LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|06
2021
19:15

AstraZeneca - Εμβόλια: Η αποτελεσματικότητα της 2ης δόσης με άλλο εμβόλιο ελέγχεται

Συστήνεται και οι δύο δόσεις να γίνουν με το ίδιο εμβόλιο - Ανησυχία για μετάλλαξη «Δέλτα»

Ισχυρή σύσταση σε όσους έχουν κάνει ήδη πρώτη δόση με το εμβόλιο κατά του κορονοϊού της εταιρείας AstraZeneca να κάνουν και τη δεύτερη δόση με το ίδιο εμβόλιο έκανε η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου, κατά την ενημέρωση για την πορεία των εμβολιασμών στη χώρα. Υπογράμμισε, ωστόσο, ότι σε περιπτώσεις θρομβώσεων στην πρώτη δόση εγκρίνεται η δεύτερη δόση να γίνει με άλλο εμβόλιο.

Παράλληλα, σημείωσε πως ακόμα δεν υπάρχουν σαφείς ενδείξεις για το αν ο εμβολιασμός στη 2η δόση με άλλο εμβόλιο είναι αποτελεσματικός. «Η χορήγηση δυο διαφορετικών τύπων εμβολίων είναι ακόμη υπό μελέτη» σημείωσε η κυρία Θεοδωρίδου. Υπενθυμίζεται ότι από το βράδυ της Δευτέρας, άνοιξε η πλατφόρμα για την αλλαγή της 2ης δόσης του εμβολίου της AstraZeneca

Το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές - Ανησυχία για μετάλλαξη «Δέλτα»

Παράλληλα, η κυρία Θεοδωρίδου σημείωσε πως το εμβολιαστικό πρόγραμμα δεν κάνει διακοπές. Το καλοκαίρι είναι σύμμαχος στην αποκλιμάκωση της πανδημίας, η οποία σε σημαντικό βαθμό οφείλεται στην εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού και στην τήρηση των μέτρων, προσέθεσε.

Σημείωσε ότι η μετάλλαξη «Δελτα» δημιουργεί ανησυχία για την δημιουργία 4ου κύματος, τονίζοντας ότι αυτό, αν υπάρξει, θα είναι ηπιότερο σε νοσηλείες και θανάτους και θα αφορά τους ανεμβολίαστους.

3 εκατ. πολίτες έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις

Συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 7,5 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 4.550.000 πολίτες έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43%, και 3 εκατ. έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις, ποσοστό 31%.Τα στοιχεία έδωσε κατά την καθιερωμένη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο COVID-19, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Την επόμενη Τετάρτη το πιστοποιητικό εμβολιασμού για όσους νόσησαν

Όπως ανακοίνωσε ο Μάριος Θεμιστοκλέους το πιστοποιητικό για όσους νόσησαν με κορονοϊό θα είναι διαθέσιμο στην πλατφόρμα την ερχόμενη Τετάρτη. Θα αφορά τόσο εκείνους που νόσησαν και έκαναν μία δόση του εμβολίου, όσο και εκείνους που νόησαν χωρίς να εμβολιασθούν. Αυτοί θα πρέπει να περιμένουν 6 μήνες για να κάνουν το εμβόλιο με βάση τις συστάσεις.

Πηγή: Ethnos.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ