LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

14|12
2021
08:52

Άνω - κάτω η Γαστούνη για τις προσωπικές απόψεις Λούρμπα για πρώην δημάρχους σε βιβλίο για την οικογένεια Σισίνη

Πέρα από κάθε λογική είναι τα όσα περιγράφονται σε ένα βιβλίο που χρηματοδοτήθηκε με αφορμή των εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821 και έφτασε να προσβάλει τη μνήμη και το έργο ανθρώπων που βρέθηκαν στο τιμόνι του πρώην δήμου Γαστούνης και νυν Πηνειού.

Και αυτό γιατί ο συγγραφέας του και πρώην δήμαρχος Κώστας Λούρμπας, θεώρησε σωστό να συμπεριλάβει σε ένα βιβλίο που αφορούσε την ιστορία της οικογένειας Σισίνη από τη Γαστούνη, προσωπικές απόψεις και χαρακτηρισμούς για πρώην δημάρχους.

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον πρώην δήμαρχο Αλέξη Καστρινό και ακολούθησε η δήλωση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια που ανέφερε πως η Περιφέρεια δεν θα χρηματοδοτήσει το βιβλίο υπό αυτές τις συνθήκες, του δήμου Πηνειού και του δημάρχου Ανδρέα Μαρίνου, η διευκρίνηση του συγγραφέα του βιβλίου Κώστα Λούρμπα και του γιου του αείμνηστου δημάρχου Αθανάσιου Χριστόπουλου.

Και όπως φαίνεται άνοιξε ένας κύκλος πολιτικής έντασης που δύσκολα θα κλείσει και προφανώς θα έχει συνέχεια στις δικαστικές αίθουσες, αφού τα γραφόμενα ξεπέρασαν όχι μόνο τα όρια του πολιτικού πολιτισμού...

Καστρινός: Παραχάραξη της Ιστορίας, απόκρυψη της Αλήθειας, παρουσίαση των γεγονότων με δόλιο τρόπο, πολιτικός Ξεπεσμός…

Στην αρχική του αντίδραση ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός ανέφερε τα εξής:

Επιβεβλημένη η Απόσυρση του Λευκώματος- Βιβλίου που εξέδωσε ο Δήμος Πηνειού και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 στον Δήμο Πηνειού…
 
Ευθεία προσβολή στην Ιστορία του Δήμου Πηνειού αλλά και του πρ. Δήμου Γαστούνης και ειδικά στους Αιρετούς που υπηρέτησαν τα προηγούμενα χρόνια, αποτελεί το περιεχόμενο του Λευκώματος – Βιβλίου με τίτλο ‘’ Οι Αυτοδιοικητικές Εξελίξεις - Ο Δήμος Ήλιδας και η Γαστούνη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 ‘’ που έχει εκδοθεί από το Δήμο Πηνειού και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.
 
Κύριοι του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δ. Ε. γνωρίζετε άραγε την προσβλητική , υβριστική και αλλοιωμένη παρουσίαση των γεγονότων αλλά και τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς στα πρόσωπα που θήτευσαν κατά τις προηγούμενες Δημοτικές περιόδους από τον Παραχαράκτη της Ιστορίας του Δήμου και αποκαλούμενο ως Ιστορικό –
Συγγραφέα – Ερευνητή κ. Κώστα Λούρμπα ;;;
 
Κύριοι του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δ. Ε. γνωρίζετε άραγε ότι θα είστε συμμέτοχοι στην αλλοίωση της Ιστορίας, στην υποβάθμιση γεγονότων και στην προσβολή προσώπων;;;;
 
Κύριοι του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δ. Ε. γνωρίζετε άραγε ότι σκοπός αυτού του βιβλίου θα έπρεπε να είναι η ανάδειξη της ιστορίας του τόπου και όχι ψευδή γεγονότα και σπίλωση προσώπων ;;;;
 
Κύριοι του Δήμου Πηνειού και της Περιφέρειας Δ.Ε. γνωρίζετε άραγε ότι αυτό το λεύκωμα – βιβλίο θα φαίνεται ως επίσημη θέση σας ως προς την Ιστορία του τόπου μας ;;;;
 
Με δεδομένο ότι αναμένω τις επίσημες θέσεις – απαντήσεις σας , επιφυλάσσομαι να επανέλθω προς πάσα κατεύθυνση και με οποιοδήποτε τρόπο"...
 
Η ανακοίνωση του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Φίλια
 

Η ΠΔΕ ανέλαβε υποχρέωση να χρηματοδοτήσει δράσεις όλων των Δήμων της για το 1821. Ο Δήμος Πηνειού επέλεξε την έκδοση δυο βιβλίων με τίτλο:

1)ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΙΣΙΝΗ ΤΗΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ

2) Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΙΣΙΝΗ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΓΑΣΤΟΥΝΗΣ.

Με επιστολές προς το Δήμο αναφέρεται ρητά ότι η Περιφέρεια διατηρεί το δικαίωμά της να αποσύρει τη χρηματοδότησή της σε περίπτωση που διαπιστωθούν ανακολουθίες με βάση την αναλυτική περιγραφή της πρότασης η οποία έχει επισήμως υποβληθεί και έχει εγκριθεί, όρο τον οποίο εγγράφως ο Δήμος έχει αποδεχτεί. Ταυτόχρονα ο Δήμος είχε την υποχρέωση να παρακολουθεί την εξέλιξη του έργου να ζητήσει την τελική έγκριση της Περιφέρειας και να υποβάλει βεβαίωση καλής εκτέλεσης πριν την εκτύπωση- έκδοση των δύο βιβλίων.

Με λύπη μας διαπιστώσαμε ότι ο Δήμος προχώρησε στην έκδοση των βιβλίων χωρίς να έχουν τηρηθεί τα δηλούμενα και συμφωνηθέντα σε σχέση με τα περιεχόμενα των βιβλίων, ενώ ταυτόχρονα μετά την παραλαβή των βιβλίων και χωρίς την τελική έγκρισή μας, διαπιστώσαμε ότι στα κείμενα περιέχονται προσωπικές απόψεις του συγγραφέα που βλάπτουν την τιμή και την υπόληψη πολιτικών προσώπων, γεγονός το οποίο δε συνάδει με το αντικείμενο και τη στόχευση της δράσης «Δυτική Ελλάδα 2021».

Με βάση τα παραπάνω είναι απολύτως κατανοητό ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διατηρεί το δικαίωμα άρσης και έγκρισης του περιεχομένου των εκδοθέντων βιβλίων ακριβώς επειδή αυτό εκφεύγει του εγκριθέντος έργου και επιπροσθέτως, επειδή σε καμία περίπτωση δεν έχει διάθεση να εμπλακεί σε υποκειμενικές απόψεις και γνώμες όπως αυτές εκφράζονται από το συγγραφέα που ο Δήμος Πηνειού επέλεξε για την εκπόνηση του βιβλίου. Το 1821 ενώνει και δεν διχάζει.

Κατόπιν τούτων έχουμε ήδη γνωστοποιήσει στο Δήμο Πηνειού ότι δεν πρέπει να προχωρήσει στη διάθεση των βιβλίων, καθώς επίσης ότι πρέπει να προχωρήσει άμεσα σε διορθώσεις σε σχέση με το περιεχόμενο και να συμμορφωθεί με τα αρχικώς δηλωθέντα και συμφωνηθέντα κατά την υποβολή των προτάσεών του στην ΠΔΕ. Μέχρι τότε δεν θα καταστεί δυνατή η εξόφληση του αναδόχου, δικαίωμα το οποίο τηρεί η Περιφέρεια σύμφωνα με τα ανωτέρω.

Σε προσωπικό επίπεδο κατανοώ πλήρως την αγανάκτηση όσων δικαίως θίγονται με τις προσωπικές απόψεις του συγγραφέα όπως του Πρώην Δημάρχου κ Καστρινού με τον οποίο επικοινώνησα αργά χθες το βράδυ και τον πληροφόρησα για τα πραγματικά γεγονότα, τις προθέσεις και αποφάσεις εκ μέρους της ΠΔΕ. Θέλω όμως να κάνω γνωστό σε όσους θέλουν να εμπλέξουν την ΠΔΕ και την τεράστια προσπάθεια της να τιμήσει τα 200 χρόνια από το 1821 με τοπικές έριδες ή προσωπικές αντιπαλότητες ότι κάτι τέτοιο δεν είναι ανεκτό και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να το ανεχτούμε. Ο οποιοσδήποτε μπορεί να κυκλοφορήσει έντυπο φέροντας ως χρηματοδότη ή εντολοδόχο τον οποιονδήποτε. Αυτό όμως πιστοποιείται μόνο από την πληρωμή. Ως εκ τούτου όλα όσα εκ του πονηρού καταμαρτυρούνται από κάποιους περί ευθύνης της ΠΔΕ για τα γραφόμενα από τρίτο πρόσωπο, είτε από άγνοια είτε από "βεβιασμένη" σιγουριά, πέφτουν στο κενό.

Καστρινός: Θα πράξω τα δέοντα για να τελειώσει το ψέμα , η υποκρισία και ο κανιβαλισμός από την πολιτική ζωή του τόπου μας
 
Με νέα τοποθέτησή του ο πρώην δήμαρχος Πηνειού Αλέξης Καστρινός τόνισε πως μόνη λύση στο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί είναι η άμεση απόσυρση του εν λόγω βιβλίου.
 
"Περί των προσβλητικών και απαξιωτικών χαρακτηρισμών του Λευκώματος - Βιβλίου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση με τίτλο ΄΄ Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΣΤΟΥΝΗ - ΟΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΄΄ ...
 
Η ΄΄αξιοπιστία΄΄ του Συγγραφέα, αποκαλούμενου ακόμα ως ''ιστορικού - ερευνητή'' κλπ που ισχυρίζεται ψευδόμενος με σημερινή του δήλωση ότι το συγκεκριμένο βιβλίο βρίσκεται υπό έκδοση - που σας το παρουσιάζω φωτογραφιζόμενο - αποδεικνύει για ακόμη μία φορά τον χαρακτήρα του και το μέγεθος της αλήθειας που τον χαρακτηρίζει.
 
Σας ενημερώνω δε, ότι θα πράξω τα δέοντα για να τελειώσει το ψέμα , η υποκρισία και ο κανιβαλισμός από την πολιτική ζωή του τόπου μας.
 
Οι κύριοι του Δήμου Πηνειού πόσο θα κρύβονται ακόμα...
 
Περιμένω και την άποψη του εκδότη ...
 
Επειδή συνειδητά και επαναλαμβανόμενα το συγκεκριμένο βιβλίο θίγει ανθρώπους, αξιοπρέπειες και υπολήψεις η μόνη λύση είναι η άμεση ΑΠΟΣΥΡΣΗ του...
Η διευκρινιστική ανακοίνωση του Κώστα Λούρμπα
 
Ο κ. Κώστας Λούρμπας δήλωσε:
 
«Σχετικά με τα δύο βιβλία που είναι υπό έκδοση με την ευκαιρία της επετείου των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, έχω να παρατηρήσω τα εξής:
Θεώρησα υποχρέωσή μου να προσφέρω αφιλοκερδώς και με καλή πρόθεση ιστορικό υλικό με δύο στόχους:
 
1) «Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΟΣ ΚΑΙ Η ΓΑΣΤΟΥΝΗ’’ (Δεν έχει σχέση με το σημερινό Δήμο Ήλιδας, αλλά τον παλαιό μέχρι το 1914). Να διαφανεί η συμβολή των Σισιναίων στα γεγονότα της Επανάστασης και η συμμετοχή τους στις αυτοδιοικητικές διαδικασίες με το νέο Κράτος, καθώς και οι εξελίξεις μέχρι σήμερα, και
 
2) «ΣΤΗ ΓΑΣΤΟΥΝΗ ΚΑΠΟΤΕ…’’. Η συμβολή των Σισιναίων στην τοπική ανάπτυξη και οι βάσεις που έβαλαν, εκθέτοντας δράσεις, που κράτησαν στη ζωή τη Γαστούνη μέχρι σήμερα.
 
Το ιστορικό υλικό θα το κρίνουν οι ειδικοί επί τούτου.
 
Στα γεγονότα που εκτίθενται και ειδικά αυτά που γνώρισα και συμμετείχα, έχω τη δική μου άποψη και δεν την αλλάζω με τίποτα.
 
Όσοι έχουν άλλη άποψη, αυτό είναι ανθρώπινο και φυσικό τους δικαίωμα, αλλά όμως οφείλουν, αν είναι πλήρως ενημερωμένοι, να την διατυπώνουν με επιχειρήματα και θέσεις.
 
Όχι με ύβρεις. Σε ύβρεις και άλλα μέσα καταφεύγουν όσοι δεν έχουν επιχειρήματα και δεν μπορούν να δουν κατάματα την ωμή πραγματικότητα.
 
Πιστεύω ότι έχω κάνει τη σωστή παρουσίαση από έρευνες και βιώματα που είχα, αλλά, ίσως να μην ήταν σκόπιμο κάποια πράγματα να τοποθετηθούν τώρα σε αυτό το βιβλίο, αφού δεν αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο το νόημα των λέξεων και το πνεύμα της εργασίας. Εξ άλλου στο παρελθόν έχουν πάλι δημοσιευθεί, χωρίς ποτέ κανείς να διαμαρτυρηθεί. Τώρα ΓΙΑΤΙ; Αλλά ο θόρυβος είναι μάταιος, αφού τίποτα δεν έχει ελεγθεί και κυκλοφορήσει επίσημα.
 
Ίσως θα έπρεπε να υπήρχε μια επιτροπή ελέγχου και επεξεργασίας των κειμένων και προσαρμογής τους στο πνεύμα της συγκυρίας, για τα οποία κείμενα δεν υπήρχε πρόθεση να θιγεί κανείς, ούτε να έρθει σε δύσκολη θέση η Δημοτική Αρχή, η οποία δεν είχε καμιά συμμετοχή στη διατύπωση των κειμένων.
 
Αναλαμβάνω το ποσοστό της ευθύνης που μου αναλογεί και προτίθεμαι να συμβάλω στο μέτρο που πρέπει, ώστε να επαναδιατυπωθούν όλες εκείνες οι αναφορές, που ερμηνεύτηκαν με ποικίλους τρόπους και δημιούργησαν ένταση, ενώ πρόθεσή μας ήταν να τιμηθούν ΟΛΟΙ, όσοι συνέβαλαν με τις δυνατότητές τους ο καθένας, στην πορεία της Γαστούνης μέχρι σήμερα.
 
Εκτιμώ ότι το αποτέλεσμα θα είναι ικανοποιητικό για όλους».
 
Δημοσθένης Χριστόπουλος:  «Το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη»
 
Ο γιος του αείμνηστου πρώην δημάρχου Γαστούνης Αθανάσιου Χριστόπουλου, μετά το σάλο που έχει ξεσπάσει για το θέμα τοποθετήθηκε και ο ίδιος δημόσια για το θέμα, καθώς θίγεται η τιμή, η προσωπικότητα και η μνήμη του πατέρα του.
 
"Από την Πέμπτη 09/12/2021 , οπότε και έλαβα γνώση του περιεχομένου ενός εκ των δύο βιβλίων Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΚΑΙ Η ΓΑΣΤΟΥΝΗ του συγγραφέα ( άραγε από πότε ; ) Κώστα Λούρμπα , πολλά πέρασαν από το μυαλό μου .
 
Το πρώτο που έκανα ήταν να αναθέσω στους δικηγόρους μου την υπόθεση , προκειμένου να ελέγξουν και να προχωρήσουν σε αγωγές κατά του «συγγραφέα» του βιβλίου (Κώστα Λούρμπα) , του εκδότη (δήμου Πηνειού) και του χρηματοδότη (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ) για την προσβολή της τιμής και της προσωπικότητας του αειμνήστου πατέρα μου πρώην δημάρχου Γαστούνης Αθανασίου Χριστόπουλου.
 
Το δεύτερο που έκανα ήταν να ενημερώσω τον εκπρόσωπο του δήμου Πηνειού , δήμαρχο Πηνειού Κο Ανδρέα Μαρίνο , για την ντροπή που νιώθουμε ο δήμος Πηνειού να υπογράφει, ως εκδότης, ένα τέτοιο βιβλίο - όνειδος για όλους τους διατελέσαντες δημάρχους και δημοτικούς συμβούλους και να τον ενημερώσω για τις νομικές εξελίξεις που θα ακολουθήσουν
 
Και
 
Το τρίτο που έκανα , την ίδια πάντα ημέρα , ήταν να ενημερώσω για τα ανωτέρω σχετικά και τον Κο Φαρμάκη , Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας .
 
Αποτέλεσμα όλων των ενεργειών μου ήταν , την Πέμπτη 09/12/2021 , η μεν Περιφέρεια μετά από δική της επικοινωνία μαζί μου και τη σχετική διαβεβαίωση του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη , να μην δεχθεί να χρηματοδοτήσει το συγκεκριμένο βιβλίο και να ζητήσει την απόσυρσή του, ο δε δήμος Πηνειού να μην υπογράψει τη σχετική βεβαίωση καλής εκτέλεσης του έργου και το βιβλίο να αποσυρθεί (όπως μου έστειλε σε μήνυμα αρμόδιος αντιδήμαρχος στις 22:30 την Πέμπτη το βράδυ) .
 
Παρά την πίκρα μας για την δημόσια διαπόμπευση του Αθανασίου Χριστόπουλου , σκεφτήκαμε να σταματήσουμε σε αυτές μας τις ενέργειες.
 
Επειδή όμως , όπως λέει και η παροιμία : «τον αράπη και αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς » , με τη σημερινή διευκρινιστική του δήλωση ο Κώστας Λούρμπας μας λέει και χαζούς και αμόρφωτους , γιατί όπως χαρακτηριστικά αναφέρει : «…αφού δεν αντιλαμβάνονται όλοι με τον ίδιο τρόπο το νόημα των λέξεων και το πνεύμα της εργασίας » και παραμένει αμετανόητος παρά την συνολική κατακραυγή και τη χλεύη του συνόλου των πολιτών τόσο του δήμου Πηνειού όσο και της ευρύτερης περιοχής , αναφέροντας ότι « στα γεγονότα που εκτίθενται και ειδικά αυτά που γνώρισα και συμμετείχα , έχω την δική μου άποψη και δεν την αλλάζω με τίποτα » .
 
ΈΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ :
 
1ον Ο κατά τα άλλα λαλίστατος δήμος Πηνειού , μέσω της ιστοσελίδας του και της ιστοσελίδας του Κου Δημάρχου , από πότε αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι ο εκδότης ενός βιβλίου , που όπως αναφέρει και ο «συγγραφέας» του εκφράζει προσωπικές του απόψεις και κρίσεις ;
 
2ον Ο κατά τα άλλα λαλίστατος δήμος Πηνειού, μέσω της ιστοσελίδας του και της ιστοσελίδας του Κου Δημάρχου , από πότε αναλαμβάνει την ευθύνη να είναι ο εκδότης ενός βιβλίου , που ενώ έχει ως θέμα τους Σισιναίους και τη συμβολή τους στην ελληνική επανάσταση του 1821 , αυτό αναλώνεται όπως αναφέρει και ο «συγγραφέας» του στις εξελίξεις στις σύγχρονες ημέρες και να αναλώνεται στο να εκφράζει προσωπικές του απόψεις και κρίσεις ;
 
3ον ο Κος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θα αναλάβει την πρωτοβουλία να συγκληθεί το δημοτικό συμβούλιο , προκειμένου να πάρει δημόσια θέση για την προσωπική ενέργεια του Κου Δημάρχου να πάρει την ευθύνη της έκδοσης αυτού του βιβλίου – εκτρώματος για την πολιτική ζωή της πόλης και να τοποθετηθεί για τα όσα καταμαρτυρούνται για όλους όσοι διετέλεσαν δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι αυτής της πόλης ;
 
4ον ο Κος δήμαρχος και το δημοτικό συμβούλιο ποια θέση έχουν απέναντι στο ύφος και στο ήθος του ψευτοσυγγραφέα Κώστα Λούρμα , τι στιγμή που ο θεσμός της δημαρχίας διαπομπεύεται και εξευτελίζεται από το δημόσιο ράπισμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας , ότι άλλο μας παρουσιάσατε
ως σύγγραμμα και άλλα μας «πλασάρατε» , θεωρώντας και τους της Περιφέρειας χαζούς και άμυαλους και συμμέτοχους στα πολιτικά σας παιχνίδια , και η οποία επισήμως καταδικάζει το περιεχόμενο του εν λόγο βιβλίου με την άρνηση της να το εντάξει στα πλαίσια των δράσεων
για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης και να το χρηματοδοτήσει ;
 
5ον Ποια είναι η επίσημη δημόσια θέση νυν δημοτικών συμβούλων (κυρίως της συμπολίτευσης ) , οι οποίοι υπήρξαν κατά καιρούς σύμβουλοι και αμεσότατοι συνεργάτες του αειμνήστου Αθανασίου Χριστόπουλου ;
 
6ον Θα ελεγχθεί η δια της πλαγίας οδού και με άλλους τρόπους χρηματοδότηση του συγκεκριμένου βιβλίου από πόρους πλέον του δήμου Πηνειού και θα εξασφαλισθεί η οριστική απόσυρσή του , το οποίο όχι απλά κυκλοφόρησε όπως ισχυρίζεται ο Κώστας Λούρμπας αλλά ήταν και «ντάνες» στο ισόγειο του δημαρχείου ;
 
7ον από πότε Κώστα Λούρμπα το κοινωνικό και πολιτικό σου ανάστημα είναι τέτοιο που θα ασχοληθείς εσύ προσωπικά
με τα πεπραγμένα του αειμνήστου Αθανασίου Χριστόπουλου
( και ξέρεις πολύ καλά τι γνωρίζω και τι εννοώ και για ποια πράγματα μιλώ) ;
 
8ον Σαν δημότης Γαστούνης, αγνοώ ποιος σε έχρισε προστάτη αυτής της πόλης , που από ότι γνωρίζω η μόνη σου συμμετοχή μετά το 2006 είναι να μας κοιτάς αφ΄ υψηλού από το μπαλκόνι της οικίας σου ,
 
9ον Περιμένουμε έως και την Τετάρτη 15/12/2021 , την επίσημη θέση τόσο του δημάρχου Πηνειού όσο και του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Πηνειού ,
 
10ον και τελευταίο : θα μπορούσα να αναφέρω και άλλα πολλά περί του ατόμου και της προσωπικότητάς σου , αλλά σεβόμενος την οικογένεια τόσο του Γιώργου Παπαντωνίου όσο και των παιδιών σου Δημήτρη και Διονύση που δεν φταίνε σε τίποτα για τα πεπραγμένα σου και δεν θέλω να τους στιγματίσω ως επαγγελματίες μέσα στην Γαστούνη εξαιτίας των δικών σου έργων , περιορίζομαι προ στο παρόν μόνο στα ανωτέρω και θα επανέλθω δριμύτερος μόνο αν χρειαστεί από οποιαδήποτε πρόκλησή σου στο μέλλον, όχι στο πρόσωπο μου αλλά στο όνομα του πατέρα μου , που δεν σεβάστηκες τον θάνατό του και δεν περίμενες την απάντηση στις προσβολές στο πρόσωπό του , θεωρώντας όλα αυτά τα χρόνια την μη απάντηση της οικογενείας μας στις συνεχείς προσβολές σου , ως αδυναμία να υπερασπιστούμε τη μνήμη και την τιμή της υπόληψης του πατέρας μας .
ΕΠΙΦΥΛΑΣΣΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΟΝΤΑ..." κατέληξε ο κ. Χριστόπουλος...
 

Ανδρέας Μαρίνος: «Προσωπικές απόψεις δεν έχουν θέση σε ιστορικό βιβλίο»

Ο Δήμαρχος Πηνειού κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε: «Ανέθεσα ως Δήμαρχος Πηνειού στον συγγραφέα και ιστορικό κ. Κώστα Λούρμπα τη συγγραφή δύο έργων με θέμα: 1/ «Η προσφορά της οικογένειας Σισίνη στην αυτοδιοίκηση της επαρχίας Γαστούνης» και 2/ « Ιστορία της οικογένειας Σισίνη της Γαστούνης», την χρηματοδότηση των οποίων ανελαβε η Περιφέρεια ΔΕ.

Όταν διαπίστωσα ότι τα βιβλία δεν υπηρετούσαν το σκοπό της ανάθεσης, δεν υπέγραψα τη βεβαίωση καλής εκτέλεσης, πράξη που προηγήθηκε της ανακοίνωσης του Αντιπεριφερειάρχη Διοίκησης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ανδρέα Φίλια ,στον οποίο συστήνω περισσότερη προσοχή στην διατύπωση των δηλώσεών του.

Όσον αφορά τις απόψεις του συγγραφέα και τ. Δημάρχου Γαστούνης κ. Κώστα Λούρμπα για διατελέσαντες Δημάρχους, δηλώνω ότι δεν τις συμμερίζομαι και επιπλέον δεν είχαν θέση στις σελίδες ενός συγγραφικού έργου που αφορούσε στη συμβολή της Γαστούνης στον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821».

Lourbas Vivlio1
 
Lourbas Vivlio2
 
Lourbas Vivlio3
 
Lourbas Vivlio4

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Beauvoir

Studio Μαθηματικών