LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|07
2021
20:18

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας

Δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης για την αποφυγή πυρκαγιών εν μέσω καύσωνα

Η «θωράκιση» του Δήμου Ήλιδας, από την ενδεχόμενη πιθανότητα πυρκαγιάς λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην περιοχή τις τελευταίες ημέρες, ήταν το θέμα της σημερινής έκτακτης συνεδρίασης του Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου (Σ.Τ.Ο.) Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας, που συγκάλεσε ο Δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν, ο αντιδήμαρχος σε θέματα πολιτικής προστασίας κ. Ευάγγελος Χριστοφόρου,  εκπρόσωποι από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τo Αστυνομικό Τμήμα του Δήμου Ήλιδας, την 117 Πτέρυγα Μάχης, το Δασαρχείο Αμαλιάδας, τις δημοτικές υπηρεσίες και εθελοντές.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με αναφορά στις προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (καθημερινά πλέον σε κατηγορία «πολύ υψηλού κινδύνου» - κατηγορία 4), καθώς και της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, με αφορμή τις υψηλές θερμοκρασίες που ήδη εξελίσσονται κι αναμένονται και υψηλότερες τις προσεχείς μέρες.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Λυμπέρης ανέφερε : «Όπως βλέπουμε, τις τελευταίες ημέρες η κατάσταση με τις πυρκαγιές είναι επικίνδυνη αφού οι υψηλές θερμοκρασίες (καύσωνας) ευνοούν τέτοιες δυσάρεστες καταστάσεις. Έχουμε, άψογη συνεργασία μέχρι τώρα και με την Πυροσβεστική υπηρεσία και με το Δασαρχείο και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να ανταπεξέλθουμε επιτυχημένα στη διαχείριση έκτακτων γεγονότων. Ευχή όλων μας είναι να μην υπάρξει απολύτως κανένα έκτακτο. Όμως αυτό δεν είναι αυτονόητο. Θα πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε και με συντονισμό να προλάβουμε το κακό πριν έρθει».

STO DHMOY HLIDAS 2021 1

Ακολούθως, συζητήθηκαν οι δράσεις πυροπροστασίας και τα μέτρα πρόληψης και ετοιμότητας που έχει λάβει ο Δήμος, όπως η μέριμνα για τους πυροσβεστικούς κρουνούς, ο καθαρισμός των δασυλλίων και των πρανών στο οδικό δίκτυο για την αποφυγή κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς κ.α. Παράλληλα, καταγράφηκαν τα μέσα που διατίθενται προς ενίσχυση του έργου των δυνάμεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Επιπλέον, συμφωνήθηκαν δράσεις που θα ενισχύσουν την πορεία υλοποίησης του αντιπυρικού σχεδιασμού της περιοχής.

Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων και ο συντονισμός της λειτουργίας τους στον τομέα ευθύνης τους στοχεύει πρώτιστα στην πρόληψη και στη συνέχεια στην αντιμετώπιση. Στα πλαίσια αυτά συζητήθηκαν και οι κατευθύνσεις που θα ακολουθηθούν το επόμενο διάστημα.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ