LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|06
2021
20:57

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού καταγγέλλει τη Δημοτική αρχή του Μαρίνου για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή του Α. Μαρίνου για τη συνεχιζόμενη εμμονή της στη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου με την απαξιωτική μέθοδο της «δια περιφοράς». Μια διαδικασία που όπως επανειλημμένα έχει καταδείξει η Λαϊκή Συσπείρωση  αποδεικνύει την συνολική αντιδημοκρατική αντίληψη της Δημοτικής Αρχής για τις ανοιχτές διαδικασίες και το διάλογο, την περιφρόνηση για τη λειτουργία των εκλεγμένων συλλογικών οργάνων. Μια αντίληψη που είναι σε πλήρη στοίχιση με τις κεντρικές κυβερνητικές κατευθύνσεις για τη πλήρη απαξίωση των συλλογικοτήτων (σωματεία, συνδικάτα, κ.α.) έτσι ώστε να μπορούν να περνάνε στα μουλωχτά την αντιλαϊκή τους ατζέντα.

Πιστή σε αυτό το ύπουλο μοτίβο η Δημοτική Αρχή του Α. Μαρίνου έφερε προς «συζήτηση» στις 22 Ιουνίου 2021 μια σειρά θέματα με αντιλαϊκό περιεχόμενο και σημαντικότατα για τη ζωή του λαού μας, που θέλησε να ξεπετάξει χωρίς πολλά πολλά.

Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι η πρόθεση τους να ιδρύσουν Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης. Μίας εταιρίας ουσιαστικά που θα εμπορευματοποιεί την διαχείριση και τη χρήση ενός δημόσιου αγαθού: του νερού.

Η πείρα από παρόμοιες εταιρίες σε όλη τη χώρα έχει δείξει πως αυτό όχι μόνο δεν έγινε προς το συμφέρον των δημοτών αλλά αντίθετα οδήγησε σε τεράστιες αυξήσεις στα τιμολόγια του νερού, λειτουργώντας σαν ένας ακόμα φορομπηχτικός μηχανισμός που επιβαρύνει τα λαϊκά νοικοκυριά. Παράλληλα, εξ αιτίας της απουσίας ελέγχου από τα δημοτικά συμβούλια τέτοιες επιχειρήσεις εξελίχτηκαν σε άντρα της διαφθοράς.

Πρόθεσή τους ακόμα είναι να επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο τη τσέπη του δοκιμαζόμενου λαού επιβάλλοντας υπέρογκα τέλη αποχέτευσης του βιολογικού καθαρισμού Γαστούνης Βαρθολομιού. Ενός έργου που το έχει χρυσοπληρώσει ο λαός, φυσικά δεν είναι έτοιμο καν έχοντας εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο γεφύρι της Άρτας. Έρχονται τώρα οι φωστήρες της Δημοτικής Αρχής και ζητούν από το λαό να πληρώσει πάλι.

Επίσης, σε αυτό το «δημοτικό συμβούλιο» επιβεβαιώνουν για μία ακόμα φορά την ανεπάρκεια τους, όταν ζητούν από τους δημοτικούς συμβούλους να τους υποδείξουν τον τρόπο που θα βεβαιωθούν τα τέλη ύδρευσης καθώς δεν υπάρχουν μετρητές κατανάλωσης. Αυτοί που έκαναν τους καμπόσους στα λόγια ότι τάχα μου θα λύσουν το πρόβλημα της ύδρευσης, παραδέχονται ότι πρακτικά δεν έχουν κάνει τίποτα για το πρόβλημα  και είμαστε στο ίδιο άθλιο σημείο όπως τόσα χρόνια. Την ίδια στιγμή με δόλιο τρόπο προσπαθούν να επιμερίσουν τις ευθηνές της δικής τους πολιτικής.

Ακόμα δε διστάζουν να ξεπουλούν δημόσια περιουσία χωρίς πολλά πολλά καθώς θέλουν να παραχωρήσουν, χωρίς να ανακοινώνουν το αντάλλαγμα, υπόγειο μέρος δημοσίου δρόμου σε μεγαλοεπιχειρηματία  της περιοχής έτσι ώστε να συμβάλλουν στην αύξηση του συντελεστή δόμησης των οικοπέδων του επιχειρηματία,  ώστε να είναι εφικτή η ανέγερση μεγαλύτερου οικοδομήματος. Αντί δηλαδή να διευκολυνθούν οι μικροεπαγγελματίες με τα τόσα προβλήματα και να υιοθετηθούν οι προτάσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης για μέτρα ανακούφισης τους, η πρεμούρα της Δημοτικής Αρχής είναι πώς με διάφορα τερτίπια θα καταφέρει  να δώσει άρον άρον και στα μουλωχτά δημόσια περιουσία για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα μεγαλοεπιχειρηματιών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Πηνειού είναι σταθερά απέναντι σε όλες τις παραπάνω πολιτικές και παλεύει μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο για την ανατροπή τους. Κεντρικός πυλώνας της πολιτικής μας και αδιαπραγμάτευτη θέση μας είναι η ολόπλευρη κάλυψη των σύγχρονων λαϊκών αναγκών. Χωρίς τέλη, χαράτσια και πρόσθετες επιβαρύνσεις στη τσέπη του λαού. Που τα δημόσια αγαθά και υπηρεσίες θα αντιμετωπίζονται ως τέτοια και όχι με εμπορευματικούς όρους και γνώμονα τη κερδοφορία. Παλεύουμε για τη διασφάλιση της δημόσιας περιουσίας και όχι το ξεπούλημα της στους μεγαλοεπιχειρηματίες.    

Ο δημοτικός σύμβουλος της Λαϊκής Συσπείρωσης

Τσαουσάκης Αλέξιος

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ