LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

15|01
2022
14:20

Πάτρα: Μολύνθηκαν με κορωνοϊό ασθενείς της Παθολογικής Κλινικής

Συναγερμός στο νοσοκομείο Ρίου

Σήμα συναγερμού σήμανε χθες στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο Πατρών  μετά τη μόλυνση με κορωνοϊό ασθενών της Παθολογικής Κλινικής.
Το γεγονός ανέδειξε την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης της Παθολογικής Κλινικής εξ αιτίας της συνεχούς αυξανόμενης πίεσης σε νοσηλείες και οδήγησε στην απόφαση μεταφοράς και άλλων non covid παθολογικών ασθενών στο «Ολύμπιον».

Την κατάσταση πήρε στα χέρια του ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητής Μάρκος Μαραγκός, ο οποίος έθεσε άμεσα σε ισχύ την περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων με μείωση στο minimum των συνοδών και επίδειξη πρόσφατων rapid test, ενώ διενεργείται διεξοδική ιχνηλάτηση.

«Όντως είχαμε κάποια κρούσματα ασθενών στην Παθολογική Κλινική. Στο πλαίσιο αυτό ελήφθησαν άμεσα μέτρα. Έτσι πέραν της απομόνωσης των κρουσμάτων και της σχολαστικής απολύμανσης των χώρων, ελέγχθηκε όλο το ιατρονοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό συμπεριλαμβανομένων και των φοιτητών. Είναι αλήθεια ότι η πανδημία είναι μια κατάσταση με δυναμική εξέλιξη, γεγονός που εκφράζεται στην παρούσα οξεία φάση, με συρροή εισαγωγών ασθενών covid και εν παραλλήλω με εισαγωγές παθολογικών ασθενών.Αποτελεί κοινό τόπο η αναγκαιότητα άμεσης αποσυμφόρησης των Κλινικών για να μπορεί να επιτευχθεί στην παρούσα κατάσταση και με τα υπάρχοντα μέσα σωστή νοσηλεία σε όλο το φάσμα των ασθενών. Έτσι τέθηκε θέμα μεταφοράς και άλλων παθολογικών ασθενών στο «Ολύμπιον» στο πλαίσιο των κλινών που μας διατίθενται με την υπάρχουσα σύμβαση. Η κατάσταση είναι απολύτως ελέγξιμη και για να συνεχίζει να παραμένει, τα μέτρα και οι έλεγχοι θα είναι απόλυτα αυστηροί ώστε να μην υπάρξουν νέα περιστατικά» δήλωσε στην εφημερίδα «Γνώμη» ο διευθυντής της Παθολογικής Κλινικής Καθηγητής Παθολογίας/Λοιμωξιολογίας και Αντιπρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Μάρκος Μαραγκός.

Πηγή: TheBest.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ