LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|01
2022
12:38

Πάτρα: Προφυλακίστηκε ο Πατρινός για τα αναβολικά

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε με σύμφωνη γνώμη Εισαγγελέα και Ανακριτή Πατρών ο Πατρινός, ο οποίος κατηγορείται για εμπορία και διακίνηση παράνομων αναβολικών ουσιών και άλλων φαρμακευτικών σκευασμάτων σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Ο Πατρινός συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα από κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας, η οποία έκανε λόγο για εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος διακίνησης αναβολικών το οποίο δρούσε για τουλάχιστον πέντε χρόνια με πελάτες 27 αθλητές διαφόρων αθλημάτων, 10 γυμναστές – προπονητές, 10 ιδιοκτήτες γυμναστηρίων – χώρων άθλησης.

Ταυτόχρονα, είχαν συλληφθεί ένας ιδιοκτήτης καταστήματος πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής από τα Γιάννενα και ένας άνδρας ακόμα από την Ξάνθη, οι οποίοι χθες οδηγήθηκαν ενώπιον του Ανακριτή Πατρών για να απολογηθούν.

Τελικά, με σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα Πατρών, αφού αξιολογήθηκαν οι ισχυρισμοί τους, αφέθηκαν και οι δύο ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους (απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο Αστυνομικό Τμήμα, και εγγυοδοσία).

Οι συνήγοροι υπεράσπισης και των τριών κατηγορουμένων υποστήριξαν με νομικά επιχειρήματα πως από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν πιστοποιούνται τα όσα καταλόγισε στους εντολείς τους η Οικονομική Αστυνομία που έκανε λόγο για διεθνές κύκλωμα διακίνησης παράνομων αναβολικών.

Υπενθυμίζουμε ότι οι τρεις άνδρες κατηγορούνται ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης με τα κέρδη της να αγγίζουν το ποσό των 600.000 ευρώ και διώκονται για τα αδικήματα της πλαστογραφίας, για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα, για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και για τον ερασιτεχνικό και επαγγελματικό αθλητισμό.

Από την πρώτη μέρα της σύλληψής τους κρατούνταν στα Κρατητήρια της Ασφάλειας Πατρών και οδηγήθηκαν ενώπιων των τοπικών δικαστικών αρχών, οι οποίες και θα διερευνήσουν την υπόθεση που προκάλεσε αίσθηση ανά το πανελλήνιο.

Υπενθυμίζουμε πως σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Οικονομικής Αστυνομίας, το κύκλωμα δρούσε τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2017 και δραστηριοποιούνταν στην αποθήκευση, εμπορία, διακίνηση, προμήθεια και χορήγηση σκευασμάτων, που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές και άλλες ουσίες, επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία, με σκοπό την αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους. Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπιση των κατηγορουμένων υποστηρίζουν στην «Γ» πως από το προανακριτικό υλικό δεν προκύπτουν στοιχεία που να πιστοποιούν τη δράση εγκληματικής οργάνωσης.

Πηγή: Gnomip.gr

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΚΟΜΙΩΤΗΣ Δ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΑΙΕΥΤΗΡΑΣ - ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ - ΓΥΝΑΙΚΟΛΟΓΟΣ