LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
11:25

Ρίο: Το Γυμνάσιο με το προκάτ που πήρε φωτιά και οι 800 μαθητές χωρίς πεζοδρόμιο

Αναστάτωση στην σχολική κοινότητα

Αναστάτωση έχει προκαλέσει η φωτιά που ξέσπασε, αργά το βράδυ της Τετάρτης, σε κοντέινερ, που λειτουργούσε ως αποθήκη, στο Γυμνάσιο Ρίου με την Πυροσβεστική υπηρεσία να ερευνά το αν επρόκειτο για εμπρησμό ή για βραχυκύκλωμα, ενώ πληροφορίες του thebest.gr αναφέρουν ότι κάτω από το κοντέινερ υπήρχαν σκουπίδια και αυτά ήταν που πήραν φωτιά.

Το κοντέινερ ήταν προκάτ και βρισκόταν ακριβώς δίπλα σε επίσης προκάτ σχολική αίθουσα που υπάρχει εντός του χώρου του σχολείου γεγονός που προκάλεσε προβληματισμό και ανησύχησε στη σχολική κοινότητα του Ρίου.

Αξίζει  να σημειωθεί ότι σήμερα δεν έγιναν μαθήματα, ενώ στο σχολείο βρίσκεται συνεργείο του Δήμου προκειμένου να αποκατασταθούν οι ζημιές.

Ο κ. Τάκης Πετρόπουλος αναφέρει στο thebest.gr:  «Εκεί υπάρχει ένα κοντέινερ που χρησιμοποιούσαν νομίμως ως αποθήκη στο σχολείο. Το κοντέινερ έπιασε φωτιά, πήγε άμεσα η πυροσβεστική και δεν έχει γίνει μεγάλη ζημιά. Η πυροσβεστική έχει ξεκινήσει έρευνα για να δει αν πρόκειται για δολιοφθορά ή για βραχυκύκλωμα. Έχει γίνει ζημιά στο ηλεκτρικό δίκτυο του σχολείου και γι’ αυτό δεν λειτούργησε σήμερα. Οι υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται στο σημείο και προσπαθούν να αποκαταστήσουν τις ζημιές για να μπορέσει να λειτουργήσει το σχολείο. Περιμένουμε το πόρισμα της πυροσβεστικής για να δούμε τα αίτια της φωτιάς».

Σε επικοινωνία που είχε το thebest.gr μαζί της,  η πρόεδρος της κοινότητας Ρίου Νικολίτσα Μπετιχαβά, έκανε γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι 800 περίπου μαθητές της περιοχής. «Το κοντέινερ που έπιασε φωτιά είναι προκάτ και βρίσκεται δίπλα με αίθουσες επίσης προκάτ. Πάγιο αίτημα της κοινότητας είναι η ανέγερση Λυκείου Ρίου, επί της οδού Βουρλούμη, σε οικόπεδο της κοινότητας, που έχει αγοραστεί για το σκοπό αυτό, έτσι ώστε τα παιδιά να φύγουν κάποια στιγμή από τις προκάτ αίθουσες» λέει η κ. Μπετιχαβά.  «Στο Ρίο υπάρχουν 800 μαθητές στο σχολεία και δεν υπάρχουν πεζοδρόμια για να κινούνται προς το σχολείο στην οδό Σώμερσετ που είναι ευρείας κυκλοφορίας. Έτσι οι μαθητές αναγκάζονται να περπατούν στο δρόμο με όποιο κίνδυνο μπορεί αυτό να σημαίνει».

Τέλος, ως λυπηρό χαρακτήρισε το συμβάν, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας, τονίζοντας:  «Αυτό που συνέβη είναι λυπηρό, είτε ήταν εμπρησμός είτε ήταν τυχαίο γεγονός που προκάλεσε τη φωτιά. Ήταν ένας χώρος του σχολείου, που σίγουρα από την στιγμή που υπήρξαν καταστροφές μας λυπεί σαν φαινόμενο»

Πηγή: TheBest.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ