LIVE
00:00:00 ΜΜ

Νταβάρης Σταύρος - Πρατήριο Υγρών Καυσίμων Πύργος

26|01
2022
08:22

Λαντζόι: Όλοι στο πλευρό της οικογένειας που κάηκε το σπίτι της

Δήμος Πύργου και συγχωριανοί αρωγοί στους ανθρώπους που έχασαν το βιός τους

Μέσα στη βαρυχειμωνιά είδαν να χάνεται το σπιτικό τους. Οι φλόγες κατέστρεψαν τα πάντα και οι ίδιοι κατάφεραν να σωθούν την τελευταία στιγμή. Η οικογένεια του Γρηγόρη Μπριτζίκη στο Λαντζόι του δήμου Πύργου, φιλοξενείται σε συγγενικά πρόσωπα, ωστόσο αυτό δεν είναι αρκετό για να απαλύνει τον πόνο τους για το σπίτι που έχασαν.

Το χωριό προσέτρεξε να βοηθήσει από την πρώτη στιγμή, όπως έχει κάνει στο παρελθόν σε ανάλογη περίπτωση, που έβαλε πλάτη σε άλλη οικογένεια που έχασε το σπίτι της στις φλόγες για να το ξαναχτίσει. Μαζί με τους κατοίκους του Λαντζόϊου και ο δήμος Πύργου στέκεται αρωγός καθώς σήμερα στη συνεδρίαση του ΔΣ Πύργου ο δήμαρχος θα εισηγηθεί την οικονομική στήριξη της οικογένειας, με χορηγεία κάποιου επιδόματος.

Η οικογένεια φιλοξενείται στο σπίτι του παιδιού της στο ισόγειο του ίδιου κτιρίου αλλά πρέπει να γίνει έλεγχος της στατικότητας για να μπορέσουν να παραμείνουν εκεί ή να αναζητήσουν στέγη σε άλλα φιλικά σπίτια του χωριού. Παράλληλα η οικογένεια έχει άμεση ανάγκη για ένα ορθοπεδικό κρεβάτι για την κατάκοιτη σύζυγό του κ. Μπριντζίκη, όπως επίσης ρούχα και φάρμακα, όπως τόνισε και ο πρόεδρος του χωριού Νώντας Μπαρτζάκος.

Χθες ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Αργυρόπουλος επισκέφθηκε το σπίτι και μίλησε με την οικογένεια για τους τρόπους που μπορούν να βοηθηθούν.

lantzoi meta 7

Ο κ. Αργυρόπουλος σε δηλώσεις του τόνισε πως “… η καταστροφή στο σπίτι είναι ολοκληρωτική. Μία οικογένεια η οποία είχε και μέλος με αναπηρία, πραγματικά ξεκληρίστηκε, έχει μείνει στο δρόμο. Είμαι εδώ με εντολή του δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου ως αναπληρωτής του, για να μεταφέρω καταρχήν στην οικογένεια την υποστήριξη του και σε ηθικό αλλά και σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο μπορούμε να βοηθήσουμε ως Δήμος. Το πρώτο που θα κάνουμε είναι να έρθει σήμερα ή αύριο μηχανικός του Δήμου για να δει την στατικότητα του ισογείου του σπιτιού που μένουν άλλα μέλη της οικογένειας, για να δούμε αν μπορούν να παραμείνουν κι αυτοί στη στέγη τους ή θα πρέπει να μετακομίσουν. Επίσης, σε συνεργασία με τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Νώντα Μπαρτζάκο ο οποίος από την πρώτη στιγμή μας ενημέρωσε για την δραματική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η συγκεκριμένη οικογένεια, θα βρούμε μία προσωρινή στέγη για την οικογένεια αυτή. Επίσης, θα έρθουμε σε επικοινωνία με διάφορες επιχειρήσεις του Δήμου μας, προκειμένου να αποκαταστήσουμε όσο είναι δυνατόν και την οικοσκευή του σπιτιού αλλά και την επανακατασκευή του. Τέλος, με εισήγηση του δημάρχου, το δημοτικό συμβούλιο θα προχωρήσει στο να δοθεί ένα συμβολικό επίδομα στην οικογένεια για τις πρώτες ανάγκες που έχει οι οποίες είναι τεράστιες”.

lantzoi meta 9

Ο πρόεδρος της Τ.Κ. Λαντζοίου Νώντας Μπαρτζάκος από την πλευρά του ανέφερε ότι “… γα τον αγωνιστή Γρηγόριο Μπριτζίκη, για την οικογένειά του, σήμερα ξημέρωσε μία άλλη μέρα, μία μέρα που πρέπει όλοι να βάλουμε στο μυαλό μας και να σκεφτούμε, τι πρόκειται να περάσει αυτή οικογένεια. Αυτή η οικογένεια από σήμερα ξύπνησε το πρωί και δεν είχε ούτε μία κάλτσα να βάλει στο πόδι της. Αρχίσαμε από την πρώτη στιγμή να κάνουμε ότι μπορούμε για αυτή την οικογένεια. Ήδη αυτή τη στιγμή έχω τρεις προσφορές από σπίτια συγχωριανών μας, τα οποία είναι έτοιμα για να μπουν μέσα οικογένειες, από ότι είπε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Αργυρόπουλος θα δούμε την στατικότητα και αν δεν υπάρχει πρόβλημα έχουμε σπίτια να βάλουμε την οικογένεια μέσα. Παρακαλώ όμως όλους τους ευαίσθητους συμπολίτες μας να βοηθήσουν αυτή την οικογένεια, γιατί εμείς όσοι είμαστε εδώ στο χωριό, ξέρουμε από ποια ηλικία έχει ξεκινήσει ο Γρηγόρης ο Μπριτζίκης για να φτάσει σε αυτό το σημείο”.

Ευχαριστώ το δήμαρχο και όσους ενδιαφέρθηκαν

lantzoi meta 8

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού Γρηγόρης Μπριτζίκης μίλησε για τη δύσκολη θέση στην οποία περιήλθε η οικογένειά του. “Όπως βλέπετε δυστυχώς πάθαμε μεγάλη ζημιά, τον λόγο δεν τον ξέρω, θα δείξει… Πιστεύω ότι ο κόσμος θα βοηθήσει, βέβαια είναι λίγο δύσκολο γιατί ο κόσμος όλος υποφέρει. Όσο μπορεί ο καθένας, για να μπορέσουμε να σηκώσουμε κεφάλι. Χθες (σ.σ. προχθές) το βράδυ έμεινα στην κόρη μου, τώρα αν το σπίτι κριθεί κατάλληλο το κάτω του παιδιού μου, θα μείνω εκεί αλλιώς δεν ξέρω. Θα φιλοξενηθώ από κάποιο σπίτι, θα δούμε. Όσο μπορεί ο καθένας ας με βοηθήσει, δεν μπορώ να πω κάτι άλλο. Ευχαριστώ πολύ και τον δήμαρχο και τον πρόεδρο όλους όσοι ενδιαφέρθηκαν.
Η σύζυγος μου είναι κατάκοιτη, ευτυχώς ήρθαν τα παιδιά και την έβγαλαν έξω. Αλλιώς αυτή τη στιγμή θα είχαμε άλλα. Ευτυχώς που γλίτωσα τη γυναίκα μου. Ευτυχώς πρόλαβαν τα παιδιά! Αλλιώς δεν θα είχαμε λόγια τώρα…”.

lantzoi meta 2

lantzoi meta 3

lantzoi meta 4

lantzoi meta 5

lantzoi meta 6

lantzoi meta 10

lantzoi meta 11

lantzoi meta 12

Google News ilialive.rg

Loading...

Περισσότερα από την κατηγορία

Περισσότερα από την κατηγορία

Sites του Ομίλου

Αγ. Κυριακής 4 | Πύργος Ηλείας | Τηλ: 26210 30400 | Δημοσιογραφικό τμήμα: 6976 869414 | Εμπορικό Τμήμα: 6945 556212 | email: [email protected]

ΑΦΜ: 105224221 - ΔΟΥ Πύργου | Aρ.Γ.Ε.ΜΗ. 141319425000 | Ατομική Επιχείρηση | Ιδιοκτήτρια - διευθύντρια - διαχειρίστρια - δικαιούχος ονόματος τομέα: Δήμητρα Βέλμαχου | Διευθυντής σύνταξης: Γιάννης Σπυρούνης

Up & High Media & Productions

ilia live smallCopyright © 2011 - 2024 Ηλεία Live!.
Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος. Μέλος του emedia logo

ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ