγή σας.

Επιθυμούμε τη συνδρομή του Υπουργείου Τουρισμού ώστε να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση με τα κλιμάκια των εταιρειών κρουαζιέρας ώστε να βρεθεί τρόπος, τηρουμένων πάντα όλων των υγειονομικών μέτρων, στο μέτρο μιας λογικής και όχι «αποστειρωμένης» επιβίβασής τους ώστε η κρουαζιέρα να μην ξεκοπεί τελείως από την τοπική οικονομία.

Θεωρούμε μεγάλη ανάγκη την άμεση παρέμβαση, για τη διαμόρφωση εκείνου του πλαισίου που θα αφήνει τα πλοία κρουαζιέρας να προσεγγίζουν και να υπάρχει ελεύθερη πρόσβαση από τους ταξιδιώτες παντού, προκειμένου κι ο κλάδος των επαγγελματιών και οι εργαζόμενοί τους να μην συνεχίσουν να πλήττονται οικονομικά για μια ακόμη χρονιά».

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ