LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

21|01
2022
13:37

Μαρίνος: Σε νέα εποχή το Μουσικό Σχολείο Βαρθολομιού

Ανοικτή ενημερωτική συνάντηση με τον σύλλογο γονέων - Παρόντες  η πρόεδρος της ΕΛΜΕ, εκπρόσωποι μαθητών και διδασκόντων

Στο κάλεσμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Μουσικού Σχολείου Βαρθολομιού ανταποκρίθηκε για μια ακόμη φορά  ο Δήμαρχος Πηνειού Ανδρέας Μαρίνος, αποδεικνύοντας έμπρακτα ότι  η Δημοτική Αρχή από την πρώτη μέρα ανάληψης των καθηκόντων  της  βρίσκεται στο πλευρό της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας και επιλύει προβλήματα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρήστος Αντωνόπουλος, παρουσία εκπροσώπων μαθητών,  του Συλλόγου Διδασκόντων, της προέδρου της ΕΛΜΕ κ. Αναστασίου Στέλλας, των Αντιδημάρχων Παιδείας κ. Σ. Μάλλιαρη και Τεχνικών Υπηρεσιών  και  προέδρου της Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Δ. Βασιλόπουλου και  του δημ. συμβούλου κ. Α. Τσαουσάκη, ενημέρωσε για τα προβλήματα του Σχολείου,

Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Χρ. Αντωνόπουλος  τόνισε μεταξύ άλλων: «Αν εξαιρέσουμε τις τελευταίες πολύ σοβαρές προσπάθειες που έχουν γίνει για την υλοποίηση του έργου κατασκευής του νέου κτιρίου,  από τις υπόλοιπες πλευρές που απαρτίζουν το θέμα υπάρχει μεγάλη αρνητικότητα. Το Σχολείο μας περνάει μια κρίση. Φοιτούν 68 παιδιά σε αντίθεση με άλλες χρονιές που είχαμε ξεπεράσει τα 120 παιδιά».

dimos piniou mousiko sxoleio2

Στη διαδικασία προσυμβατικού

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος δήλωσε:  «Όταν αναλάβαμε βρήκαμε μια μελέτη στο χρονοντούλαπο, ενώ ήταν ορατός ο κίνδυνος το Μουσικό να μεταφερόταν στον Πύργο. Ευτυχώς για την σχολική μονάδα και τον Δήμο μας, βρήκα δύο φίλους: τον Θανάση Γιάνναρη  και τον  Θεόδωρο Κυριαζόπουλο, τον διευθύνοντα σύμβουλο και τον Γενικό διευθυντή Έργων της  ΚτΥΠ. Παράλληλα εξασφάλισα και την σύμφωνη άποψη για να προχωρήσουμε από τον Περιφερειάρχη ΔΕ  Νεκτάριο Φαρμάκη. Σε χρόνο ρεκόρ «τρέξαμε» όλες αυτές τις διαδικασίες και εντάχθηκε το έργο στο  ΕΠ της  ΠΔΕ και η χρηματοδότηση  ανέρχεται στο ποσό των περίπου 8 εκατ. Ευρώ. Ένα μεγάλο έργο αφού μιλάμε για ένα υπερσύγχρονο βιοκλιματικό σχολείο. Σύντομα θα εγκατασταθεί ο εργολάβος αφού ήδη βρισκόμαστε στον προσυμβατικό έλεγχο και αναμένουμε την συνεδρίαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Το Μουσικό Σχολείο, το στολίδι μας, θα περάσει σε νέα εποχή».

Από την πλευρά του ο κ. Δ. Βασιλόπουλος πρότεινε να υπάρχει μια πανηλειακή  διά ζώσης  εκστρατεία ενημέρωσης  εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες, για την προσφορά και το έργο του Μουσικού Σχολείου.

Ο Δήμαρχος κ. Ανδρέας Μαρίνος, κάλεσε τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και τους εκπροσώπους των μαθητών, να παραδώσουν λίστα με ζητήματα αρμοδιότητας του Δήμου καθώς και του υπουργείου Παιδείας, τα οποία θα προωθήσει προς επίλυση, αρμοδίως.

(Δελτίο Τύπου)

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ