LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

27|07
2021
17:55

Δήμος Πύργου: Έκτακτη συνεδρίαση του ΣΤΟ ενόψει παρατεταμένου καύσωνα κι αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς

Συνεδρίασε εκτάκτως το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, υπό την προεδρία του Δημάρχου Πύργου και επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Παναγιώτη Αντωνακόπουλου, καθώς ο Δήμος βρίσκεται αυτό το διάστημα σε αυξημένη ετοιμότητα για τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Μετά και τις σχετικές προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (καθημερινά πλέον σε κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» - κατηγορία 4), καθώς και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που ήδη εξελίσσονται κι αναμένονται και υψηλότερες τις προσεχείς μέρες.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, που διεξήχθη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο και με μετέχοντες τα μέλη του οργάνου (όλων των δημοτικών αρμοδίων υπηρεσιακών παραγόντων, των εκπροσώπων λοιπών αρμοδίων υπηρεσιακών και πολιτειακών φορέων όπως, Περιφέρειας, Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Πυροσβεστικής, Αστυνομίας, Δασαρχείου, κ.α.), ο δήμαρχος επεσήμανε την ανάγκη διατήρησης του ήδη υπάρχοντα άμεσου συντονισμού, συνεργασίας και επικοινωνίας των θεσμικών οργάνων μεταξύ τους, για την πληρέστερη κι αποτελεσματική αντιμετώπιση προβλημάτων που προκύπτουν κατά τη διάρκεια αυτής της θερινής περιόδου, κυρίως βέβαια από την εκδήλωση πυρκαγιών.

STO2 21

Όπως είπε ο κ. Αντωνακόπουλος: «Είχαμε έτσι κι αλλιώς στον προγραμματισμό να κάνουμε αυτή τη συνεδρίαση, αλλά πλέον η συγκυρία κατέστη ακόμα πιο επίκαιρη, όπως βλέπουμε, τόσο από την πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το βράδυ (σ.σ. Δευτέρα) στην Κορυφή, όσο και από τις συνθήκες καύσωνα αυτών των ημερών. Ως έναν συνοπτικό απολογισμό αυτού του περιστατικού, να πούμε πως υπήρξε άμεση παρέμβαση και σαφής επιχειρησιακή αποτελεσματικότητα. Όσο άλλωστε και να απευχόμαστε την ύπαρξη οποιουδήποτε έκτακτου συμβάντος, δυστυχώς η πραγματικότητα είναι πως συνεχώς πρέπει να είμαστε έτοιμοι για κάτι τέτοιο. Άλλωστε όσο δεν βρίσκονται και δεν τιμωρούνται οι υπεύθυνοι συμβάντων, δυστυχώς αυτοί δικαιώνονται στα ανήθικα κίνητρα τους…

Πρέπει να επισημάνω πως εμείς λειτουργούμε όχι απλά μέσα στο γραφειοκρατικό πλαίσιο προβλεπόμενων συνεργασιών αλλά με ενισχυμένες συνεργασίες και επικοινωνιακά μεταξύ μας ως φορείς και υλικά, καθώς και με αυξημένα στις προβλέψεις τους μνημόνια (όπως το πρόσφατο με το Δασαρχείο για το βουνό του Κατακόλου, νέων κρουνών, νέων συνδέσεων με δεξαμενές, διαθεσιμότητας περισσότερων μηχανημάτων, και άλλα σχετικά). Έχουμε ως γνωστόν, άψογη συνεργασία μέχρι τώρα και με την Πυροσβεστική υπηρεσία και με το Δασαρχείο και τους εμπλεκόμενους φορείς, θέλοντας αυτό να συνεχιστεί ώστε να ανταπεξέλθουμε επιτυχημένα στη διαχείριση έκτακτων γεγονότων, στο πλαίσιο πάντοτε των όποιων αρμοδιοτήτων μας.

STO3 21

Ο Δήμος Πύργου δυστυχώς έχει πολλές ευάλωτες περιοχές σε όλη την έκταση του, τόσο για φαινόμενα πυρκαγιών το καλοκαίρι όπου για πολλές μέρες είμαστε στο «κόκκινο», όσο και για πλημμυρικά φαινόμενα το χειμώνα όπου ο Δήμος μας, υπενθυμίζεται, είναι με βάση και το Εθνικό σχέδιο “Δάρδανος” αντιμετώπισης πλημμυρικών κινδύνων, τρίτος σε σειρά επικινδυνότητας στη χώρα, αλλά το κράτος των Αθηνών δε …συγκινείται. Με συνέπεια οι θέσεις στην Πυροσβεστική και στην Αστυνομία να παραμένουν λίγες, οι πόροι και τα μέσα το ίδιο, την ώρα που σε άλλες περιοχές της χώρας οι οποίες έχουν πολύ λιγότερα τέτοια προβλήματα και κινδύνους, δίνονται όμως αυξημένα όλα τα παραπάνω. Και πρέπει να τα τονίζουμε κι αυτά!».

Ακολούθως, η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύργου, Αγγελική Διονυσοπούλου, συνείσφερε ευρύτερα στη συζήτηση που έγινε μεταξύ των εκπροσώπων Υπηρεσιών και συμμετεχόντων Φορέων, κι η οποία αφορούσε τόσο για την εκτίμηση των σημερινών δεδομένων πολιτικής προστασίας, όσο και στην όποια ανάγκη λήψης επιπλέον μέτρων, ειδικά δε σε περιοχές που καταγράφονται ιδιαιτερότητες και επιπλέον προβλήματα.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ