LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

23|09
2021
08:33

Πάτρα: Κρίσιμη μέρα για τον 6χρονο Φώτη – Σήμερα η αποσωλήνωση

Ο κ. Μπάκος ανέφερε ότι η μαγνητική τομογραφία που έγινε χθες (22.09) έδειξε μικρό αριθμό εγκεφαλικών βλαβών.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για την πορεία της υγείας του 6χρονου Φώτη που τραυματίστηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο σε αγώνα καρτ στην Πάτρα, όταν ένα από τα αγωνιστικά οχήματα έπεσε πάνω του.

Όπως είπε στο OPEN ο αναπληρωτής διοικητής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, Δημήτρης Μπάκος, «σήμερα θα λάβει χώρα η αποσωλήνωση, την τελική εικόνα θα την έχουμε σήμερα μετά την αποσωλήνωση. Ευχόμαστε όλοι για το καλύτερο».

Ο κ. Μπάκος ανέφερε ότι η μαγνητική τομογραφία που έγινε χθες (22.09) έδειξε μικρό αριθμό εγκεφαλικών βλαβών. «Τα μέχρι τώρα αποτελέσματα είναι ενθαρρυντικά. Η ΜΕΘ μας κάνει το καλύτερο» κατέληξε.

Ο 6χρονος υποβλήθηκε την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, σε εξέταση μείωσης της καταστολής και καταγραφής των αντιδράσεών του, γνωστή και ως «νευρολογικό παράθυρο».

Πώς συνέβη το σοκαριστικό ατύχημα

Το παιδί τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα καρτ στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στην Πάτρα. Όλα συνέβησαν γύρω στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής (19/9) όταν το αγωνιζόμενο όχημα καρτ χτύπησε στις μπαριέρες στο σημείο που βρισκόταν το αγόρι, με αποτέλεσμα να το τραυματίσει βαρύτατα στο κεφάλι.

Σύμφωνα με το tempo24.news, μετά το ατύχημα το παιδί διακομίστηκε στο Καραμανδάνειο όπου διασωληνώθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας στο Ρίο.

Από τη σύγκρουση τραυματίστηκε και ο οδηγός. Ο αγώνας προσωρινά διακόπηκε και οι υπεύθυνοι της διοργάνωσης προσήχθησαν λίγο μετά το ατύχημα στο Β΄ Αστυνομικό Τμήμα Πατρών όπου και σχηματίζεται δικογραφία.

«Σχεδόν πέταξε» - Συγκλονίζει ο πατέρας για τον τραυματισμό του 6χρονου παιδιού 

Ο πατέρας του 6χρονου που τραυματίστηκε σοβαρά σε αγώνα καρτ στην Πάτρα μίλησε στο thebest.gr. Το παιδί νοσηλεύεται διασωληνωμένο, με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στη ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου.

Ο πατέρας του 6χρονου εξήγησε ότι, ακόμα, δεν έχει δει βίντεο από τη στιγμή που συνέβησαν όλα καθώς, τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα. «Το παιδί ήταν μέσα από τα κιγκλιδώματα», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε: «Είναι κάτι που δεν αμφισβητείται. Το καρτ χτύπησε στα ζέρσεϊ και τα κάγκελα με τεράστια δύναμη, σχεδόν πέταξε». Ο ίδιος ανέφερε ότι η μαγνητική τομογραφία στην οποία υποβλήθηκε το παιδί ευτυχώς δεν έδειξε εσωτερικό αιμάτωμα στο κεφάλι του.

«Τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα και όλοι προσεύχονται το παιδί να ξεπεράσει τον κίνδυνο», είπε.  Από την πρώτη στιγμή, στο πλευρό του πατέρα, έξω από τη ΜΕΘ Παίδων, βρίσκονται συγγενείς και φίλοι, ενώ το παιδί, από τη στιγμή που διεκομίσθη, ανέλαβε ο διευθυντής της ΜΕΘ, Ανδρέας Ηλιάδης.

Βίντεο: Όταν το καρτ ξεφεύγει από την πορεία και πέφτει στους θεατές

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση των διοργανωτών: «Ενώ ήταν σε εξέλιξη η επίδειξη το καρτ με το Νο2 αποσταθεροποιήθηκε στην ευθεία μετά από επαφή με άλλο καρτ και χτύπησε στα προστατευτικά πλαστικά (ζέρσεϊ). Στη συνέχεια η πορεία του ήταν ανεξέλεγκτη και χτύπησε ένα διερχόμενο ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίο».

patra.jpg

«Λόγω της εξέλιξης αυτής αποφασίστηκε η διακοπή του PICK. Ευχαριστούμε όλους τους συντελεστές για την κατανόησή τους. Από την πρώτη χρονιά οργάνωσης του PICK πρώτο μέλημα ήταν και παραμένει η ασφαλής διεξαγωγή των αθλητικών δραστηριοτήτων εντός πίστας», συμπληρώνουν στην ανακοίνωσή τους οι διοργανωτές.

Πηγή: Ethnos.gr

 

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ