LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|11
2021
17:00

Υπερβάλλουν εαυτούς οι γιατροί του Νοσοκομείου Αγρινίου - Μάχη με τον κορωνοϊό και τις ελλείψεις

Το Νοσοκομείο Αγρινίου τελεί εκ νέου υπό πίεση λόγω της πανδημίας με την κλινική covid να είναι πλήρης και πολλά (ακόμη και ήπια) περιστατικά να διακομίζονται σε νοσοκομεία άλλων περιοχών.

Η λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος τείνει να γίνει εκ νέου μονοθεματική ωστόσο είναι η έλλειψη γιατρών που δυσχεραίνει την κατάσταση. Παρά τις διεκδικήσεις για ενίσχυση ελάχιστα βήματα έχουν γίνει.

Γλαφυρή για την κατάσταση είναι η περιγραφή του φαρμακοποιού του Νοσοκομείου Στέλιου Μερμίγκη. « Δυο γυναίκες παθολόγοι δίνουν από το πρωί μια άνιση μάχη. Η μια βρίσκεται όλη μέρα στα επείγοντα όπου υποδέχεται δεκάδες περιστατικά ενώ η άλλη έχει υπό την ευθύνη της 65 ασθενείς με τη νόσο covid διασκορπισμένοι σε διαφορετικούς ορόφους και ταυτόχρονα άλλους 40 ασθενείς από άλλες παθολογικές αιτίες στην παθολογική κλινική μας. Το ίδιο έγινε και χθες με τους δυο άλλους παθολόγους μας και το ίδιο και χειροτέρα αναμένεται να γίνει αύριο και πάει λέγοντας », λέει χαρακτηριστικά για τη σημερινή κατάσταση.

Η ανάρτηση του κ. Μερμίγκη:

Πριν από λίγο γύρισα στο σπίτι από το νοσοκομείο. Αν ο φαρμακοποιός είναι εκεί κάτω μέχρι αυτή την ώρα, νομίζω ότι δεν χρειάζεται πολύ φαντασία για να καταλάβει και ο πιο αδαής τι γίνεται αυτές τις μέρες στο νοσοκομείο Αγρινίου. Δυο γυναίκες παθολόγοι δίνουν από το πρωί μια άνιση μάχη. Η μια βρίσκεται όλη μέρα στα επείγοντα όπου υποδέχεται δεκάδες περιστατικά ενώ η άλλη έχει υπό την ευθύνη της 65 ασθενείς με τη νόσο covid διασκορπισμένοι σε διαφορετικούς ορόφους και ταυτόχρονα άλλους 40 ασθενείς από άλλες παθολογικές αιτίες στην παθολογική κλινική μας. Το ίδιο έγινε και χθες με τους δυο άλλους παθολόγους μας και το ίδιο και χειροτέρα αναμένεται να γίνει αύριο και πάει λέγοντας.

Ντρέπομαι πλέον να λέω ότι εφημερεύω παρότι είμαι απίκο15 μέρες το μήνα, βάζοντας τυπικά τον εαυτό μου στην ίδια μοίρα με αυτούς τους ανθρώπους. Οι παθολόγοι μας λοιπόν μαζί με τους δυο πνευμονολόγους βρίσκονται στα κόκκινα εδώ και ένα χρόνο. Αυτοί λοιπόν μαζί με το σύνολο του νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού που ιδροκοπάνε νυχθημερόν με τις στολές αστροναύτη υπερβάλλοντας εαυτούς προκειμένου να παράσχουν τις υπηρεσίες τους στους ασθενείς, είναι οι πραγματικοί ήρωες για τους οποίους τους είμαι ευγνώμων. Επειδή όμως και οι πιο καλοφτιαγμένες μηχανές κάποτε χαλάνε πόσο μάλλον οι άνθρωποι, είναι πολύ πιθανόν να επέλθει η κατάρρευση.

Τα γράφω όλα αυτά δημόσια αφενός για να ενισχύσω και εγώ με τη σειρά μου τα αιτήματα των συναδέλφων προς τους διοικούντες για οποιαδήποτε ενίσχυση σε ανθρώπινο δυναμικό και αφετέρου προς τους συμπολίτες μου ειδικά σε εκείνους που έχουν μια τελείως λανθασμένη εικόνα για τη σοβαρότητα της κατάστασης προκειμένου να τους προτρέψω για ακόμη μια φορά να πράξουν τα στοιχειώδη αλλά τόσο αναγκαία όχι μόνο για τους ίδιο

Πηγή: AgrinioNews.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo