LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|06
2021
19:57

ΠΕ Ηλείας: Διαδικτυακή ημερίδα για την ασφάλεια στο διαδίκτυο

«Ασφάλεια στο διαδίκτυο - Παιδιά και Γονείς» ήταν το θέμα της ενδιαφέρουσας ημερίδας που διοργανώθηκε σήμερα, Τετάρτη 23 Ιουνίου 2021, με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ηλείας Βασίλη Γιαννόπουλου και τη συμμετοχή εκλεκτών ομιλητών, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε και η Υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Στον χαιρετισμό του, κατά την έναρξη της ημερίδας, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Ηλείας κ.Γιαννόπουλος αναφέρθηκε στη θέση και στον ρόλο της ψηφιακής τεχνολογίας και του διαδικτύου στη ζωή και στην καθημερινότητά μας, ιδιαίτερα κατά την περίοδο της πανδημίας. «Κατά την διάρκεια της πανδημίας και ιδίως στο χρονικό διάστημα του εγκλεισμού μας, εξαιτίας των περιοριστικών μέτρων, αυξήθηκαν σημαντικά οι ώρες παραμονής στο σπίτι, με αποτέλεσμα η χρήση του διαδικτύου να είναι μεγαλύτερη. Πλέον, είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς ένα σπίτι χωρίς σύνδεση στο διαδίκτυο, το οποίο έχει “εμποτιστεί’ στην κοινωνική μας υφή, σε σημείο μάλιστα τέτοιο που να εξαρτόμαστε από την χρήση του…  Ανεξάρτητα όμως από το είδος της χρήσης του διαδικτύου που κάνει κάποιος, θα πρέπει να είμαστε ιδιαιτέρως προσεκτικοί στο ποιος μοιράζεται αυτή την συνδεσιμότητα, ιδίως όταν πρόκειται για παιδιά… Θα έλεγα ότι είμαστε μπροστά σε ένα “διπλά ακονισμένο όπλο” το οποίο απαιτεί σχολαστική προσοχή όταν χρησιμοποιείται…», ανέφερε μεταξύ άλλων, ευχαριστώντας όλους τους συμμετέχοντες.

asfaleia giannopoylos2

H Υφυπουργός Παιδείας κα Μακρή στο βιντεοσκοπημένο μήνυμά της, παρουσίασε τις πρωτοβουλίες και δράσεις που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Παιδείας προς την κατεύθυνση της ενημέρωσης των εκπαιδευτικών, των επιστημόνων που ασχολούνται με παιδιά και των γονέων, για την ενημέρωσή τους σχετικά με τους κινδύνους του διαδικτύου και την προστασία των παιδιών.

Εξαιρετικά ενδιαφέρουσες ήταν οι τοποθετήσεις του Συντονιστή του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου Μιχάλη Παρασκευά και της Υπεύθυνης επικοινωνίας Ελληνικού Κέντρου Ασφάλειας διαδικτύου και Εκπροσώπου της Google Κατερίνας Ψαρουδάκη, οι οποίοι παρουσίασαν την δράση και το περιεχόμενο των ιστοσελίδων του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου και του Ελληνικού Κέντρου Ασφάλειας στο Διαδίκτυο, με παράλληλη παράθεση σημαντικών στατιστικών στοιχείων, ενώ ο Διευθυντής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βασίλειος Παπακώστας, μίλησε για το σημαντικό έργο της Ελληνικής Αστυνομίας στην πάταξη του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όσο εξελίσσεται το διαδίκτυο, εξελίσσεται και το έγκλημα».

asfaleia giannopoylos3

Οι Διευθυντές Β/θμιας και Α/θμιας Εκπαίδευσης Ν. Ηλείας Γιώργος Φωτεινόπουλος και Νικόλαος Κλάδης αντίστοιχα, αναφέρθηκαν στο ρόλο του σχολείου και των εκπαιδευτικών για την εξοικείωση των παιδιών με την ορθή και ασφαλή χρήση του διαδικτύου, ενώ τέλος,  η Κοινωνική Λειτουργός της Π.Ε Ηλείας Ασημίνα Χαλικιά παρουσίασε σημαντικά στατιστικά στοιχεία για τους κινδύνους του διαδικτύου παγκοσμίως καθώς και απλές συμβουλές προς τους γονείς, προκειμένου να βοηθήσουν τα παιδιά τους να αποφύγουν τους πιθανούς κινδύνους και να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες του διαδικτύου.

asfaleia giannopoylos4

Η ημερίδα μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο Youtube (www.youtube.com/user/RegionWesternGreece) και παραμένει διαθέσιμη, για όποιον επιθυμεί να την παρακολουθήσει.

(Δελτίο Τύπου)

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ