LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

20|10
2021
08:52

Συντονιστική Επιτροπή Πυροπλήκτων: Συνεχίζουν να πιέζουν για αποζημιώσεις και στήριξη

Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες της Ηλείας, με κύρια θέματα στο κάδρο τους, την κατώτατη εγγυημένη τιμή για την σταφίδα και τις αποζημιώσεις των πυροπλήκτων. Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, χθες πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον κόμβο της Αγίου Γεωργίου, ενώ ακολούθησε πορεία με τα τρακτέρ τους και τα αγροτικά τους μηχανήματα στους κεντρικούς δρόμους της πόλης του Πύργου, που κατέληξε στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας όπου και συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Γιαννόπουλο στην είσοδο του κτιρίου.

Ο κ. Γιαννόπουλος αφού άκουσε για μία ακόμα φορά τα αιτήματα των αγροτών εξέφρασε και την δίκη του αγωνία για τα θέματα αυτά, ενώ σημείωσε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έχει από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, οι αποζημιώσεις πρόκειται να καταβληθούν όταν οι επιτροπές ολοκληρώσουν την διαδικασία της καταγραφής. Σε ό,τι αφορά τώρα τον ΕΛΓΑ, μετέφερε την πληροφορία στους αγρότες ότι πρόκειται να αποζημιωθούν όχι μόνο για τις ελιές αλλά και για την απώλεια εισοδήματος που θα υποστούν μέχρι να μπορούν τα νέα ελαιόδεντρα να αποδώσουν καρπούς.

Σχετικά με την σταφίδα, ο κ. Γιαννόπουλος σημείωσε πως τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Βασιλόπουλος, επανελημμένως έχουν ασχοληθεί με το θέμα αυτό χωρίς όμως να έχουν ακόμα κάποια απάντηση, από το υπουργείο ενώ προέβη και στην ενημέρωση των αγροτών για τα έργα στα οποία έχει προβεί η ΠΕ Ηλείας και αφορούν την αντιπλημμυρική προστασία και θωράκιση των πυρόπληκτων περιοχών ενώ άμεσα αναμένεται να ξεκινήσουν και τα  αντιδιαβρωτικά έργα.

Οι αγρότες από την πλευρά τους εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους μέχρι να δικαιωθούν. όπως χαρακτηριστικά δήλωσε και Πρόεδρος της ΟΑΣΗ Θανάσης Βομπίρης: «Ήρθαμε εδώ σήμερα οι πυρόπληκτοι του νομού Ηλείας, οι σταφιδοπαραγωγοί και άλλοι αγρότες, γιατί περιμένουμε απαντήσεις από τον αντιπεριφερειάρχη για το τι κάνει η κυβέρνηση και αυτός, για τους πυρόπληκτους και για την σταφίδα. Απαντήσεις δεν πήραμε, μας δήλωσε αναρμόδιος για αυτά τα πράγματα, δεν έχει καμία απάντηση από την κυβέρνηση, εμείς συνεχίζουμε τον αγώνα και στις 6 του μήνα θα πάμε στην Αθήνα».

Ο σταφιδοπαραγωγός Κώστας Καραντώνης ακολούθως ανέφερε ότι: «…μας παίρνουν τώρα την σταφίδα δίχως τιμή. Λένε 1 € και ό,τι προκύψει. Με αυτά δε βγαίνει ούτε το κόστος της καλλιέργειας διότι είναι μεγάλη καλλιέργεια. Εγώ προσωπικά φέτος έχω μπει μέσα τρία χιλιάρικα μόνο για την καλλιέργεια, με τα φυτοφάρμακα και 650 € επιπλέον που κόστισαν οι εργάτες για να την τριγυρίσω. Πως θα τα βγάλει πέρα ο κόσμος; Θα βάλουμε πρόβατα μέσα στο τέλος... Την σταφίδα δεν την έχουμε δώσει γιατί μας την ζητάνε χωρίς τιμή».

Το παρόν στις κινητοποιήσεις των αγροτών έδωσε και μέρος της μαθητικής κοινότητας, όπου αφού δήλωσαν την συμπαράστασή τους στον δίκαιο αγώνα τους, αναφέρθηκα και στα τελευταία προβλήματα που έχουν ξεσπάσει στον χώρο της Παιδεία. Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση μαθήτριας που κατά την διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε τόνισε ότι «... ως μαθητές δεν είμαστε έξω από αυτόν τον αγώνα, τον στηρίζουμε για να μπορέσουν να αποζημιωθούν όλοι όσοι χτυπήθηκαν στο 100% και να ζήσουμε στον τόπο μας δίχως να δούμε ξανά τέτοιες εικόνες. Πριν 14 χρόνια πάλι στο ίδιο έργο θεατές... Καιγόμαστε το καλοκαίρι και πνιγόμαστε το χειμώνα ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής» ανέφερε η μαθήτρια τονίζοντας τις μεγάλες ευθύνες που φέρει η κυβέρνηση. 

«Πριν από ένα μήνα άνοιξαν τα σχολεία και έχουμε συμμαθητές που οικογένειές τους έχασαν και το μοναδικό εισόδημα στο σπίτι τους. Η κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας αγνόησαν τις σοβαρές καταστάσεις, γυρίσαμε σε ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο που οι γονείς μας πρέπει να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για να περάσουμε την επόμενη τάξη. Οι εξετάσεις είναι ατελείωτες και σα να μην έφτανε αυτό, δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το ασφαλές άνοιγμα. Είναι τουλάχιστον προκλητική η στάση τους όταν κάτω από τέτοιες συνθήκες προχωράμε σε μία σειρά συγχωνεύσεις. Εμείς μόλις την δεύτερη βδομάδα από την λειτουργία των σχολείων βάλαμε την πρώτη μας σφραγίδα στον δρόμο του αγώνα και συνεχίζουμε καθημερινά. Δηλώνουμε πιο αποφασισμένοι από ποτέ δεν θα κάνουμε βήμα πίσω…» σημείωσε χαρακτηριστικά.

puropl kinitop 2

puropl kinitop 3

puropl kinitop 4

puropl kinitop 5

puropl kinitop 6

puropl kinitop 7

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ