LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|06
2021
15:40

Θρήνος σε Ηλεία και Αιτωλοακαρνανία για το χαμό του Δ. Βασιλείου και Κ. Καλογερόγιαννη

Συγκλονίζει όλη την Ελλάδα η τραγωδία που εκτυλίχθηκε στην Ηλεία και στο χωριό Χαριά του Δήμου Πύργου. Δύο άντρες απανθρακώθηκαν μετά από πτώση μονοκινητήριου αεροσκάφους μέσα στο χωριό.

Ήταν θαύμα το ότι το αεροσκάφος έπεσε σε χωράφι λίγα μέτρα δίπλα από κατοικία, όπου οι ιδιοκτήτες βγήκαν έντρομοι να δουν τι έχει συμβεί.

Όλα συνέβησαν λίγο πριν τις δώδεκα το μεσημέρι της Δευτέρας του Αγίου Πνεύματος. Λίγη ώρα νωρίτερα ο Δημήτρης Βασιλείου από τη Χαριά και ο Κώστας Καλογερόγιαννης από το Μεσολόγγι, απογειώνονταν από το τοπικό αεροδρόμιο και την αερολέσχη για μια πτήση. Κανείς δεν περίμενε πως ο έμπειρος πιλότος και δάσκαλος Δημήτρης Βασιλείου θα έχανε τη ζωή του - μαζί με τον συνεπιβάτη του - λίγα μέτρα από το πατρικό του σπίτι, στο χωριό Χαριά.

Ο Δημήτρης Βασιλείου δεν πετούσε πρώτη φορά πάνω από το χωριό του με το ιδιόκτητο αεροσκάφος του. Είχε μια ιδιαίτερη προτίμηση να απολαμβάνει τη θέα της Χαριάς από ψηλά και σε κάθε ευκαιρία αυτό έκανε.

Το μεσημέρι της Δευτέρας σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το χαρακτηριστικό κόκκινο μονοκινητήριο αεροπλάνο που πολλές φορές οι κάτοικοι της Ηλείας είχαν δει στον αέρα, πετούσε πάνω από το χωριό της Χαριάς. Ξαφνικά το είδαν να χάνει ύψος και να καρφώνεται μέσα σε ένα λιοστάσι.

Σε απόσταση ελάχιστων μέτρων βρισκόταν κατοικία - εντός πάντα του χωριού - όπου ακούγοντας τον κρότο της πτώσης, οι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες του πετάχτηκαν έντρομοι έξω και είδαν να έχει ξεσπάσει πυρκαγιά δίπλα στο σπίτι τους. Πλησιάζοντας είδαν το διαλυμένο αεροσκάφος και ανάμεσα στα συντρίμμια τους δύο άντρες απαναθρακωμένους…

Τότε άμεσα κάλεσαν την Πυροσβεστική Υπηρεσία και το ΕΚΑΒ. Τα νέα δεν άργησαν να μαθευτούν στο υπόλοιπο χωριό. Άλλωστε όπως διαπιστώθηκε μετά κάποιοι είχαν δει το αεροπλάνο στιγμές πριν πέσει στο έδαφος.

Από τους πρώτους που έφτασαν στο σημείο ήταν και τα αδέρφια του Δημήτρης Βασιλείου και οι οικογένειές τους που δεν μπορούσαν να πιστέψουν αυτό που είχε συμβεί και ξέσπασαν.

Για αρκετή ώρα οι κάτοικοι του χωριού ήταν στο σημείο συγκεντρωμένοι, μη μπορώντας να πιστέψουν την τραγικότητα του χαμού του συγχωριανού τους.

Το αεροπλάνο για οποιοδήποτε λόγο θα μπορούσε να έχει καταπέσει οπουδήποτε μέσα στο χώρο του σχεδίου πτήσης. Κι όμως κατέπεσε στο χωριό που γεννήθηκε και λίγα μέτρα από το πατρικό του, δίπλα στην περιουσία του…

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πύργου, του ΕΚΑΒ, της 6ης ΕΜΑΚ, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, ο Συντονιστής Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ιονίου υποστράτηγος Γιώργος Πουρναράς, ο αναπληρωτής Αστυνομικός Διευθυντής Ηλείας κ. Φράγκος και ο διοικητής της Π.Υ. Πύργου Γιώργος Κωνσταντακόπουλος.

Με δυσκολία καθώς οι σοροί είχαν μπλεχτεί στα συντρίμμια έγινε η ανάσυρσή τους και με ασθενοφόρο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Πύργου.

BasileiouΟ Δημήτρης ΒασιλείουΟ Δημήτρης Βασιλείου, ήταν δάσκαλος, παντρεμένος με πολιτική υπάλληλο της Αστυνομίας που απέκτησαν δύο γιους. Έχει υπηρετήσει σε πολλά σχολεία του νομού και στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και ζούσε στην Αμαλιάδα.

Ο Κώστας Καλογερογιάννης ζούσε στο Μεσολόγγι και ήταν εθελοντής διασώστης του Πυροσβεστικού Σώματος.

kalogerogiannisΟ Κώστας Καλογερογιάννης

Πετούσε συχνά πάνω από το χωριό

Όσοι γνώριζαν τον Δημήτρη Βασιλείου είχαν μόνο καλά λόγια να πουν. Ήταν εξαίρετος εκπαιδευτικός και αρκετά έμπειρος πιλότος. Με το ιδιόκτητο αεροσκάφος του πολλές φορές πραγματοποιούσε πτήσεις από το αεροδρόμιο Μεσολογγίου.

Πολλές φορές είχε πετάξει πάνω από το χωριό του και γνώριζε την περιοχή πάρα πολύ καλά. Αυτό μαρτυρούν και οι φωτογραφίες που ο ίδιος αναρτούσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ωστόσο κανείς δεν ξέρει τι συνέβη και οδήγησε σε αυτή την τραγωδία.

Ακόμα και ο πρόεδρος της Αερολέσχης Πύργου Θοδωρής Γιαννακούλιας που βρέθηκε στο σημείο απέφυγε να πει οποιαδήποτε εκτίμηση για το δυστύχημα και περιμένουμε την διαδικασία και το πόρισμα από την Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων.

Το σχέδιο πτήσης

Ο Γεώργιος Πρεβεζάνος, υπεύθυνος της αερολέσχης Μεσολογγίου, από όπου και ξεκίνησε το μονοκινητήριο, μίλησε στο in.gr και έδωσε στοιχεία για το σχέδιο πτήσης του αεροσκάφους που συνετρίβη το πρωί της Δευτέρας.

«Το μονοκινητήριο αεροσκάφος ήταν ιδιόκτητο και χρησιμοποιούσε την αερολέσχη για στάθμευση», εξηγεί ο κ. Πρεβεζάνος. Ιδιοκτήτης του αεροσκάφους ήταν ο πιλότος του, ο οποίος ήταν και δάσκαλος, παντρεμένος και από καθαρή ειρωνεία της τύχης έμενε και κοντά στο σημείο που συνετρίβη, στη Χαριά Ηλείας.

Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης που είχε καταθέσει, θα έκανε τη διαδρομή Μεσολόγγι – Φράγμα Πηνειού – Καρατούλα – Πύργος – Κατάκολο – Μεσολόγγι, με συνολική διάρκεια πτήσης 2,5 ώρες.

Το αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11:15 και λίγο αργότερα υπήρξαν και οι πρώτες αναφορές για την πτώση του, κάτι που σημαίνει ότι ήταν ακόμα στην αρχή της διαδρομή του.

Μέχρι στιγμής, δεν είναι γνωστά τα αίτια της πτώσης του αεροσκάφους, κάτι που θα φανεί μετά τις έρευνες που θα γίνουν.

Η ανακοίνωση της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας

Ενημέρωση για τη πτώση μικρού αεροσκάφους στη περιοχή Χαριά Πύργου Ηλείας - Συλλυπητήριο μήνυμα προς τους οικείους των επιβαινόντων

Η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους των δύο επιβαινόντων που έχασαν τη ζωή τους στο αεροπορικό δυστύχημα στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου Ηλείας στο χωριό Χαριά τη Δευτέρα 21 Ιουνίου 2021.

Το διθέσιο μονοκινητήριο υπερελαφρό (ultralight) αεροσκάφος απογειώθηκε στις 11 το πρωί από τον αερολιμένα Μεσολογγίου με δύο (2) επιβαίνοντες. Σύμφωνα με το σχέδιο πτήσης, που είχε καταθέσει στις υπηρεσίες του αερολιμένα Ακτίου, το αεροσκάφος θα πραγματοποιούσε ιδιωτική πτήση μέγιστης διάρκειας 2μισή ωρών στις περιοχές του Μεσολογγίου-Ανδραβίδας-Αράξου και επιστροφή στο Μεσολόγγι.

Ανατολικά του Πύργου και στη περιοχή του χωριού Χαριά κατέπεσε. Για το αεροπορικό συμβάν έχει επιληφθεί η Επιτροπή Διερεύνησης Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων (ΕΔΑΑΠ).

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ