LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

16|01
2022
09:15

Πύργος: “Φρένο” στην ανάπλαση του Επαρχείου - “Γκάζι” στην ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη

Σε διαφορετικές ταχύτητες κινούνται τα έργα στο δήμο Πύργου και αιτία σε αυτό είναι οι καθυστερήσεις στις πληρωμές του ΕΣΠΑ. Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος μίλησε στο ilialive.gr για τη διακοπή των εργασιών στην κεντρική πλατεία και το λόφο του Επαρχείου αλλά και την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη που ξεκινά αυτή την εβδομάδα.

Αναφερόμενος στο έργο της ανάπλασης του Επαρχείου ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως “… είναι γνωστόν ο ανάδοχος έκανε αίτηση διακοπής εργασιών αφού είναι απλήρωτος για όλες τις εργασίες που έχει κάνει μέχρι σήμερα. Και οι οποίες με βάση τους λογαριασμούς που έχει καταθέσει φτάνουν περίπου στις 300.000 €. Μετά την πίεση που έχουμε ασκήσει τόσο στο υπουργείο Οικονομικών όσο και στην Περιφέρεια, κατανεμήθηκε η προκαταβολή για διάφορα έργα του ΕΣΠΑ μεταξύ των οποίων και αυτό στο Επαρχείο, είναι 75.000 €, μέσα στην εβδομάδα θα έχουμε μία σύσκεψη με τις υπηρεσίες και τον ανάδοχο, προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα το έργο. Ο ίδιος θέλει να το συνεχίσει, Η αίτηση διακοπής εργασιών έγινε για να υπάρξει ένας μοχλός πίεσης, υπάρχει βεβαίως ένα γενικότερο πρόβλημα, με τις χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ αλλά έχουμε την διαβεβαίωση τόσο από τον Περιφερειάρχη τον κ. Φαρμάκη και δεν έχουμε λόγο να τον αμφισβητούμε, όσο και από το υπουργείο Οικονομικών από τον κ. Σκυλακάκη ότι μέσα στο 2022 οι χρηματοδοτήσεις για έργα του ΕΣΠΑ θα συνεχιστούν απρόσκοπτα και τα έργα θα ολοκληρωθούν διότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το 2023 κλείνει η προγραμματική περίοδος” σημείωσε ο Γιάννης Αργυρόπουλος.

Σε ότι αφορά την ανάπλαση της οδού Κολοκοτρώνη και των παράπλευρών οδών, τα έργα ξεκινούν αυτή την εβδομάδα. “Είναι ένα έργο το οποίο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους, το οποίο έχει φυσικό αντικείμενο 368.000 € καθώς ο αρχικός προϋπολογισμός ήταν 600.000 € αλλά ο ανάδοχος που είναι η εταιρεία ΔΙΑΣΤΑΣΗ είχε δώσει μία έκπτωση της τάξεως του 40 – 45 %. Θα γίνουν επίσης παρεμβάσεις και στις κάθετες οδούς δηλαδή στην Αγίου Νικολάου, στη Λετρίνων, στην Σισίνη, στην Πετραλιά, στην Αγίου Χαραλάμπους και στην Κρεστενίτη. Το έργο περιλαμβάνει πλακόστρωση τόσο του οδοστρώματος όσο και των πεζοδρομίων, σε όλους αυτούς τους δρόμους οι οποίοι θα μετατραπούν σε δρόμους ήπιας κυκλοφορίας”.

Ο κ. Αργυρόπουλος τόνισε πως “… πρόκειται για ένα έργο που εντάσσεται στο γενικότερο σχεδιασμό που έχουμε για την αναμόρφωση του λεγόμενο ιστορικού κέντρου της πόλης και θα ακολουθήσουν κι άλλα τέτοια έργα όπως είναι η ανάπλαση της 28ης Οκτωβρίου, πιστεύουμε ότι αυτό το έργο θα ξεκινήσει έως το Πάσχα και προγραμματίζουμε άλλα δύο έργα την ανάπλαση της οδού Καραϊσκάκη και της πλατείας Μίκη Θεοδωράκη της παλιάς πλατείας Νικάκη, το έχουμε προτείνει στο πρόγραμμα “Αντώνης Τρίτσης” και αναμένουμε την έγκρισή του. Τώρα σχεδιάζουμε και πρόταση για το “πράσινο ταμείο“ που αφορά στην ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου της Αγίας Κυριακής, την πλατεία Δικαστηρίων, την οδό Κοραή και τις άλλες κάθετες οδούς από την Κοραή”.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών αναφέρθηκε και σε παρεμβάσεις που γίνονται και αφορούν τις ράμπες ΑμεΑ. “Ύπήρχε μία διχογνωμία υπηρεσιακών παραγόντων για την μελέτη, σε σύσκεψη που κάναμε την προηγούμενη εβδομάδα το λήξαμε, αμβλήθηκαν οι διαφωνίες και οι ενστάσεις που υπήρχαν και από την ερχόμενη εβδομάδα θα συνεχιστεί το έργο από ότι με ενημέρωσαν, θα ξεκινήσει από την οδό Ερμού όπου εκεί προβλέπεται η βελτίωση των ραμπών που υπάρχουν σήμερα αλλά και η δημιουργία νέων”.

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

Studio Μαθηματικών