LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

29|12
2021
17:33

Διεθνική συνάντηση στην Πάτρα στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού έργου GRASPINNO PLUS

Στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε η διεθνική συνάντηση των εταίρων του ευρωπαϊκού έργου Interreg MED “GRASPINNO PLUS” στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2021. Συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των εταίρων και συγκεκριμένα, από το Terre di Siena Lab (Ιταλία), το Επιμελητήριο Ηλείας, το Επιμελητήριο Εμπορίου και Βιομηχανίας της Τεράσας (Ισπανία), την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια της Ούμπριας (Περιφερειακή Διεύθυνση Αγροδιατροφής, Περιβάλλοντος, Ενέργειας, Πολιτισμού, Ψυχαγωγίας και Πολιτιστικών αγαθών) (Ιταλία), το Πανεπιστήμιο Πατρών, καθώς και η Υπεύθυνη έργου Maria Groueva, στέλεχος της Κοινής Γραμματείας του MED .

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν τεχνικά, διοικητικά και οικονομικά θέματα του έργου, ενώ έγινε προγραμματισμός για το επόμενο χρονικό διάστημα. Το έργο GRASPINNO PLUS συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση μέσω του προγράμματος Interreg MED 2014 – 2020, στο πλαίσιο της πέμπτης πρόσκλησης για modular έργα, στον Άξονα Προτεραιότητας 1.1. Το έργο, που ξεκίνησε τον Ιούνιο του 2021, στοχεύει στην περαιτέρω μεταφορά και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου GRASPINNO που στηρίζει Δημόσιες Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜμΕ) που υλοποιούν και συμμετέχουν σε διαδικασίες Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων (ΠΔΣ). Το έργο GRASPINNO PLUS θα αυξήσει τις διακρατικές δραστηριότητες καινοτόμων φορέων και δικτύων βασικών τομέων της περιοχής της Μεσογείου στο πλαίσιο της Κοινότητας Πράσινης Ανάπτυξης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίωνας Ζαΐμης, ο οποίος συμμετείχε στην εταιρική συνάντηση τόνισε τη σημασία των Πράσινων Δημόσιων Συμβάσεων για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τους δημόσιους φορείς. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας κινείται προς αυτή την κατεύθυνση, το οποίο αποδεικνύεται και μέσα από τα σχετικά ευρωπαϊκά προγράμματα στα οποία συνεχίζει να συμμετέχει».

Η συνάντηση διεξήχθη σε υβδρική μορφή.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο στις ιστοσελίδες http://www.graspinno.eu/ και https://graspinno.interreg-med.eu/

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ