LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

24|09
2021
18:03

Δήμος Πύργου: Ενημέρωση για τις βλάβες του αγωγού νερού του Ερυμάνθου

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Με εμπειρογνώμονες θα ανακαλύψουμε τι ακριβώς συμβαίνει με τον αγωγό»

Συνέντευξη Τύπου παρέθεσε την Παρασκευή (24/9) ο Δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για το φαινόμενο των συνεχών βλαβών στον αγωγό του Ερυμάνθου, με πρόσφατη αυτή στο ύψους του Πλατάνου. Στην συνέντευξη παρευρέθηκαν και ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου Νίκος Κοτσώνης και ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Νικόλαος Μαρούντας.

Τις τρεις πτυχές στις οποίες μπορεί να εντοπιστεί το πρόβλημα, τόνισε ο κ. Αντωνακόπουλος, δηλώνοντας ότι με τη συμβολή εμπειρογνωμόνων θα δοθεί η οριστική απάντηση και λύση.

«Παραλάβαμε σε δυναμική χρέους το όλο σύστημα από το παρελθόν και ένα σύστημα που δυστυχώς βγάζει πάρα πολλές βλάβες. Όταν ένα έργο που είναι καινούργιο, έχει τόσες πολλές βλάβες, τότε τρία πράγματα ελέγχεις, τη μελέτη, την κατασκευή, τη λειτουργία. Δεν μπορεί να φταίει κάτι άλλο! Το δίκτυο έχει επεκταθεί στο μέγιστο βαθμό και οι συχνές βλάβες επιβαρύνουν το κόστος. Έχουμε μεγάλα χρονικά διαστήματα χωρίς ύδρευση και επιπλέον όλο αυτό δίνει τη  δυνατότητα σε κάποιους να…ξεχνούν την ιστορικότητα του έργου και να ρίχνουν αλλού τις ευθύνες. Εμείς δεν είμαστε ρεβανσιστές. Μας ενδιαφέρει να λύσουμε ένα πρόβλημα που παραλάβαμε. Πρέπει όμως να δούμε το πρόβλημα στην πραγματική του διάσταση για να λυθεί. Εμείς ως Δήμος Πύργου θα φροντίσουμε με εμπειρογνώμονες να ανακαλύψουμε τι συμβαίνει τελικά με τον αγωγό του δικτύου Ερυμάνθου. Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και πρέπει να διασφαλίζεται για όλους. Η ανεπάρκεια όπως και οι μικροπολιτικές του παρελθόντος φορτώνονται στο παρόν. Δεν θα πάρω ευθύνη που δεν μου αναλογεί. Θα την αποκαλύπτω και θα τη διορθώνω».

Ο δήμαρχος Πύργου «καυτηρίασε» επίσης επιβλαβείς τακτικές του έργου, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως: «Υπάρχει και πρόβλημα αρδευτικής χρήσης του νερού ύδρευσης, όπως και δυστυχώς προβοκάτσια πολιτών, που ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες, αφήνουν τις βρύσες ανοιχτές για να «τιμωρήσουν» τον πρόεδρο του χωριού και να υπάρχει χαμηλή πίεση του νερού! Δυστυχώς έχουν παρατηρηθεί τέτοια φαινόμενα!».

Νίκος Κοτσώνης: «Άμεσα αντανακλαστικά σε ένα πρόβλημα που κληρονομήσαμε»

Για τις προσπάθειες της υπηρεσίας ώστε να αποκατασταθεί όσο το δυνατό γρηγορότερα η βλάβη που παρουσιάστηκε την Πέμπτη έκανε λόγο ο πρόεδρος του Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Ερυμάνθου Νίκος Κοτσώνης. «Μόλις παρουσιάστηκε η σοβαρή βλάβη, τα αντανακλαστικά ήταν άμεσα κι έγινε ένας τιτάνιος αγώνας αποκατάστασής της που αυτό τελικά έγινε σε λιγότερο από 24 ώρες. Ζητούμε την κατανόηση των δημοτών του Πύργου και της Αρχαίας Ολυμπίας για την ταλαιπωρία». Ακόμα υπενθύμισε πως το έργο της μεταφοράς του νερού έκτασης 40 χλμ., εκτελέστηκε σε 2 υποέργα. Το 1ο υποέργο αφορούσε την κατασκευή του δικτύου  μέχρι το Λούβρο. Το 2ο υποέργο αφορούσε την κατασκευή του υπόλοιπου δικτύου στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και ο Δήμος Πύργου.

Σημειώνεται δε ότι για το 2ο χρησιμοποιήθηκε διαφορετικό είδος σωληνώσεων και με διαφορετική μεθοδολογία συνδέσεων απ’ ότι στο 1ο. Το 2012 το έργο παραδόθηκε σε λειτουργία. Μετά από 10 χρόνια λειτουργίας του, διαπιστώνεται ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των βλαβών των σωληνώσεων εντοπίζεται στο 2ο υποέργο. Ο Σύνδεσμος εκτελεί εργασίες συντήρησης και προληπτικού ελέγχου ανά τακτά χρονικά διαστήματα, πλην όμως τα προβλήματα στο δίκτυο με το «σπάσιμο» των σωληνώσεων εξακολουθούν να υπάρχουν, συμπέρασμα που μας οδηγεί σε ερωτηματικά όσον αφορά το είδος και την ποιότητα των υλικών που χρησιμοποιήθηκαν στο 2ο υποέργο. Είναι επιτακτική πλέον η υλοποίηση συγκεκριμένων πράξεων και έργων με σκοπό να μπορεί το δίκτυο να λειτουργεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στα πλαίσιο αυτό ο Διαβαθμιδικός Σύνδεσμος προωθεί τα ανάλογα έργα».

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών