LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

01|08
2021
09:46

Χριστοδουλόπουλος: «Τραγικός και μοιραίος ο Γιάννης Λυμπέρης, οδηγεί το Δήμο Ήλιδας στα βράχια»

Δίχως να λειτουργεί τίποτα στην οικονομική υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας, προκειμένου να εισπράττονται σωστά και στην ώρα τους οι οφειλές των πολιτών, ο Γιάννης Λυμπέρης και η δημοτική του αρχή, ζητούν από τους επαγγελματίες της εστίασης που επί εννέα μήνες είχαν κλειστά τα καταστήματά τους, να πληρώσουν το «μάρμαρο» και όπου δεν έχουν να πληρώσουν, βάζει χέρι ο ίδιος ο δήμος στους λογαριασμούς τους, μέσω κατασχέσεων.

Δήμαρχε Ήλιδας,

Πριν δύο χρόνια σου παραδώσαμε έναν νοικοκυρεμένο Δήμο και εύρωστο οικονομικά. Σήμερα ενημερωνόμαστε από τον τύπο, με δηλώσεις του ίδιου του αντιδημάρχου σου, ότι οι οφειλές των δημοτών έχουν ξεπεράσει τα 12.000.000 ευρώ.

Πως φτάσαμε σε αυτό το σημείο; Η απάντηση είναι απλή. Από το 2019 και μετά σταμάτησε να λειτουργεί πλήρως η οικονομική υπηρεσία του Δήμου και η ευθύνη είναι αποκλειστικά και μόνο του Δημάρχου.

Αλήθεια, γιατί δεν έχεις στείλει λογαριασμούς νερού από το 2019;

Αλήθεια, τι θα συμβεί όταν άμεσα αναγκαστείς να στείλεις τους λογαριασμούς ύδρευσης;

Πού θα φτάσει το χρέος;

Στο προκείμενο, όμως, και στην σοβαρή καταγγελία των μελών του νεοσύστατου Επαγγελματικού Σωματείου Ιδιοκτητών Καταστημάτων Εστίασης Δήμου Ήλιδας «ΕΣΤΙΑΣΗ ΗΛΙΔΑΣ».

Είναι ανήθικο να βάζουμε χέρι ως δήμος σε λογαριασμούς ανθρώπων, που δεν μπορούν να συντηρήσουν τα καταστήματά τους ή ακόμα και να ζήσουν τις οικογένειές τους.

Είναι ανήθικο να μην τους στηρίζουμε ως δήμος, παρά τις αλλεπάλληλες προτάσεις τους, αλλά να τους οδηγούμε εμείς ένα βήμα πιο κοντά στο «λουκέτο».

Εμείς δεν θα σας ακολουθήσουμε σε αυτόν τον κατήφορο.

Για το λόγο αυτό, ζητούμε το θέμα να μπει στην τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας, όπως και το θέμα των χρεών των δημοτών προς το δήμο και του δήμου προς τους ιδιώτες.

Η κατάσταση δεν πάει άλλο και σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε το 2023, να παραλάβουμε τον δήμο στην τραγική κατάσταση που τον παραλάβαμε το 2014, με άδεια τα ταμεία του.

Με κατασχέσεις σε λογαριασμούς επαγγελματιών δεν μπορείτε να κρύψετε τη γύμνια σας και την έλλειψη οικονομικής πολιτικής.

ΥΓ: Θα επιθυμούσαμε, όχι κάτω από αυτές τις συνθήκες, να συγχαρούμε τους επαγγελματίες της εστίασης του Δήμου μας που δημιούργησαν το δικό τους σύλλογο, όμως η δημοτική αρχή Λυμπέρη δεν αφήνει, ούτε τους καταστηματάρχες να το γνωστοποιήσουν όπως θα έπρεπε, διότι τους αναγκάζει η πρώτη τους ανακοίνωση να είναι καταγγελτική, ούτε εμάς να τους πούμε συγχαρητήρια για την απόφασή τους, αφού καλούμαστε να πάρουμε θέση για ένα τόσο στενάχωρο θέμα.

Όπως και να ‘χει, συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία των επαγγελματιών της εστίασης και δεσμευόμαστε ότι θα έχουμε μία εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους, τόσο από τα έδρανα της αντιπολίτευσης, όσο και από το 2023 και μετά, ως η επόμενη δημοτική αρχή.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ