LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|11
2021
14:50

Πάτρα: Σε αναστολή ο ανεμβολίαστος διευθυντής κλινικής του "Αγίου Ανδρέα"

Εξετάζεται αν θα κληθεί να επιστρέψει και τους μισθούς που έλαβε μέσω “αναρρωτικών”

Σε αναστολή από τα καθήκοντά του, αναδρομικά μάλιστα ίσως και από την 1/9, τίθεται άμεσα με απόφαση της διοίκησης του Ιδρύματος, ο διευθυντής κλινικής στο Γ.Π.Ν. «Άγιος Ανδρέας» ο οποίος, παρότι ανεμβολίαστος, προσπάθησε -κάνοντας χρήση συνεχών αναρρωτικών- να παραμένει και να μισθοδοτείται κανονικά από το Νοσοκομείο.

Η υπόθεση με τον αντιεμβολιαστή γιατρό αποκαλύφθηκε από την εφημερίδα «Γνώμη» πριν από ένα 10ήμερο, μετά την δημοσιοποίηση της καταγγελίας στον Άρειο Πάγο του Συλλόγου Ειδικευμένων Ιατρών Ν. Αχαϊας.

Η παρέμβαση του σωματείου έγινε διότι, υποχρεωτικά, από 1/9/2021, όλοι οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί μπαίνουν σε αναστολή με περικοπή μισθού. Με εξαίρεση όσους βρίσκονται σε αναρρωτική για σοβαρούς ιατρικούς λόγους ή διαθέτουν απαλλαγή εμβολιασμού, πάλι για σοβαρούς λόγους υγείας.

Μετά την καταγγελία και τη δημοσιοποίηση του θέματος, το πρώτο βήμα για την παραπομπή του γιατρού με το ερώτημα της αναστολής καθηκόντων, έγινε την Τετάρτη 17 του μηνός, στην α’θμια Υγειονομική Επιτροπή Αχαΐας.

Η Επιτροπή περιέκοψε αναρρωτικές άδειες που είχε λάβει για την περίοδο από τα μέσα Σεπτεμβρίου έως και τον Νοέμβριο.

Την περ. Τετάρτη, σε νεότερη απόφασή της, για τους ίδιους λόγους (δεν προσκομίστηκαν επαρκή στοιχεία σε σχέση με την πάθηση που επικαλείτο) η Επιτροπή απέρριψε το αίτημά του για νέα αναρρωτική η οποία θα κάλυπτε, αιτιολογημένα, την απουσία του από τα καθήκοντά του και για την περίοδο του Δεκεμβρίου.

Ο γιατρός κατέθεσε ήδη προσφυγή στην β’ θμια Υγειονομική Επιτροπή όμως η διεύθυνση του Νοσοκομείου προχωρά άμεσα στην εφαρμογή του νόμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζεται αν θα τεθεί σε αναστολή μετά την απόφαση να κριθούν αναιτιολόγητες οι αναρρωτικές ή αναδρομικά, από 1/9/2021.
Στην περίπτωση της αναδρομικής αναστολής δεν αποκλείεται μάλιστα να κληθεί να επιστρέψει και μισθούς 2-3 μηνών στο Νοσοκομείο.

«Η διοίκηση προχωρά στην εφαρμογή του νόμου εφόσον ο γιατρός δεν μπορεί να δικαιολογήσει την απουσία του και με το σκεπτικό ότι δεν προσέφυγε προκειμένου να ζητήσει απαλλαγή από τον εμβολιασμό, για λόγους υγείας» αναφέρει στην εφημεριδα «Γνώμη» που αναδεικνύει το θέμα, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ηλίας Θεοδωρόπουλος.
Η σχετική αναφορά στον Άρειο Πάγο παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πάτρας προκειμένου να εξεταστεί αν υπήρξε σκοπιμότητα σε σχέση με τις αναρρωτικές, προκειμένου να παρακαμφθούν οι κυρώσεις άρνησης εμβολιασμού.

Πηγή: TheBest.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ