LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

22|01
2022
11:35

Πάτρα: Ελεύθερος ο άνδρας που επιτέθηκε στη φίλη του με 21 μαχαιριές

Τραυμάτισε την πρώην φίλη του, με κουζινομάχαιρο 21 φορές – Καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια κάθειρξη, αλλά έμεινε ελεύθερος…

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Καλαβρύτων ένας 29χρονος που είχε καταφέρει 21 μαχαιριές στην πρώην σύντροφό του, τραυματίζοντάς την σοβαρά.

Παρά το βαρύ κλίμα που επικρατεί τελευταία, γύρω από τα εγκλήματα έμφυλης βίας, το δικαστήριο των Καλαβρύτων υπήρξε αρκετά επιεικές απέναντι στον κατηγορούμενο, αφού δέχθηκε η ποινή του να έχει αναστέλλουσα ισχύ μέχρι το εφετείο και έτσι αφέθηκε ελεύθερος.

Το αιματηρό επεισόδιο είχε συμβεί ξημερώματα Κυριακής 30 Ιουνίου του 2019 στην περιοχή της Αγυιάς στην Πάτρα. Ο νεαρός επιστρέφοντας από τον Βόλο, είχε εισβάλει στο διαμέρισμα της 19χρονης με την οποία διατηρούσε σχέση η οποία επρόκειτο να διακοπεί. Η κοπέλα, με καταγωγή από το Μεσολόγγι, βρισκόταν στο σπίτι της, μαζί με τη δίδυμη αδελφή της.

Ο νεαρός άνδρας είχε έντονο διαπληκτισμό με τη 19χρονη, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες, δεν ήθελε να συνεχίσει άλλο την σχέση αυτή. Τότε ο κατηγορούμενος άρπαξε ένα κουζινομάχαιρο και επιτέθηκε με απίστευτο μένος.

Η ανυπεράσπιστη κοπέλα προσπάθησε να τρέξει και να κρυφτεί, ενώ η δίδυμη αδελφή της επιχείρησε να την προστατεύσει, αλλά ήταν αδύνατο, καθώς ο νεαρός που βρισκόταν σε κατάσταση αμοκ, την πρόλαβε και τη χτύπησε με το μαχαίρι, 21 φορές.

Οταν κατάλαβε τι είχε κάνει, μετέφερε τη 19χρονη κοπέλα μαζί με την αδελφή της στο νοσοκομείο του Ρίου. Ως εκ θαύματος, η νεαρή είχε υποστεί επιφανειακά τραύματα, κυρίως στην κοιλιακή χώρα και στον θώρακα, ενώ ένα πιο σοβαρό ήταν στον πνεύμονα, ωστόσο κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Ο δράστης, στο μεταξύ, είχε φύγει από το νοσοκομείο, αλλά εντοπίστηκε λίγη ώρα αργότερα από στην Αστυνομία στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, όπου και συνελήφθη.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Να σημειωθεί ότι ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του στον εισαγγελέα, είχε αφεθεί προσωρινά ελεύθερος μόνο με κάποιους περιοριστικούς όρους, ενώ και μετά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία θα παραμείνει και πάλι ελεύθερος.

Καταδικάστηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην ανώτερη των ποινών, δηλαδή σε οκτώ χρόνια κάθειρξη, συν δύο χρόνια φυλάκιση για παράβαση του νόμου περί όπλων και για οπλοχρησία, όμως το δικαστήριο αναγνώρισε αρκετά ελαφρυντικά, όπως, ότι τελούσε σε βρασμό ψυχικής ορμής, τον πρότερο έντιμο βίο και γιατί μετάνιωσε για την πράξη του και προσπάθησε να επανορθώσει, καθώς μετέφερε το θύμα στο νοσοκομείο.

Ετσι το δικαστήριο δέχθηκε η ποινή του να έχει αναστέλλουσα ισχύ μέχρι την εκδίκαση της έφεσης και του επέβαλε μόνο τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Πηγή: Pelop.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ