LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|09
2021
09:54

Κορονοϊός - Καπραβέλος για Θεσσαλονίκη: Lockdown αν δεν εμβολιαστούμε

Όπως τονίζει, ο περιορισμός των δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει άμεσα και να μην περιμένουμε τους άλλους δύο μήνες του φθινοπώρου, όταν η κατάσταση θα είναι σίγουρα πολύ δυσκολότερη

Να προχωρήσει η Πολιτεία σε περιορισμό των δραστηριοτήτων στη Θεσσαλονίκη, δηλαδή σε ένα μίνι ή μεγαλύτερο lockdown, σε περίπτωση που δεν πειστούν οι πολίτες να εμβολιαστούν, ζητάει μέσω του ethnos.gr o επικεφαλής των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου «Παπανικολάου», Νίκος Καπραβέλος, με δεδομένη τη δύσκολη κατάσταση που διαμορφώνεται ξανά στην πόλη, αναφορικά με τον αριθμό των κρουσμάτων και των εισαγωγών στα νοσοκομεία και εν’ όψει της έκτακτης επίσκεψης του Θάνου Πλεύρη και της Μίνας Γκάγκα στη συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα, ο κ. Καπραβέλος σημειώνει ότι ο περιορισμός των δραστηριοτήτων πρέπει να γίνει άμεσα, αν οι πολίτες συνεχίζουν να «γυρνούν την πλάτη» στους εμβολιασμούς και να μην περιμένουμε τους άλλους δύο μήνες του φθινοπώρου, όταν η κατάσταση θα είναι σίγουρα πολύ δυσκολότερη.

«Τα άσχημα σημάδια φαίνονται τώρα και αυτό που έχει σημασία είναι να κάνουμε τώρα κάτι, για να προλάβουμε. Αν το σύστημα υγείας πιεστεί υπερβολικά και οδηγηθεί στα πρόθυρα της κατάρρευσης, θα είναι πολύ αργά. Καμία Πολιτεία, καμία κυβέρνηση, κανένα κόμμα δεν μπορεί να αγνοήσει το θάνατο και δεν μπορεί να βλέπει τις νεκροφόρες να περνούν. Ή θα πειστούμε όλοι οι πολίτες να ακολουθήσουμε τα μέτρα, δηλαδή να εμβολιαστούμε ή θα πρέπει να περιορίσουμε πάλι τις δραστηριότητές μας», τονίζει ο κ. Καπραβέλος.

«Δυσκολότερη από πέρυσι η κατάσταση»

Ο διευθυντής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» σημειώνει ακόμα ότι η κατάσταση στη Θεσσαλονίκη είναι αυτό το διάστημα πολύ χειρότερη από την αντίστοιχη περσινή περίοδο, γεγονός που φαίνεται ξεκάθαρα από τους αριθμούς των διασωληνωμένων. Μάλιστα, σημειώνει χαρακτηριστικά ότι ήδη έχουν ανοίξει ΜΕΘ σε Χαλκιδική, Πιερία και άλλες περιφερειακές πόλεις για τους ασθενείς με κορονοϊό της Θεσσαλονίκης, κάτι που είναι πρωτόγνωρο για την εποχή και πολύ ανησυχητικό.

«Έχω πει πολλές φορές με τον τρόπο μου ότι η κατάσταση είναι πολύ δυσάρεστη και πρέπει να προχωρήσουν οι εμβολιασμοί. Αυτήν τη στιγμή στο ‘’Παπανικολάου’’ έχουμε 22 διασωληνωμένους, δηλαδή κάλυψη του 100% των διαθέσιμων κλινών στις ΜΕΘ. Αν ανοίξουμε κι άλλες, αυτό θα γίνει σε βάρος των ασθενών με άλλες παθήσεις. Πρώτη φορά συμβαίνει αυτό τόσο νωρίς το φθινόπωρο, αφού πέρυσι δεν είχαμε ούτε έναν στο νοσοκομείο μας. Πλέον άνοιξαν κλίνες ΜΕΘ σε Χαλκιδική, Πιερία και άλλες κοντινές πόλεις, για να απορροφήσουν ασθενείς από τη Θεσσαλονίκη. Η κατάσταση είναι πολύ ανησυχητική και όπως πάμε, δε θα μπορέσουμε να προστατεύσουμε το σύστημα υγείας. Δυστυχώς, φοβάμαι ότι μπορεί θα έρθει νωρίτερα από πέρυσι το επόμενο κύμα. Πιστεύω ότι το επερχόμενο θα είναι πολύ δύσκολο, διότι το τέταρτο κύμα παρατηρήθηκε κυρίως αύξηση κρουσμάτων. Ωστόσο και ο αριθμός των 35-40 θανάτων από κορονοϊό ημερησίως είναι ανεπίτρεπτος για την εποχή», σημειώνει ο κ. Καπραβέλος.

Τραγελαφικές καταστάσεις

Τέλος, ο ίδιος κάνει λόγο και για τραγελαφικές καταστάσεις που αντιμετωπίζουν πλέον οι γιατροί στα νοσοκομεία από ασθενείς και συγγενείς τους αρνητές του κορονοϊού, οι οποίες περνούν τα όρια της επιστημονικής φαντασίας.

«Έρχονται ασθενείς με δύσπνοια στα νοσοκομεία και διαπραγματεύονται με τους γιατρούς, για το αν πρέπει να διασωληνωθούν. Λένε ότι θα ανανήψουν χωρίς την υποστήριξη οξυγόνου. Αυτές είναι καταστάσεις επιστημονικής φαντασίας», αναφέρει ο διευθυντής των ΜΕΘ στο νοσοκομείο «Παπανικολάου». 

Πηγή: Ethnos.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών