LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|09
2021
07:32

Πύργος: Αντιδράσεις και μηνύσεις για την παραλία του Αγ. Ανδρέα

Ένας κύκλος αντιδράσεων έχει ανοίξει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τις διόδους προς την παραλία του Αγίου Ανδρέα. Πολίτες διαμαρτύρονται πως δεν έχουν πρόσβαση στην παραλία που βρίσκεται μπροστά από το χώρο εστίασης Beauvoir, που μαζί με το ξενοδοχείο Βρυνιώτης έχουν κλείσει, λόγω εργασιών επέκτασης της ξενοδοχειακής μονάδας, που θα ξεκινήσουν άμεσα. Η επιχείρηση έχει λάβει όλες τις απαραίτητες άδειες σε μια ζώνη με αυστηρούς κανόνες λόγω του αρχαιολογικού ενδιαφέροντος και έχει αποκλείσει το χώρο του εργοταξίου για λόγους ασφαλείας.

Οι πολίτες διαμαρτύρονται πως δεν υπάρχει καμία δίοδος για τη συγκεκριμένη παραλία, ενώ κάποιος στην περιοχή μπορεί να κατέβει στη θάλασσα μόνο από το δρόμο που υπάρχει δίπλα από το κατάστημα “Λυρής” ή από την παραλία του Ματζάκουρα.

Το ilialive.gr επικοινώνησε με εκπρόσωπο του καταστήματος Beauvoir που δεν θέλησε να τοποθετηθεί επισήμως ώστε να φιλοξενηθεί η άποψή της επιχείρησης.

Οι πολίτες κάνουν λόγο για αποκλεισμό της παραλίας, καθώς δεν υπάρχουν δίοδοι στην περιοχή. Από την άλλη για λόγους ασφαλείας για την εκτέλεση των εργασιών, το εργοτάξιο που υπάρχει εκεί, πρέπει να περιφραχθεί για την ασφάλεια των πολιτών.

Η συγκεκριμένη περίπτωση όμως έρχεται να αναδείξει το πρόβλημα της έλλειψης διόδων προς την παραλία, όχι μόνο για την ανεμπόδιστη πρόσβαση των πολιτών, αλλά και για λόγους ασφαλείας γενικότερα. Άλλωστε μετά την τραγωδία στο Μάτι με το θάνατο άνω των 100 ανθρώπων, έχει αναδειχθεί έντονα το θέμα των διόδων προς τη θάλασσα.

Στο συγκεκριμένο σημείο και όταν παλιότερα λειτουργούσε το κέντρο Κάστρο, υπήρχε στο ενδιάμεσο δύο ιδιοκτησιών τσιμεντένιο δρομάκι που οδηγούσε με σκάλα στην ακτή. Τότε το Κάστρο εκτεινόταν σε δύο τμήματα και υπήρχε ο δρόμος αυτός. Αλλά και στην ευρύτερη περιοχή από τους χάρτες του Google Earth δεν διακρίνεται κανένας άλλος δρόμος ελεύθερης πρόσβασης στην παραλία.

Πέρα από την όποια δραστηριότητα, οφείλουν οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Δήμος Πύργου, η Πολεοδομία, η Κτηματική Υπηρεσία και η Αστυνομία (το Λιμεναρχείο με νεότερη νομοθεσία, έχει απεμπλακεί από τις διαδικασίες) να μεριμνήσουν ώστε να υπάρχει ανεμπόδιστη και ασφαλής πρόσβαση των πολιτών, όχι μόνο στην συγκεκριμένη αλλά σε κάθε παραλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες σήμερα το πρωί θα μεταβούν στο Πρωτοδικείο Ηλείας, δεκάδες πολίτες με τη δικηγόρο τους για να υποβάλουν μήνυση κατά παντός υπευθύνου για την έλλειψη πρόσβασης προς την παραλία του Αγίου Ανδρέα.

ag.andreas 2

ag.andreas 3

ag.andreas 3

ag.andreas 5

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών